Koncert povodom završetka školske godine

PANČEVO, 16. jun 2017. (TV Pančevo) - U Sali Doma vojske, KUD „Stanko Paunović“ NIS Rafinerije nafte Pančevo, organizovao je kulturno umetnički program povodom završetka školske godine. Na koncertu su se predstavile sve grupe folkloraša, kao i narodni i tamburaški orkestar, koji su izveli igre iz različitih krajeva Srbije.

Sala Doma vojske, bila je glavno mesto okupljanja svih ljubitelja narodne muzike i folkora, na koncertu povodom završetka školske godine. Prema rečima umetničkog direktora društva Dejana Trifunovića, koncert je protekao u najbolje redu, a sve to zahvaljujući članovima KUD-a.

- Predstavili su se svi dečiji ansambli, omladinski i prvi izvođački ansambl. U programu su učestvovali i narodni orkestar, tamburaški orkestar i svirači na tradicionalnim instrumentima. Izvedene su i koreografije koje su obeležile proteklu školsku godinu, kako na festivalima širom naše zemlje, tako i u okviru programa koncerata koje smo izvodili u našem gradu - rekao je Dejan Trifunović, umetnički direktor društva.

Najmlađi učesnici kažu da su se veoma dugo za koncert, i dodaju da im koncert mnogo znači, jer mogu da predstave njihov rad i trud.

- Predstavljamo se igrama iz bele Krajne i spletom starčevačkih igara. Koncert mi znači jer obeležavamo kraj školske godine - rekla je članica ovog KUD-a.

- Spremale smo se jako dugo za koncert - istakla je devojčica.

- Spremili smo se dugo. Ima sigurno 2-3 meseca. Mnogo mi znači ovaj koncert - objasnila je devojčica.

- Igramo igre iz bele Krajne. Spremale smo se od početka godine - kazala je devojčica.

Članove KUD-a „Stanko Paunović“ u narednom periodu očekuje još dosta gostovanja.

- Očekuje nas gostovanje prvog ansambla u Zvorniku, u Republici Srpskoj, zatim učešće na festivalu u Slovačkoj početkom jula. Krajem jula imamo festival u Bugarskoj, u avgustu mesecu festival „Pančevo dan igre” - istakao je Trifunović.

Dečiji ansambl viših razreda će učestvovati u programu Republičkog festivala, koji će biti održan 17. juna u Valjevu.