Dan opštine Kovin: na svečanoj sednici proglašeni laureati, otvorena i Hala za male sportove

PANČEVO, 5. oktobar 2018. (TV Pančevo) – U Kovinu je juče obeležen Dan opštine. Na svečanoj sednici sumirani su rezultati svega što je urađeno u prethodnih godinu dana, a osim toga otvorena je i Hala za male sportove.

Juče je za stanovnike Opštine Kovin bio dan prepun emocija. Osim što se svake godine 4. oktobar obeležava kao dan oslobođenja ovog mesta od nemačke okupacije, ovog 4. oktobra bilo je još razloga za slavlje. Neda Nikolić je svojim frulaškim umećem ulepšala dan i svečanu sednicu i pokazala zašto se našla na spisku ovogodišnjih laureata. Osim nje, tu titulu poneli su i Petar Lukić i Putevi Srbije.

Svečana sednica bila je povod da se sumiraju rezultati postignuti u prethodnih godinu dana. Predsednica Opštine Kovin Sanja Petrović govorila je o završenim, započetim i planiranim projketima. Najvažniji za ovu južnobanatsku opštinu, ali i za ovaj deo Srbije je obilaznica oko Bavaništa, koja bi trebalo da se otvori do kraja ovog meseca.

Svečanoj sednici prethodilo je otvaranje Hala za male sportove. Njeno unutrašnje uređenje nikog nije ostavilo ravnodušnim. Stanovnici Kovina će sada imati čime da se pohvale onima koji dolaze u njihov grada. Ukupna vrednost kompleksa je 47 miliona dinara.

Svečana sednica uveličana je i kulturno-umetničkim programom. Deca iz Kovina svojim igrama i pevanjem publiku nisu ostavili ravnodušnom.