Kako najbrže do ginekologa?

PANČEVO, 18. jun 2017. (TV Pančevo) – Zakazivanje kod izabranog ginekologa pacijentkinje još uvek mogu da obave na više načina. Dolaskom u Službu za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja, putem telefona dispanzera i pozivanjem nacionalnog Kol centra Ministarstva zdravlja.

Zakazivanje pacijentkinja i trudnica kod ginekologa u Domu zdravlja može se obaviti putem telefona nacionalnog Kol centra Ministarstva zdravlja. Takođe se pregledi i ultrazvuk mogu zakazati dolaskom u Službu za zdravstvenu zaštitu žena ili na broj telefona 309-214 .

- Jedan od načina je kol centar Ministarstva zdravlja i vremenom će se zakazivanje moći obavljati na ovaj način. Postoje određene stvari koje ginekolozi rade i koje ne mogu da se zakažu iz prostog razloga što kol centar to ne prepoznaje. To su ultrazvučni pregledi i trudnice. Trudnice mogu prvi pregled da zakažu preko kol centra i sačekaju 4-5 nedelja i dođu na prvi pregled i svoj prvi pregled mogu da zakažu kod timske sestre kod izabranog ginekloga. Informacioni zdravstveni sistem Srbije, ali će se vremenom ići na to da bude – objasnila je dr Slađana Vukmirović Staletović načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu žena.

U Službi za zdavstvenu zaštitu žena trenutno rade četiri ginekologa jer je nedavno doktor Stojan Višekruna postao direktor Doma zdravlja. Međutim sa pacijentima će raditi određenim danima.

- Doktor Višekruna sve što je zakazao do perioda kada nije znao da će biti postavljen za direktora završava svoje pacijente u toku ove nedelje. Posle toga napraviće malu pauzu dok ne reši tekuće probleme na novom radnom mestu i verovatno će uzeti dva dana da bi se vratio svojim pacijentima. Molimo pacijente da budu strpljivi i da sačekaju 10-15 dana. Doktor će zadržati broj svojih pacijenta onoliko kolko bude mogao psihički i fizčiki izdrži, a ostale pacijente će preuzeti njegove kolege – dodalje dr Slađana Vukmirović Staletović.

Sve informacije o radu lekara pacijenti mogu da dobiju u Službi za zdravstvenu zaštitu žena na broj telefona 309-215. Ultrazvučni pregled zakazuje isključivo izabrani ginekolog, a najduže se čeka mesec dana. Hitni slučajevi se primaju odmah . Da podsetimo, broj nacionalnog Kol centra 011 3620000, poziv se naplaćuje prema važećem cenovniku telefonskog operatera.