Obeležen Svetski dan napuštenih životinja

PANČEVO, 4. april 2017. (TV Pančevo) – Svake godine širom sveta se 4. aprila obeležava dan napuštenih životinja. Nažalost, broj napuštenih životinja je svakim danom sve veći. Procenjuje se da 75% ukupne svetske populacije pasa i mačaka nema dom. U našem gradu ovim problemom bavi se i društvo za zaštitu životinja “Ekolibrijum” koje se brine da svaka napuštena životinja u Pančevu nađe svoj mir i svoj dom.

Ana Jovanović, učenica OŠ “Vase Živković”, veliki je ljubitelj životinja. Kao najmlađi volonter u društvu za zaštitu životinja “Ekolibrijum” radi nešto više od godinu dana. Odluka da se pridruži ovom udruženje upravo je proistekla iz velike ljubavi prema kucama i macama. Ana kaže da ne može da shvati kako i zašto ljudi mogu da napuste i ostave životinju na sred ulice. Da je velikog srca govori i činjenica da je svog najboljeg druga Badija usvojila čak iz Zaječara i dovela u Pančevo.

Društvo za zaštitu životinja “Ekolibrijum” u Pančevu brine o životinjama koje se ne svojom krivicom nađu na ulici. Svetski dan napuštennih životinja obeležili su sa mališanima iz OŠ “Vasa Živković” i kako kaže Zora Kolašin, zastupnik “Ekolibrijuma” veliko je iznenađenje koliko su deca svesna problema napuštenih životinja. Ovi maliašni povodom svetskog dana napuštenih životinja prikupili su novac i kupili hranu za napuštene životinje.