Pedeset naprednjaka dalo krv

PANČEVO, 13. februar 2018. (TV Pančevo) – U Službi za transfuziju krvi Opšte bolnice velika gužva. Članovi Srpske napredne stranke u Pančevu došli su da daju krv. Preko pedeset davalaca dalo je krv i na ovaj način pomoglo da i narednih dana zalihe krvi u Opštoj bolnici budu stabilne.

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke želeći da pomognu onima kojima je krv neophodna i omoguće da zalihe krvi u pančevačkoj bolnici ostanu stabilne i tokom predstojećeg praznika, došli su u prostorije Transfuzije Opšte bolnice i dali krv.

- Javim se povremeno od kada ne radim, da pomognem koliko mogu i koliko je u mojoj moći - rekla je Azra Cimirotić.

- Prvi put dajem krv. Htela sam to i ranije ali moje zdravstveno stanje to nije dozvoljavalo. Sada je sve dobro. Smatram da je to humano i da to treba odraditi - objasnila je Klaudija Janković.

- Osmi put sam dao krv. Motiv je isključivo humanost - objasnio je Nedeljko Topić.

- Ja od studenskih dana dajem krv. Ovo mi je neki 35 put. Motiv je čisto humanost. Moramo znati da je krv zaista potrebna pacijentima. Bez dobrovoljnih davanja krvi, prosto ne mogu uspešno da se rade operacije - kazao je Saša Radulović.

Poslednjih dana reserve krvi, posebno nulte pozitivne grupe, u Službi za transfuziju Opšte bolnice bile su niže nego obično. Zahvaljući ovoj akciji zalihe će biti na potrebnom nivou.

- Akciju organizuje Srpska napredna stranka. Prijavilo se više od 100 davaoca. Odbijeno je nekolko davalaca. Razlog su hronične bolesti i nizak hemoglobin - objasnila je dr Radmila Railić Ristovska.

Iz Službe za transfuziju krvi najavlju i dve akcije posle praznika krv bi trebalo da daju zaposleni iz JKP Grejanja kao i učenici i zaposleni u Mašinskoj školi.