Četvrtaci OŠ „Branko Radičević pobednici kviza „Zdrava škola“

PANČEVO, 12. jun 2018. (TV Pančevo) – Učenici OŠ „Branko Radičević“ pobednici su ovogodišnjeg kviza „Zdrava škola“ . Na drugo mesto plasirao se tim OŠ „Vasa Živković“ a na treće OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. U žiriju finalnog takmičenja bili su mr Tanja Božić, gradska većnica za obrazovanje i dr Stojan Višekruna, direktor Doma zdravlja u Pančevu.

U neizvesnom finalu kviza „Zdrava škola“ četvrtaci OŠ „Branko Radičević“ osvojili su prvo mesto, pobedivši vršnjake iz drugoplasiranog tima OŠ „Vasa Živković“ i trećeplasirane ekipe OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. Kviz se održava od 2012. na inicijativu patronažnih sestara Doma zdravlja u Pančevu.

Finale kviza održano je u Brankovij školi, a u žiriju su bili gradska većnica za obrazovanje i direktor Doma zdravlja.

Pančevački Dom zdravlja je prvi i jedini u Srbiji čije su medicinske sestre inicijator, organizator i nosilac projekta „Kviz zdravlja“ za decu. Ove godine su u kvizu, čiji je cilj da deca kroz igru usvoje zdrave stilove života, učestvovali četvrtaci iz gotovo svih pančevačkih osnovnih škola.

Učenici su, kako kažu, imali priliku da na najbolji način predstavljaju svoju školu i ujedno steknu korisna saznanja u domenu zdravlja. Prema njihovim rečima, kviz im je mnogo pomogao u zdravstvenom obrazovanju .

Kupovinu poklona za najuspešnije četvrtake u kvizu „Zdrava škola“ pomogli su Zelena Pijaca Pančevo, Dom zdravlja, Dunav osiguranje i knjižara „Draganić“.