"Mikini" fudbaleri najbolji u Kini

PANČEVO, 12. februar 2018. (TV Pančevo) – Krajem januara učenici OŠ "Miroslav Antić" boravili su u Kini, gde je održano takmičenje u fudbalu. Fudbaleri su boravili na Međunarodnom kampu za fudbal, gde su se takmičili sa vršnjacima u kategoriji od 10 do 13 godina i uspeli da pobede najbolju ekipu čak 8:0 i kući se vrate sa zlatnim odličjem.

Zahvaljujući sportskim uspesima koje postižu učenici iz OŠ "Miroslav Antić", fudbaleri ove škole odbarani su da borave na Međunarodnom kampu fudbala u dalekom Šangaju. Oni su predstavljali Srbiju u Kini, a zajedno sa njima boravila su deca iz Šrilanke, Paname, Kenije. Najbolje rezultate i zlatnu medalju osvojili su naši fudbaleri iz Pančeva.

- Dugo putovanje, vremenska razlika, ali i hrana na koju nisu naviklji nije ih sprečila da pokažu da u našoj zemlji ima talentovane deca za fudbal. Pored osvojene zlatne medalje i priznanja da su bili najbolji mladi fudbaleri, ne kriju da su se lepo zabavili i upoznali vršnjake iz drugih zemalja - kaže Dragan Jovanović, nastavnik fizičkog.

- Utisci su fenomenalni, lepo smo se tamo družili, bili smo najbolji. Osvojili smo prvo mesto, igrali smo sa njihovom najboljom ekipom - rekao je Mihajlo Milutinov.

- Bilo je lepo, prihvatili su nas lepo kada smo stigli. Jeste da smo bili umorni, ali bilo nam je lepo - kaže Aleksa Krnjaja.

- Pokazali smo timsku igru i uspeli da ih savladamo - kaže Marko Rašić.

- Nismo navikli na tu hranu ni da jedemo štapićima, ali jeli smo pirinač, to je glavno kod njih - kaže Danilo Bulatović.

- Najviše mi se dopala sama ideja da organizuju taj kamp, da dovedu deci iz različitih zemalja i da mi upoznamo njihove kulture i običaje - rekao je Vukašin Gajić.

Hotel u kome su deca iz Srbije bila smeštena nalazi se u blizini Fakulteta za sport u Šangaju, gde se obrazuju studenti iz celog sveta. Na utakmicama koje su održane u Kini krajem januara dok su deca boralila na ovom takmičenju priliku da ih vide imali su i drugi treneri i zapaze kako se fudbal igra u Evropi. Za sada je to jedna lepa prilka da se vidi druga zemlja, ali i pokaže da deca iz jednog malog grada Pančeva postižu najbolje rezultate.