Osmaci polagali test iz matematike

PANČEVO, 16. jun 2017. (TV Pančevo) - Budući srednjoškolci danas su nastavili polaganje male mature. Test iz matematike rešavalo je 1130 učenika. Uporedo sa osmacima, malu maturu, tačnije test iz matematike, polagali su oni Pančevci koji osnovnu školu završavaju po programu funkcionalnog obrazovanja odraslih u OŠ „Đura Jakšić“.

U rasporedu polaganja završnog ispita, budući srednjoškolci danas su polagali test iz matematike. Maksimalan broj poena koji je moguće osvojiti na ovom testu je 20. Polaganje je trajalo dva sata, a one koji su završili malo ranije pitali smo za utiske.

Mala matura je obavezna za sve đake jer ona predstavlja zvaničan završetak osnovne škole. U Isto vreme u školi „Đura Jakšić“ školi malu maturu, tačnije test iz matematike, polagali su polaznici programa funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih. Mlađi od 17 godina završetkom male mature imaju šansu da upišu redovnu srednju školu, dok stariji srednju školu mogu da upišu vanredno.

Program funkcionalnog obrazovanja odraslih u OŠ „Đura Jakšić“ sprovodi se od 1991. godine i veoma je koristan za ljude koji žele da steknu osnovnoškolsko obrazovanje, rekla je Aleksandra Anđelković, andragoški asistent.

Mala matura za sve osmake kao i za polaznike programa funkcionalnog obrazovanja odraslih u OŠ „Đura Jakšić“, završava se u petak 16. juna polaganjem kombinovanog testa.