Eko regata od 18. do 20. avgusta

PANČEVO, 11. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Pančevu će, od 18. do 20. avgusta, biti održana tradicionalna Eko regata Tamiša, na kojoj se, kao i do sada, očekuje učešće četrdesetak plovila. Milorad Timčenko koordinator Regate rekao je za naš program da će se prvi put Regati priključiti Turistička agencija Pančevo, na čijem će katamaranu u Eko regati učestvovati i nekoliko Pančevaca koji nemaju svoja plovila.

Tradicionalna Eko-regata Tamiša podrazumeva plovidbu ovom rekom od keja u Pančevu, preko Jabuke i Glogonja do Sefkerina i Opova, a potom nazad do pančevačke plaže. Tokom dva dana trajanja manifestacije, koja je ove godine proglašena i gradskom, učesnici Regate čistiće Tamiš i njegove obale od otpada koji za sobom ostavljaju mnogi koji do reke dolaze da bi uživali u njenoj i lepoti prirode koja je okružuje. Kao i do sada, u Regati će učestvovati četrdesetak plovila, a prvi put, manifestaciji se priključila i Turistička organizacija Pančeva, pa će u njoj učestvovati svojim katamaranom.

U sastavu Regate obavezni su redari regate, ali i oni koji će regatašima, za slučaj da treba, ukazati i prvu pomoć

Konačan spisak učesnka osme Eko regate Tamiša biće poznat 15. avgusta, a prijave za učešće u Regati zainteresovani mogu da popune u gradskoj upravi još u ponedeljak, 14. avgusta. Regata sa pančevačkog keja kreće 18. avgusta u 11 sati, a povratak je planiran 2 dana kasnije u popodnevnim časovima.