Preuređene prostorije u Službi za Rendgen dijagnostiku

 

PANČEVO, 11. septembar 2017. (TV Pančevo) - Sve je veći broj pacijenata koje zbog potvrđivanja dijagnoze, izabrani lekar, upućuje na preged ultrazvučnim aparatom. Zbog povećanog broja pacijenta koji se upućuju na ovo snimanje u Službi za Rendgen dijagnostiku preuređene su prostorije i uskoro bi trebalo da stigne još jedan ultrazvučni aparat.

Izabrani lekar najčešće pacijente upućuju na ultrazvučnu dijagnostiku kada su u pitanju neka nejasna bolna stanja u abdomen, kod povreda ili urinarnim komplikacija. Takođe na ultrazvučnu dijagnostiku pacijenti se upućuju na osnovu izvešataja lekara interniste, nefrologa, urologa. Obzirom na to da su potrebe velike u Službi rengen dijagnostike peruređene su prostorije za još jedan ultrazvuk.

- Nedavno je renoviran Ultrazvučni kabinet, naime prostorija u kojoj je stajala skopija koja je bila stara i nismo je koristili. Ona je iznešena i kabinet je renoviran. Urađene su zidovi, pregradni zid i novi pod, a sve u cilju jer se nadamo drugom i novom ultarzvučnom aparatu. Naš ultrazvuk na kome sad radimo je star 4-5 godina i odličan je ali se mi nadamo savremenijim aparatima. Tender za nabavku novog ultrazvučnog aparata je završen i sada samo čekamo nabavku dok stigne iz inostranstva - rekla je dr Mirjana Marković Lazić.

U Domu zdravlja za mesec dana obavljaju se ultrazvučne preglede, a ako se radi o kontrolnim pregledima pacijenti duže čekaju. Kada bude stigao novi ultrazvučni aparat pacijenti bi trebalo da brže obave ove dijagnostičke preglede.