Prirodne lepote preporučuju Ivanovo

PANČEVO, 12. septembar 2017. (TV Pančevo) – Iako Ivanovo nema dobru infrastrukturu i potencijala za otvaranje fabrike, stanovnici Beograda i Pančeva se doseljavaju u ovaj banatski kraj. Kuće u Ivanovu koštaju od 10 do 25 hiljada evra, a godišnje se proda i do tri, četiri.

Na svega dvadesetak kilometara od Pančeva, prostire se malo selo u kojem živi 1100 stanovnika. Mogu da se pohvale prirodnim lepotama, na koje ni doktori nisu ostali imuni, rekla je Dimko Bogdanović, član Skupštine MZ Ivanovo.

Članovi Skupštine Mesne zajednice Ivanova napravili su plan kako bi privukli mlade i one sa porodicama da se dosele u ovo južnobanatsko mesto.

U Ivanovu nema fabrika, pa se većina meštana bavi poljoprivredom. U ovom mestu ne manjkaju prirodne lepote. Tu je Dunav, a u blizini je i Ponjavica.

Razvojni plan Ivanova do 2020. godine predviđa nekoliko projekata koji bi krajolike i prirodne lepote ovog mesta upotpunili bogatim sadržajima.

Ivanovo bi uskoro trebalo da dobije kanalizaciju, a i da se kraćim putem poveže sa Pančevom, pa bi se tako iz Pančeva, preko Staračeva direktno išlo za Ivanovo. Sa druge strane, tu je i mogućnost povezivanja ovog sela sa Beogradom, mostom preko Vinče.