Donacija Gerontološkom centru vredna 100.000 evra

PANČEVO, 13. septembar 2017. (TV Pančevo) – Zahvaljujući donaciji iz Nemačke, Gerontološki centar iz Pančeva dobio je 40 električnih hidrauličkih kreveta sa dušecima i natkasnama, kaučeve kao i druga pomagala. Zahvaljujući donaciji čija je vrednost oko 100 hiljada evra, korisnici Gerontološkog centra imaće bolje uslove za stanovanje i lečenje.

Na adresu Geronološkog centra iz Pančeva, stigla je donacija iz Nemačke. Direktor Gerontološkog centra Milisav Perunović istakao je da je donacija veoma značajna jer će poboljšati usluge centra.

- Zahvaljujući prijateljskim vezama, dobili smo iz Nemačke, veliku humaniternu pomoć u vidu opreme za naše korisnike i za naš centar. Mi ćemo polovinu ove donacije dati našim prijateljima iz Opšte bolnice Pančevo. Hteo bih da se zahvalim prijateljima iz Nemačke što su nam pomogli da se sve ovo ostvari i sporovede. Bilo je puno napora, problema i muke, ali uspeli smo da sve izdržimo. Veoma smo zadovoljni i pomoćiće nam u smislu poboljšanja uslova za naše korisnike, i poboljšanja standarda koje možemo mi kao ustanova da pružimo našim korisnicima - izjavio je Milisav Perunović, direktor Gerontološkog centra.

Pomoću dobijenih stvari ova ustanova će moći pruža korisnicima bolje uslove za boravak i lečenje, napomenuo je Perunović.

- Dobili smo specijalne električne hidraulične krevete kao i natkasne koje idu uz te krevete i osvetljenja koje idu iznad kreveta. Dobili smo i anti dekubit dušeke. Treba da preuzmemo i ogroman broj pomagala, šetaljki, kolica, specijalnih kada za kupanje, dizalica i sve što je potrebno za rad Gerontološkog centra.

Vrednost donacije koja je stigla u Gerontološki cehntar je oko 100 hiljada evra.