"Đurini" prvaci: Volim školu zato što...

PANČEVO, 12. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Ekipa Regionalne RTV Pančevo posetila je Osnovnu školu "Đura Jakšić". Učenike I-2 pitali smo šta im je najzanimljivije u školi.

- Najzanimljivije mi je što imam mnogo drugara i baš volim da idem u školu zato što se pametne stvari uče. Drugari su vrlo zabavni i baš su dobri. Omiljeni predmet mi je matematika - rekao je Luka Modošanov.

- U školi mi je najzanimljivije to što imamo mnogo drugara. Matematika mi je najzanimljiviji predmet, tata me je učio, to je bila moja želja. Vrtić se razlikuje od škole dosta - u vrtiću spavamo, a u školu idemo po podne i ujutru. Takođe, ovde ima duplo više drugara nego u vrtiću - objasnio je Aleksa Perić.

- Najviše mi se dopada što u školi imam super učiteljicu. Ona je super, nikada ne viče. Dobri su i drugari. Nemam simpatiju. Škola je bolja od vrtića. U vrtiću se ne radi mnogo, samo se igra i boji u sveskama, a u školi učimo. Najviše volim da otkrivam nove stvari. Omiljeni predmet mi je građansko vaspitanje. Redovno radim domaći, a građansko mi je zanimljivo zato što učimo više o novim stvarima i otkrivamo svašta - ispričala nam je Jana Duvnjak.