Projektom "Uz malu pomoć prijatelja" obezbeđena oprema

 

PANČEVO, 13. april 2018. (TV Pančevo) – Projektom Grada Pančeva „Uz malu pomoć prijatelja“, koji finansira Evropska unija, školama učesnicima projekta i Domu za decu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ isporučena je pomoć u opremi, koja uključuje didaktičke materijale.

Radi se o evropskom projektu koji je inicirala Gradska uprava grada Pančeva. Projekat se tiče prevencije osipanja učenika. Mirjana Trifunović Paul, školski psiholog kaže da je cilj projekta da se škola učini prijatnijim mestom za svu decu.

Škola treba da obraća pažnju na svakog pojedinačnog učenika. Mirjana Trifunović Paul kaže da su u Isidorinoj školi obezbedili besplatan ručak u školi za osmoro učenika koji su obuhvaćeni ovim projektom.

 

Projekat je odobren iz sredstava IPA , iz Programa „Razvoj efektivnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou“. Cilj projekta je podrška školama, porodicama i deci iz 10 osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva i iz Doma „Spomenak“, u kojima su učenici iz različitih razloga u riziku od napuštanja osnovnog obrazovanja.