Potpisan sporazum između Mašinske škole i Visoke tehničke škole iz Zrenjanina

PANČEVO, 16. jun 2017. (TV Pančevo) - U Mašinskoj školi od sledeće školske godine počinje sa radom Centar za studije na daljinu. Sporazum koji je ova škola sklopila sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija iz Zrenjanina predstavlja realizaciju strateških ciljeva, kao i razvoji bolje uslove za obe ustanove.

Potpisivanje sporazuma između Mašinske škole i Visoke tehničke škole strukovnih studija je od velikog značaja za Mašinsku školu jer predstavlja put ka realizaciji njihovih strateških ciljeva, a to je da u skorijoj budućnosti postanu Tehnička akademija. Na ovaj način, učenici škole dobijaju mogućnost da nastave školovanje u ovoj ustanovi, ali i da dođu do diploma Visoke škole, kaže Milorad Ilić, direktor Mašinske škole.

- Opredelili smo se za saradnju sa Visokom strukovnom tehničkom školom iz Zrenjanina koja je veoma kompatibilna po obrazovnim profilima sa našom školom. Pretežno mislim na one tehnologije sa kojima izuzetno dobro vladamo, to su numerička tehnologija, mehatronika i tako dalje. Uspostavljanjem te obrazovne vertikale, naši učenici dobijaju mogućnost da nastave školovanje na mestu gde su već navikli – objasnio je Milorad Ilić, direktor Mašinske škole.

Saradnja između ove dve institucije trebalo bi da omogući razvoj i bolje uslove u budućnosti, ističe Milorad Rančić, direktor Visoketehničke škole strukovnih studija.

- Tu se predviđa saradnja u oblasti zajedničkih projekata, razmena stručnih kadrova, školovanje i obrazovanje budućih studenata, odnosno budućih stručnjaka za region Pančeva jer mi smo škola regionalnog karaktera koja na neki način treba da vodi računa o školovanju kadrova, ne samo u Zrenjaninu, negoi u Banatu. Dakle, to je jedan sporazum koji nam omogućava različite oblike saradnje – rekao je Milorad Rančić, director Visoketehničke škole strukovnih studija.

Visokatehnička škola strukovnih studija je započela akreditaciju za studije na daljinu, tako da će za početak, Mašinska škola biti centar za konsultativnu nastavu. Na osnovu anketa koje su obavljene na nivou Pančeva, formiraće se odeljenje od tridesetak učenika koje će početkom sledeće školske godine početi sa radom.