Poslastičari iz Pančeva među najboljima u Srbiji

PANČEVO, 15. april 2018. (TV Pančevo) – Učenici Ekonomske- trgovinske škole „Paja Marganović“ poslastičarskog smera ,osvojili prestižne nagrade na Republičkom takmičenju za „Najboljeg poslastičara Srbije“.Učenice drugog razreda poslastičarskog smera osvojile su drugo i treće mesto .

Takmičenje za najboljeg poslastičara Srbije obuhvatalo je je dve faze.Uprvoj je organizovano takmičenje u školi gde su najbolji učenici poslatičarskog smera pravili iste poslastice a nijanse su odlučile koja tru učenika odlaze na takmičanje ,koje je krajem marta organizovano u Harmonija centru u Beogradu. Svetlana Stojšić nastavnica poslastičarstva

-Bilo je 15 škola iz Vrnjačke banje, Niša ,Beograda ,Zrenjanina i mi. Mi smo osvojili drugo i treće mesto Beograd je uzeo prvo mesto, zaista veliki uspeh jer su se takmičili najbolji među najboljima. Posebno sam zadovoljna što su učenice druge godine postigle taj upeh. Težina rada je zahtevna a zamislite šta će do treće biti.Nije potrebno puno vremena ukolko je to dobro uvežbano i ukolko se radi sa ljubavlju i ukolko učenik u sebi poseduje kretivnost.

Puno ljubovi truda i želje bilo je potrebno da se naparvi kolač koji će biti jedan od najboljih u Srbiji ali Natalija koja je imala želju da se takmiči i pokaže šta je naučila kaže da nije bilo teško.

-Uvek sam želela da idem na takmičenje , otišla sam sa puno volje i truda osvojila sam drugo mesto.Pravila sam saher masu sa čokoladnim kremom .Ukas od šećera nije bilo lako napraviti bilo je i plikova ali to je donelo dosta bodova, rekla je učenica.

- Ja sapravila varjaciju na makarons sa žutim filom i jagodama .Nije bilo teško brinuli smo samo da se uklopimo sa vremenom. Na kraju smo uspeli, treme nije bilo.

Učenicima poslastičarskog smera nije bilo teško da ponovo naparve poslastice koje za koje su učenici osvojili nagrade . Pored toga što su torta i makarons izgledali perfekto i ukus je bio neodoljiv potrđuju članovi naše ekipe koji su imali tu privilegiju da probaju i uživaju u prelepom ukusu kolača.