Vesti

 

Efikasnom sterilizacijom do smanjenja broja napuštenih životinja

PANČEVO, 23. april 2014. (TV Pančevo) – Dr Džefri Jang iz Sjedinjenih Američkih Država održao je predavanje o sterilizaciji napuštenih životinja u organizaciji Društva prijatelja životinja „Ljubimci“ i Grada Pančeva. Dr Jang se od 1990. bavi pružanjem niskobudžetnih veterinarskih usluga, naročito sterilizacijom pasa i mačaka, edukacijom veterinara i organizacijom rada mobilnih veterinarskih klinika.

 

Crteži Gabrielle Nikolić u Kulturnom centru

PANČEVO, 23. april 2014. (TV Pančevo) – Večeras je u Kulturnom centru Pančevo otvorena izložba crteža autorke Gabrielle Nikolić. Dvadeset četiri izložene grafike čine ciklus „Pravougaona podela uma ili neukrotivost duha...“, kojim se autorka prvi put predstavila pančevačkoj publici.

   

Rumunski ministar Bogdan Stanojević u poseti Pančevu

PANČEVO, 23. april 2014. (TV Pančevo) – Bogdan Stanojević, ministar u Vladi Rumunije, zadužen za Rumune koji žive u dijaspori, posetio je Pančevo i imao važne sastanke sa predstavnicima rumunskih nevladinih organizacija i Nacionalnog saveta Rumuna iz Srbije sa kojima je razgovarao o budućoj saradnji.

   

Slike Zorana Tešanovića u Galeriji

PANČEVO, 23. april 2014. (TV Pančevo) – U Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba slika akademskog slikara Zorana Tešanovića iz Sečnja. Izložena dela su uglavnom ulja na platnu, a Pančevci će moći da ih pogledaju do 30. aprila. Izložba u Pančevu je autorova samostalna izložba.

   

Prvenstvo Srbije u sportskom penjanju prvi put u Pančevu

PANČEVO, 23. april 2014. (TV Pančevo) – Predstojećeg vikenda prvi put u Pančevu biće održano Prvenstvo države u penjanju na veštačku stenu. Pančevo je prošlog novembra dobilo jednu od najboljih veštačkih stena u zemlji, tako da će veliki broj takmičara ovde pokušati da osvoji prve bodove.

   

200 knjiga od Narodne biblioteke pančevačkoj Biblioteci

PANČEVO, 23. april 2014. (TV Pančevo) – Povodom Svetskog dana knjige, Narodna biblioteka Srbije poklonila je Gradskoj biblioteci u Pančevu oko 200 knjiga iz različitih oblasti - od dečje literature do stručnih knjiga. Ovaj poklon je značajan, imajući u vidu krizu, kada se najlakše odričemo davanja za kulturu.

   

Dan Vojske obeležen u kasarni „Stevica Jovanović”

PANČEVO, 23. april 2014. (TV Pančevo) – Dan Vojske Srbije obeležen je danas i u pančevačkoj kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović”. O značaju praznika i aktuelnim zadacima vojske govorio je pukovnik Živica Ognjanov iz komande za razvoj Banatske brigade. Delegacija Vojske Srbije odala je poštu poginulima u Prvom i Drugom svetskom ratu, a gradonačelnik Pančeva položio je venac na spomenik narodnom heroju Stevici Jovanoviću.

   

Interno odeljenje – mic po mic

PANČEVO, 23. april 2014. (TV Pančevo) – Zahvaljujući donaciji „Telekoma” i farmaceutske kuće „Aktivis”, završena je rekonstrukcija još dve sobe na Kardiološkom odseku Internog odeljenja u pančevačkoj Bolnici. Sledeće nedelje počinju i radovi u sobama 302 i 303, čime počinje rekonstrukcija i III sprata Internog odeljenja.

   

Nove pobede omladinaca FK „Dinamo“

PANČEVO, 22. april 2014. (TV Pančevo) – Omladinci Fudbalskog kluba „Dinamo“ nastavlju sa uspesima u okviru Kvalitetne lige Vojvodine. Vezali su tri pobede i sada se nalaze na trećem mestu na tabeli sa 42 boda.