Promocija slikovnice „Neverovatna priča o džinovskoj krušci“

PANČEVO, 13. jun 2018. (TV Pančevo) – Na Maloj sceni Kulturnog centra danas je promovisana knjiga za decu danskog pisca „Neverovatna priča o džinovskoj kruški“. Deci predškolskog uzrasta predstavljena je nova slikovnica a film sa temom iz knjige biće i prikazan u okviru Festivala“Budi.“

„Neverovatna priča o džinovskoj krušci“ je nova slikovnica danskog pisca i ilustratara Jakoba Martina Strida. Knjigu je podržala Kraljevina Danske ambasade u Beogradu u saradnji sa Kreativnim Centrom Pančeva. Knjiga je namenjena deci predškolskog uzrasta ali zanimljiva i za učenike nižih razreda.

Imamo čast da pred pedeset predškolaca predstavljimo knjigu i pročitamo neke odlomke, objasniti kako knjiga nastaje i kakve avanture i pustolovine vole.Kada kažem slikovnica asocijacija je da je knjiga možda tanja a reč je o luksuznom izdanju. Svake godine kada se održava Budi festivalu Pančevu bira se zemlja koja je gost domaćin.Ove godine je to Danska i pisac čija je knjiga „Neverovatna priča o džinovskoj krušci““ prevedena na srpski jezik.

Kada smo pripremali festiva a to traje dve godine raspitavali o piscima koji potiču iz Danske a čije knjige su objavljene na srpskom naravno svima je poznat Andersen i tako je došlo do saradnje sa Jakobom.0,45 0,51Film je sniman prošle godine prema knjizi , Pančevci će imati prilku da ga pogledaju 10 juna u 17 sati u Kulturnom centru a već je prikazan na festu.

Za svoje najmlađe knjigu „Neverovatna priča o džinovskoj krušci“ možete kupiti u bolje snabdevenim knjižarama.