"Prepoznaj u sebi" u "Spomenku"

PANČEVO, 19. mart 2017. (TV Pančevo) – Udruženje građana za brigu o deci i mladima “Prepoznaj u sebi“ doniralo je hranu Domu za decu bez roditeljskog staranja „Spomenak“. U Udruženju planiraju da ovaj projekat nastave kako bi hranu dobili svi kojima je potrebna, pa će u skorije vreme voće i povrće odneti i u Sigurnu kuću.

Pančevačko Udruženje građana za brigu o deci i mladima „Prepoznaj u sebi“ deo je projekta „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju„ u okviru kojeg doniraju hranu onima kojima je to potrebno. Prvi kolektiv kojima su dali voće i povrće je Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“, kazao je Rade Mašić, kordinator aktivnosti Udruženja.

- Projekat „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju“ započet je 2015. godine u Beogradu i mesečno 1800 socijalno ugoženih lica, posredstvom 12 organizacija dobija sveže voće i povrće. U februaru 2016. projekat se raširio na celu teritoriju Srbije, pa se sada nodvija u 32 grada – kazao je Mašić.

Kao što je Mašić rekao, oni su projekat započeli nakon što je ustanovljeno da Udruženje ima sve uslove potrebne za nesmetano odvijanje svih aktivnosti. Naglasio je da je danas načinjen prvi korak u ostvarivanju onoga što je započeto i da će se Udruženje i u buduće baviti humanitarnim radom.

- Ovo voće i povrće je deklarisano, dobro je i mi smo rešili da svo voće i povrće koje sakupimo doniramo „Spomenku“ i Sigurnoj kući. Danas smo prvi put u „Spomenku“ i očekujem da ćemo ostvariti kontinuitet i da ćemo im donositi makar jednom nedeljno – dodao je Mašić.

Prema rečima Marka Batura, vaspitača u „Spomenku“ ovo nije prvi put da sarađuju sa Udruženjem, a dogovorili su se da se saradnja nastavi. On je naglasio da je Domu za decu i omladinu bez roditeljksog staranja bitno da ostvare saradnju sa što više institucija, udruženja i nevladinih organizacija u Gradu, jer im je svaka pomoć neophodna.

Već 35 godina u Evropi veliki trgovinski lanci u dogovoru sa organizacijama civilnog društva prosleđuju voće i povrće socijalno ugroženom stanovništvu.