Omoljčanima visok pritisak

PANČEVO, 18. mart 2017. (TV Pančevo) – Dom zdravlja Pančevo ove subote organizovao je preventivne preglede u Mesnoj zajednici u Omoljici u sklopu kojeg su meštani mogli da provere holesterol, trigliceride, bodi-mas indeks, pritisak. Preventivni pregled prošlo je 85 pacijenata, a najviše problema Omoljčani imaju sa krvnim pritiskom i šećerom.

Odaziv Omoljčana na preventivni pregled bio je dobar, kazala je dr Jovana Naumović. Krvni pritisak i šećer u krvi su ono što ih najviše muči i oko čega bi trebalo da povedu računa i da redovno idu na kontrole.

U sklopu preventivnih pregleda uvedena je praksa da se radi skrining na rak debelog creva, hemokult test. Omoljčani su iskoristili i ovu mogućnost i testirali se, a rezultati su bili negativni.

Meštani su zadovoljni akcijom Doma zdravlja u okriviru koje mogu da urade analize u svojoj Mesnoj zajednici bez prethodnog zakazivanja.

Doktorka Naumović je kazala da akcija Doma zdravlja u sklopu koje se organizuju preventivne preglede ima efekta, jer su rezultati pacijenata svaki put bolji.