Dejan Pušelja apsolutni pobednik 20. Vinarijade

PANČEVO, 11. februar 2018. (TV Pančevo) – U dolovačkom Domu kulture proglašeni su pobednici 20. jubilarne Vinarijade . Apsolutni pobednik je Dejan Pušelja, a aposolutni pobednik u najvećem broju donetih uzoraka Pajor Šandor.

Uz muziku, večeru i veselu atmosferu u dolovačkom Domu kulture proglašeni su pobednici 20. jubilarne Vinarijade. Dejan Pušelja je apsolutni pobednik, ali je osvojio i prvo mesto u konkurenciji belih vina. Kaže da mu ovo nije prvo priznanje za uloženi trud.

Žiri se kao i svake godine vodio istim kriterijumima. Bistrina, boja, ukus vina su bili presudni za sve one koji su želeli da budu deo Vinarijade, a ukoliko su želeli da pobede, morali su još nečim da se istaknu, rekao je Nikola Lekić, predsaednik žirija.

Organizatori su više nego zadovoljni. Njihova predviđanja su se ostvarila, pa je ove godine bilo 200 uzoraka vina. Iz svih krajeva Srbije, ali i iz inostranstva.

14. februara na Svetog Trifuna udruženje vinara će tradicionalno orezati vinovu lozu, a nakon toga i uručiti nagrade pobednicima. Ali vinari naglašavanju da ovom poslu mora da se posvetite cele godine kako bi rezultati bili vidljivi.