Bazar "Zlatne jabuke" u Jabuci 15. oktobra

PANČEVO, 12. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U Jabuci će u nedelju, 15. oktobra, biti upriličen bazar izložbeno-prodajnog karaktera povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena na selu. Organizator je Udruženje žena "Zlatna jabuka", a bazar će biti otvoren na platou ispred Doma kulture u 12 sati.

Udruženje žena "Zlatna jabuka" obeležiće Međunarodni dan žena na selu uz prigodan program i bazar koji će biti prodajnog karatkera - rekla je na konferenciji za novinare Suzana Stoiljković, članica Udruženja žena "Zlatna jabuka".

- Manifestacija će početi u 12 sati, predstaviće se udruženja iz okolnih mesta. Neka su već potvrdila svoje učešće, kao što su "Pančevke", "Novoseljanke", "Etno-kutak" iz Kačareva, "Vešte ruke" iz Pančeva. Biće tu i naša udruženja iz Jabuke - vinari, vinogradari, penzioneri. Osnovna škola "Goce Delčev" sa svojim učenicima predstaviće njihove radove, a LOMR Jabuka, specijalni dom za ometene u razvoju ima svoj program i svoje radove - navela je Suzana Stojiljković.

Ova manifestacija obeležava ono što udruženja rade tokom godine, a svi zainteresovani biće u prilici da pogledaju neke od njihovih radova. Svake godine uvode nešto novo u svoj rad, a ove godine novina je slikanje na svili.

- Mi smo mlado udruženje, koje se prošle godine registrovalo, a formirali smo se s namerom da afirmišemo žene na selu, da se potrudimo da budemo vidljiviji i prepoznatljiviji u svom okruženju. Prošle godine smo prvi put napravile bazar 15. oktobra, povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena na selu, i mogu reći da je bilo veoma uspešno i posećeno na obostrano zadovoljstvo, i gostiju i učesnika - kazala je Slađana Bogdanović, članica Udruženja žena "Zlatna jabuka".

Ove godine, članice Udruženja 15. oktobra proslaviće Međunarodni dan žena na selu u okviru tromesečnih aktivnosti.

- Prva u nizu tih aktivnosti je obuka salse. Pokrenule smo tromesečnu besplatnu obuku salse za naše meštane i meštanke. Mogu reći da je na naše zadovoljstvo izuzetno posećeno. Salsa će biti do kraja godine organizovana svake srede u Domu kulture. 15. oktobra je bazar izložbeno-prodajnog karaktera.

- Nakon toga, krajem oktobra, početkom novembra, imaćemo književno veče gde će nam gost biti Žaklina Kiš, naša sugrađanka koja će nam prestaviti radove i svoje romane. Za kraj, uradićemo još jednu radionicu svile jer hoćemo da žene još nešto nauče i planiramo još jedno druženje svih udruženja žena do kraja godine.

Da bi sve mogle da organizuju, članice Udruženja žena "Zlatna jabuka" aplicirale su kod Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Sekretarijata za poljoprivredu i ruralni razvoj.

- Sekretarijatu za ruralni razvoj zahvaljujemo jer uz njihovu pomoć možemo tromesečnim aktivnostima obeležiti Međunarodni dan žena na selu. Pre nedelju dana napravili smo razne figure od starih reciklažnih guma, figure životinja i par zanimljivih žardinjera. To smo postavili u parku, u centru sela, oko dečjeg igrališta. Ideja nam je bila da pokažemo da nam je stalo do naših mališana, da želimo da im ulepšamo prostor, ali ujedno da ih uputimo na to kako mogu da reciklažom očuvaju svoj životni prostor.

Ovu manifestaciju je podržao Grad Pančevo i Dom kulture "Kočo Racin".