Nagrade najboljim radio stanicama

PANČEVO, 18. jun 2017. (TV Pančevo) – U Beogradu je održana šesta po redu svečana dodela nagrada V(RAB)AC za najbolje radijske džinglove i reklame u organizaciji RAB Srbija. NAXI Banker radio Niš, Naxi radio Beograd kao i Radio IN neki su od osvajača zlatnih vrabaca. Maja Rakovic, predsednica udruženja, istakla je da jedni drugima nisu konkurencija i da joj je posebno drago što interesovanje za ovo takmičenje ne jenjava.

„Da ti pričam priču o šarenom vrabcu? Šaren bio pa odletio.“Ova dečija pošalica nekad se mogla čuti preko radijskih stanica u emisijama za decu. Ipak, ovde je reč o drugom vrabcu ali podjenako šarenom i raspevanom. RAB Srbija je udruženje svih srpskih radio stanica, koje žele da, zajedno, bolje plasiraju radio kao medij a V(RAB)AC, koji je jedna od najraspevanijih i najveselijih ptica, njihov je zaštitni znak. Predsednica udruženja, Maja Raković, ponosna je što je odziv na konkurs za najbolju reklamu i dzingl veće iz godine u godinu.

Budućnost su multimedijalne platforme, rekla je Maja Raković i dodala da iako se radio razvija i prati korak sa digitalnom erom, na prvom mestu i dalje ostaju slušaoci i njihove želje. Udruženje želi da radio zadrži na crvenom tepihu a u pripremi su i novi „Radijski dani“ kao i brojne radionice i predavanja, rekla je Maja i skrenula pažnju da ono najbitnije na čemu rade predstavlja zakon o medijskoj strategiji.

Rade Satrač, jedan od članova žirija a pre svega kompozitor poznat i van granica Srbije, istakao je da je ovogodišnje takmičenje za stepenik bolje u odnosu na prošlu godinu. Reklame su kvalitetnije i bolje snimljene a ideje kreativnije. Dodao je da se vidi ozbiljan rad i drago mu je što je udruženje okupilo ljude koje zaista interesuje radio delatnost i koji se trude da se što više približimo svetskim standardima.

Rade je istakao da mu izuzetno važna reakcija ljudi na njegov rad. Dodao je da će novac uvek doći, veći ili manji, ali da to nije ono što treba da bude bitno. Iako se sa pozitivnim komentarima susreće gotovo svakodnevno, posebno ističe situacije u kojima sarađuje sa strancima i način na koji oni pokazuju svoje impresije.

Mađioničari iz Niša, radio Banker, posebno su se istakli, jer su ove godine odneli čak 4 nagrade. Mario Radojković, direktor radija, istakao je da su srećni jer pre svega imaju jak tim a rad na radiju smatraju magičnim iskustvom. Svoju radijsku porodicu grade i ponosni su što ih je sada trinaestoro u timu a kada su počinjali, bilo ih je svega troje, dodao je Mario i istakao da nagrade koje su osvojili, pokazuju klijentima da su ozbiljna radio stanica i da svoj posao rade predano i odgovorno.

Kao što svaki slušalac radija zna, neverovatno je koliko zapravo možemo videti koristeći samo naše uši. Ako se kreće od toga da televizija svima ponudi jasnu sliku, onda je upravo radio ono što stvara milion slika u milionima glava.