Vesti

 

Portal "republika.rs" sve popularniji

PANČEVO, 23. septembar 2017. (TV Pančevo) –"Srpski telegraf", najmlađa novina na ovim prostorima, nedavno je pokrenuo i svoj portal. Republika.rs čitaocima predstavlja najnovije vesti iz zemlje i sveta, brže od drugih, a prema rečima Milana Lađevića, glavnog urednika Srpskog telegrafa, u pripremi je i aplikacija za android telefone.

 

Potražnja poskupela karfiol

PANČEVO, 23. septembar 2017. (TV Pančevo) – Cene povrća od kojeg se sprema zimnica, su na prošlogodišnjem nivou. Suša je najviše imala uticaja na karfiol, kažu proizvođači. Mala je ponuda a velika potražnja, tako da je kilogram karfiola koštao između 130 i 150 dinara.

   

Srbija, uz Makedoniju i BiH, u vrhu Evrope po broju abortusa

PANČEVO, 23. septembar 2017. (TV Pančevo) – Širom sveta, 26. septembar, obeležava se kao Svetski dan kontracepcije. Stručnjaci upozoravaju da sve veći broj mladih od 15 do 24 godine stupaju u nezaštićene seksualne odnose. Zbog toga ističu da je veoma važno da se koristi savremena kontracepcija, kako kasnije ne bi bilo posledica kao što su neželjena trudnoća, abortus ili seksualno prenosive infekcije.

   

Crkve u Vojlovici obeležile 500 godina od reformacije

PANČEVO, 23. septembar 2017. (TV Pančevo) – U prisustvu velikog broja zvanica, Hrišćanska Reformatska Crkva i Slovačka Evangelička crkva u Pančevu, obeležile su 500 godina od reformacije, odnosno objavljivanja Luterovih teza koje su izmenile verski, socijalni i politički život u Evropi. Martin Luter je 1517. započeo raspravu o neophodnim promenama u Katoličkoj crkvi. Do promena nije došlo ali se javio novi pokret.

   

Vučić: Vratili smo ugled Srbije u svetu

PANČEVO, 23. septembar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Aleksandar Vučić je, sumirajući posetu Njujorku, gde je učestvovao na zasedanju Generalne skupštine UN, izjavio da je zadovoljan postignutim. On je naveo da su rezultat toga i najavljene posete svetskih državnika Srbiji te da je razgovarao sa više od 50 zvaničnika zemalja i organizacija što je potvrda da smo vratili ugled Srbije u svetu.

   

Nova knjiga Mihajla Pantića promovisana u biblioteci

PANČEVO, 22. septembar 2017. (TV Pančevo) – U pančevačkoj biblioteci promovisana je nova knjiga Mihajla Pantića, „Kada me ugleda ono što tražim“. O knjizi su pored autora govorila i Jelena Angelovski i Marija Miljić. Mihajlo Pantić, dobitnik je Andrićeve nagrade za knjigu priča.

   

Donacija Japana Džudo savezu Srbije

PANČEVO, 22. septembar 2017. (TV Pančevo) – U Sportskoj hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu, Džudo savezu Srbije svečano je uručena donacija vlade Japana, vredna više od 34 hiljade evra. Tatami podloge, izrađene po najsavremenijim standardima, Savezu je uručio ambasador Japana, Đuići Takahara. Podloge će prvi put biti upotrebljene na Svetskom džudo kupu tokom vikenda, a kasnije će ih koristiti džudisti za pripremu za domaća i međunarodna takmičenja, sa posebnim akcentom na Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

   

Brojne promene nakon transformacije "Direkcije" u "Urbanizam"

PANČEVO, 22. septembar 2017. (TV Pančevo) – Posle transformacije Javnog preduzeća "Direkcija" u Javno preduzeće "Urbanizam" neophodno je da se promene brojne odluke. Gradsko veće je u skladu s zakonom donelo više predloga odluka o kojima će biti reči na narednmoj sednici Skupštine Grada.

   

Uspešna vatrogasna vežba u Starčevu

PANČEVO, 22. septembar 2017. (TV Pančevo) – U Starčevu su dobrovoljni vatrogasci, profesionalci iz Pančeva, izviđači članovi Odreda "Nadel" i predstavnici Doma kulture uspešno sproveli vežbu gašenja požara. Cilj vežbe bila je provera spremnosti vatrogasaca i edukacije Starčevaca, a vežba je u potpunosti uspela.