Rezultati pokazali - najteži bio kombinovani test

PANČEVO, 19. jun 2017. (TV Pančevo) – Među osmacima koji su radili završni ispit, na teritoriji grada, najbolji su bili učenici OŠ “Stevica Jovanović”. Dva učenika iz pomenute škole su osvojila maksimalni boj poena iz sva tri predmeta. Prosečan broj bodova sa male mature je 17 poena. Rezultati su pokazali da je učenicima najteži bio kombinovani test.

Preliminarni rezultati završnog ispita pokazali su da su testove u Pančevu najbolje uradili učenici Osnovne škole „Stevica Jovanović”, a zatim đaci iz OŠ „Sveti Sava” i OŠ „Branko Radičević”. Prema rečima Gorana Bokanića, koordinatora Okružne upisne komisije prosečan broj bodova je viši u odnosu na prethodnu godinu.

Da su osmaci Stevičine škole najbolje uradili prijemni ispit potvrđuje i činjenica da su dva učenika iz pomenute škole osvojila maksimalni broj poena na sva tri testa. Đaci su pokazali najveće znanje na testu iz matematike i srpskog jezika, a najslabije na kombinovanom testu, naveo je Bokanić.

Maturanti mogu da pogledaju testove u matičnim školama. Ukoliko smatraju da su oštećeni, mogu da reaguju do utorka, 20 juna.

Konačni rezultati će biti objavljeni 23. juna. Po objavljivanju rezultata sledi predaja liste želja, a raspored učenika po školama biće objavljen 3. jula. Upis je 4. i 5. jula.