Vesti

 

"Kovači" blistali u Pančevu

PANČEVO, 28. novembar 2015. (TV Pančevo) – Nakon uspešnog, dvestotog izvođenja pozorišne predstave „Kovači“ u Narodnom pozorištu u Beogradu, u Kulturnom centru, ovu predstavu videla je i pančevačka publika. Po tekstu našeg sugrađanina Miloša Nikolića, „Kovače“ je režirao Stefan Sablić, a uloge tumače Branko Vidaković, Milenko Pavlov, Zorica Mirković i Dragan Nikolić.

 

300 takmičara na plivačkom mitingu u Pančevu

PANČEVO, 28. novembar 2015. (TV Pančevo) – Plivački klub „Dinamo“ organizator je 19. međunarodnog plivačkog mitinga, pod nazivom „Kup Pančeva 2015“. Učešće je prijavilo oko 300 učesnika, a takmičenje je otvorio Dejan Dragović, predsednik Plivačkog kluba „Dinamo“.

   

Tečaj iz necanja u "Panonkama"

PANČEVO, 28. novembar 2015. (TV Pančevo) – Projekat „Licenciranje radionice Panonke“ finansira Grad Pančevo i Sekretarijat za privredu. Ideja ovog projekta je da se opremanjem prostora u kome se nalazi udruženje „Panonke“, nabavkom nove opreme i obukom edukatora dođe do licence.

   

Krajiška umetnost na Salonu u Pančevu

PANČEVO, 28. novembar 2015. (TV Pančevo) – Istorijski arhiv iz Pančeva i ove godine bio je domaćin Krajiškog likovnog salona. Više od 100 umetnika, među kojima je bilo i nekoliko Pančevaca, predstavilo je svoje radove na ovom Salonu, koji predstavlja nastavak Kninskog salona, organizovanog u nekadašnjoj Jugoslaviji.

   

SNS u Glogonju vraća vojvodu Šupljikca u selo

PANČEVO, 28. novembar 2015. (TV Pančevo) – MO SNS Glogonj je pokrenuo inicijativu za izgradnju spomenika Stevanu Šupljikcu ispred ambulante u Glogonju. Odbor u Glogonju je učestvovao u participativnom budžetiranju projekata koje finansira grad. Nijedan od datih predloga nije prepoznat kao nešto što bi mogao da finansira Grad, osim spomenika Stevanu Šupljikcu, kaže Mirela Petrović, predsednica MO SNS Glogonj.

   

Venci u spomen na stradale ruske pilote

PANČEVO, 28. novembar 2015. (TV Pančevo) – Predstavnici Ruske stranke u Pančevu položili su vence i upalili sveće kod spomenika crvenoarmejcima, u spomen tragično nastradalim pilotima Ruske avijacije koje su ubili teroristi. Vence su na ovaj spomenik položili i predstavnici Udruženja građana “Pravda i pravo za Srbiju”.

   

Popusti i kamate na računima pančevačkih komunalaca

PANČEVO, 28. novembar 2015. (TV Pančevo) – Posle ideje koja je objavljena tokom posete gradonačelnika Beograda pančevačkom kolegi da bi i Pančevci mogli da dobijaju objedinjene račune za komunalne usluge, uporedili smo kako sada tri javna preduzeća naplaćauju svoje usluge. Usluge razne, pa i razni uslovi. I dok Grejanje i Higijena vrlo striktno oročavaju plaćanje do 20. u mesecu, kod Vodovoda je rok duži. Ali, zato kod prvih dvoje postoje i popusti.

   

Dejan Đorđević predsedenik Pokreta snaga Srbije u Pančevu

PANČEVO, 27. novembar 2015. (TV Pančevo) – Pokret snaga Srbije održao je Izbornu skupštinu u Velikoj sali Gradske uprave. Ova stranka je za predsednika Gradskog odbora Pančevo izabrala Dejana Đorđevića.

   

„Tamiš-Dunav“ popravlja ćuprije

PANČEVO, 27. novembar 2015. (TV Pančevo) – Poljoprivrednici često ukazuju na probleme sa kojima se sreću. Jedan od problema je stanje mostića na kanalima za odvodnjavanje oko Pančeva. U Vodoprivrednom preduzeću „Tamiš-Dunav“, kao i u Gradskoj upravi, spremni su da se u ataru zvanom Lap revitalizuju ćuprije i tako omogući zemljoradnicima da normalno prolaze mašinama preko tamošnjih mostića.