Radovi mališana iz "Pupoljka" u DKC-u

PANČEVO, 12. mart 2018. (TV Pančevo) – U Dečjem kulturnom centru otvorena je izložba crteža dece iz Predškolske ustanove „Pupoljak“. Osim toga što su prisutni mogli da uživaju u radovima mališana, na otvaranju su deca horski otpevala nekoliko pesama.

Izložbu crteža mališana iz predškolske ustanove „Pupoljak“ deca su otvorila izvođenjem jedne recitacije i nekoliko pesama. Roditelji su ponosno posmatrali nasmejana dečja lica i uživali u njihovim radovima. Budućim prvacima se svidela izložba, zadovoljni su svojim radovima, a dopadaju im se i crteži drugara.

Slikar Emil Sfera ističe da su na izložbi predstavljeni najbolji radovi dece, šarolikost tema i tehnika i da se na ovaj način, između ostalog, radi na pripremi najstarijih grupa vrtića za buduće izazove u školi.

Tehnika i tehnologija je napredovala, deca brže sazrevaju, tako da se vaspitači trude da što bolje vaspitaju i edukuju decu, pred polazak u školu. Na ovaj način deca se od malih nogu uče da prate kulturne događaje, zaključio je Sfera.