Fizička aktivnost - zdrav život

PANČEVO, 11. mart 2018. (TV Pančevo) – Fizička aktivnost je veoma važna. Ekipa RTV Pančevo razgovarala je sa sugrađanima na tu temu, a svoje mišljenje dao je i fitnes instruktor Ivan Tanasić.

"U zdravom telu, zdrav duh" ili "Samo zdrav duh u zdravom telu", kako je izvorno glasila ova krilatica, govori nam da je u životu veoma važno, kako psihičko, tako i fizičko stanje. Aktivnost organizma je osnovni preduslov za zdrav život, ali brzina života u 21. veku i sve veći broj obaveza, kao i česti poslovi povezani sa radom na komjuteru ne ostavljaju previše vremena za bavljenje sportom, vežbanje, čak ni običnu šetnju, pa mnogi koriste druge metode, kako ne bi bili gojazni. Sa tim u vezi "Da li treba gladovati kako bi bili "fit" i zdravi?" pitanje je koje smo postavili našim sugrađanima.

Fitnes instruktor Ivan Tanasić dao je stručno mišljenje o ovoj temi i odogvorio na isto pitanje kao i anketirani Pančevci.

Tanasić objašnjava kako ljudi, na jednostavan način, mogu biti fizički aktivniji.

Ivan Tanasić ističe da svako može da se pronađe u fitnesu, ukoliko odvoji malo vremena i ima volju da uradi nešto dobro za svoj organizam.

Preventiva je najvažnija za zdravlje, zato moramo biti fizički aktivni i na taj način sprečiti stvaranje određenih zdravstvenih problema.