Počinje 15. Internacionalni Karneval

PANČEVO, 16. jun 2017. (TV Pančevo) - Jubilarni 15. Internacionalni Karneval u našem gradu počinje sutra i trajeće do 18. juna. Udruženje ''Prijatelji Pančeva'' organizuju ga pod pokroviteljstvom grada Pančeva i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Karnevalske svečanosti u Pančevu tradicionalno započinju predajom ključeva grada u ruke Maestra karnevala, što simbolično označava da narednih dana gradom vladaju karnevalisti, prijateljstvo, radost i dobro raspoloženje.

Kao i svake godine za vreme karnevala, organizatori najavljuju da sve posetioce očekuje bogat i raznovrstan program sa brojnim učesnicima iz zemlje i inostranstva. U okviru programa u Ulici Nikole Tesle već u petak od podne biće otvorena manifestacija “Gastro karneval - festival tradicionalne hrane, pića i rukotvorina”. Karnevalski program nastavlja se na Glavnoj bini u Ulici Nikole Tesle od 17 sati, finalnim takmičenjem dece “raspevano proleće Srbije”, nakon čega sledi baletska predstava za decu.

Svečano otvaranje karnevalskih svečanosti, je u 21 sat. tada se tradicionalno predaju ključevi grada. Maestro prima ključeve grada i tada zvanično gradom vladaju karnevalisti i dobro raspoloženje. Nakon toga počinje i program predstavljanja karnevalskih grupa, koje su pristigle u Pančevo, a na centralnoj bini program se završqava koncertom benda Roitam de la noće, veče rezervisano za Džipsi kingse i pop muziku - rekla je Zorana Vladu organizatorka Internacionalnog Karnevala.

Za vreme trajanja karnevala, organizuje se nezaobilazni deo “Karneval u srcu grada”. Taj segment programa obeležiće se na binama koje se nalaze na nekoliko različitih lokacija u gradu. Ono što svi posetioci karnevala najviše vole i očekuju je svakako Velika karnevalska povorka, koja će se kretati Ulicom vojvode Radomira Putnika, najavljuje Zorana Vladu.

Ono što je klulminacija je velika karnevalska povorka koja će krenuti u subotu 17. juna u 20 sati. Očekujemo preko 1000 učesnika u oko 40 karnevalskih grupa koje dolaze iz 10 zemalja. Ono što obeležava Karneval jeste i vatromet na kraju karnevalske povorke - objasnila je Vladu.

Na Glavnoj karnevalskoj bini u subotu u 22 i 30 počinje Brazil Samba dance Show, a za 23 sata zakazan je koncert internacionalnog kubanskog sastava, koji izvodi salsa muzuku.