Aleksandra prva u republici iz poslovne ekonomije

PANČEVO, 21. april 2017. (TV Pančevo) – Aleksandra Radičević, učenica Ekonomsko - trgovinske škole „Paja Marganović“, osvojila je prvu nagradu na Republičkom takmičenju iz poslovne ekonomije. Za takmičenje se pripremala sa profesorkom, ali je dodatno učila i kod kuće.

Jedna od dvadesetak učesnika Republičkog takmičenja iz poslovne ekonomije koje je održano 31. marta u Vršcu, bila je i Pančevka Aleksandra Radičević, učenica Ekonomsko - trgovinske škole „Paja Marganović“. Kako je istakla, ovo je prvo takmičenje na kome je učestvovala od kada je u srednjoj školi.

Zajedno sa profesorkom Ivanom Perić, Aleksandra se pripremala mesecima u školi. Osim toga, vežbala je i samostalno kod kuće. Na kraju, trud se isplatio, sa osmehom je objasnila učenica. Ali je za spremanje ovog predmeta imala i dodatni motiv.

Prema rečima mlade Pančevke, predmet je zanimljiv i lakše ga je savladati, jer su to stvari iz svakodnevnog života. Funkcionisanje jednog preduzeća kao i svi propratni elementi.

Da bi se postigao rezultat iz poslovne ekonomije neophodna su znanja sve četiri godine Ekonomske škole, kao i povezivanje sa srodnim prirodnim predmetima, poput matematike i statistike.