Nagrada "Mladen Selak" izuzetnom Marku Šušnjaru

PANČEVO, 9. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Za marljivost u učenju i radu, kao i izuzetne rezulatate u obrazovanju, Marko Šušnjar, učenik Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin", nagrađen je zlatnom medaljom sa likom Mladena Selaka. Na "Oktobarskim susretima pronalazača" u Idvoru, posvećenim Mihajlu Pupinu, još 16 učenika Centra dobilo je priznanje za postignute rezultate na takmičenjima.

U rodnom mestu Mihajla Pupina, Idvoru, trideset osmi put održani su "Oktobarski susreti pronalazača", u organizaciji Fondacije "Mladen Selak". Ovi susreti održavaju se svake godine na ronđendan velikog srpskog naučnika i prilika su da se uruče nagrade talentovanim đacima koji su na državnim i međunarodnim takmičenjima osvojili najvrednije nagrade. Marko Šušnjar nagrađen je zlatnom medaljom sa likom Mladena Selaka. Ovu nagradu dobio je za marljivost u učenju i radu, izuzetne rezulatate u obrazovanju, kreativnom i istraživačkom radu. Marko Šušnjar bio je učenik generacije u Matematčkoj gimnaziji, dobitnik je srebrne medalje na Olimpijadi iz fizike u Indoneziji.

- Prošle godine sam završio srednju školu pa sa upisao fakultet. Nagradu koju sam dobio za sve postignute rezultate u srednjoj školi, predstavlja presek onoga što sam postigao u RCT „Mihajlo Pupin“. To mi je podstrek da u novom delu života i obrazovanja nastavim uspešno - rekao je Marko Šušnjar.

Na svečanosti u Idvoru nagrađeno je i 16 najuspešnijih učenika iz Regionalnog centra za talente. Svi oni su osvojili nagrade na državnim takmičenjima. Aleksandar Cucić, učenik je Matematčke gimnazije, osvojio je dva druga mesta, jedno na takmičenju u matematici, a drugo iz fizike. Dok je Ognjen Škrbić osvojio prvu nagradu na republičkom takmičenju iz fizike.

- Nagrada mi je podstrek da znam gde se nalazim i da vidim koliko moje znanje zapravo vredi. Radim najviše radi sebe i radi svog napretka. Takmičenje nije bilo teško. Teži je bio proces pripremanja - objasnio je Aleksandar Cucić.

- Takmičenje mi dosta znači. Stimuliše me da radim još više i da postignem takve rezultate. Bilo je teško i naporno. Uložio sam dosta truda, vremena i rada - napomenuo je Ognjen Škrbić.

Ove godine, 62 učenika iz Pančeva osvajalo je nagrade na validnim republičkom i međunarodnim takmičenjima i smotrama iz opštih predmeta i oblasti pokrivenih u Regionalnom centru za talente. Svi oni dobiće nagrade 8. novembra, na Dan grada.

- To nam je izvandredna generacija koja je otišla na fakultet. Teško će biti ponovljena - kazao je Miroslav Cucić, RCT „Mihajlo Pupin“.

- Grad je ponosan radom ove mlade dece. Ta deca su u korak sa vremenom, i nagrade koje osvajaju na državnim i međunarodnim takmičenjima su za svaku pohvalu - istakla je Tatjana Božić, gradska većnica.

Svečana akademija otvorena je filmom članova Regionalnog centara za talente o detinjstvu, Mihajla Pupina, pre nego što je otišao iz Idvora, a nagrađeni su imali priliku i da posete muzej Mihajla Pupina, kao i njegovu rodnu kuću.