Mihajlo Jović: Novembarska nagrada kruna moje karijere

PANČEVO, 8. novembar 2017. (TV Pančevo) – Za predan rad u oblasti obrazovanja, Novembarsku nagradu Grada Pančeva ove godine dobiće Mihjalo Jović, profesor u Muzičkoj školi "Jovan Bandur", vođa tamburaškog orkestra u KUD "Stanko Paunović" NIS RNP, a osnivač je i Tamburaškog orkestra Pančeva, sa kojim je snimio CD "Srpski pesnici romantičari u starogradskoj muzici".

Rođeni Pančevac, profesor Mihajlo Jović pedagoškim radom bavi se od 1987. godine. U Muzičkoj školi "Jovan Bandur" predaje gitaru, mandolinu, tamburu, kamernu muziku i vodi tamburaški orkestar, a osnivač je klase tambure u Muzičkoj školi "Josif Marinković" u Vršcu. Tokom svoje višedecenijske karijere, profesor Jović zasluženo je dobio brojne nagrade za svoj pedagoški rad, a Novembarsku nagradu Grada Pančeva smatra krunom svoje karijere.

- U svakom slučaku to je za mene najveća nagrada koju sam dobio za svoj pedagoški rad. Mislim da nije samo to bilo u pitanju, ali je bitno to što je u pitanju kontinuitet rada i uspeha. Više godina sa više generacija, i mislim da je to ljudima skrenulo pažnju.

Profesor Jović se priseća da je često učestvovao sa orkestrom na svečanim akademijama povodom Dana grada.

Svoju ljubav prema muzici i pedagoškom radu, želju da znanje koje ima podeli sa svojim ali i đacima koji nisu u njegovoj klasi, profesor Mihajlo Jović pretočio je u udžbenike za "Tamburu A prim" i "Tamburu E prim", a sa kolegom Nenadom Gužvićem objavio je još tri udžbenika "Tremolo", "Mandolina" i "Muzičko didaktičke igre sa reedukacijom psihomotorike". Upravo predan rad, i ta neiscrpna želja za davanjem i deljenjem onoga što ima, profesoru Mihajlu Joviću u karijeri su doneli mnogobrojne nagrade.

Mnogi umetnici po završetku fakulteta donesu odluku da odu i karijeru nastave u nekoj drugoj zemlji. Profesor Mihajlo Jović je studirao u Italiji četiri godine, godinu dana je boravio u Parizu, a posle svega, doneo je odluku i da se vrati u svoj rodni grad, i da u Pančevu podeli svoja znanja sa đacima.

Profesor Jović ističe da Pančevo ima mnogo ljudi kojima treba da se ponosi. U svim oblastima postoje oni koji zaslužuju Novembarsku nagradu, kaže profesor i poziva Pančevce, a posebno radnike u kulturi, da sledeće godine svojim predlozima za Novembarsku nagradu, u većoj meri skrenu pažnju na značajne Pančevde koji ovu nagradu i te kako zaslužuju.