Preventivni pregledi u Domu "Zbrinjavanje"

PANČEVO, 13. novembar 2017. (TV Pančevo) – Pravilna ishrana je izuzetno važna u borbi protiv šećerne bolesti, istaknuto je na predavanju u Domu za lica sa oštećenim vidom, gde je organizovana akcija preventivnih pregleda za sve zaposlene. U okviru obeležavanja Svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti, sutra i 15. novembra Dom zdravlja organizuje i druge aktivnosti.

Akcijom preventivnih pregleda za zaposlene u Domu za lica sa oštećenim vidom "Zbrinjavanje" počelo je obeležavanje Svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti u Pančevu. Ove godine Svetski dan dijabetesa obeležava se pod sloganom "Žene i dijabetes – naše pravo na zdravu budućnost".

Odziv preventivnom pregledu u Domu slepih bio je veoma dobar.

Svetski dan borbe protiv šećerne bolesti obležiće SrednjA medicinska škola "Stevica Jovanović" uz podršku Doma zdravlja, a na nekoliko punktova u gradu, 14. novembra, građani će moći da kontrolišu šećer u krvi. Dan kasnije, 15. novembra u maloj sali Doma zdravlja Ana Mitrić će pacijentima održati predavanje, gde će oni moći da se posavetuju sa lekarima.