Vesti

 

Mokraćne infekcije kod dece

PANČEVO, 6. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Svake godine pedijatri u Predškolskom dispanzeru Doma zdravlja kod određenog broja dece otkriju urinarne infekcije, koje su često izazvane bakterijom ešerihija koli. Načelnica Dispanzera dr Ljiljana Tomić ističe da, bez obzira na to što urinarne infekcije nisu učestale kod dece, obavezno je lečiti ih adekvatno i na vreme.

 

Pritvor do 30 dana za P. J. zbog pucnjave na splavu

PANČEVO, 6. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Osnovno tužilaštvo u Pančevu pokrenulo je istragu protiv P. J. iz Pančeva zbog izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenog nošenja oružja. Na predlog Tužilaštva, sudija je za prethodni postupak, kako bi se sprečio uticaj na svedoke i oštećene, ali i opasnosti da će ponoviti krivično delo, odredio pritvor P. J. u trajanju do 30 dana. U noći između subote i nedelje dogodila se pucnjava na splavu „Čarobna noć“ na Tamišu, gde je pucano iz pištolja, pa su dve osobe ranjene, a osumnjičenog P. J. privela je policija.

   

Udruživanje zadruga šansa za budućnost

PANČEVO, 6. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Udruživanje je šansa za bolje sutra poljoprivrednika. Zemljoradničke zadruge su viši oblik udruživanja poljoprivrednika. Kako se u oblasti zadrugarstva malo toga zna, malo je i zemljoradničkih zadruga koje posluju dobro. Zbog toga zadrugari s nestrpljenjem očekuju novi Zakon o zadrugama.

   

Počela Dečja nedelja

PANČEVO, 6. oktobar 2015. (TV Pančevo) – U svetu i kod nas prva nedelja oktobra posvećena je deci. Otvaranjem izložbi radova nastalih na pet dečjih kolonija, ovu nedelju obeležava i slavi i Predškolska ustanova „Dečja radost“. Odabrani radovi izloženi su u Galeriji Bate Mihailovića.

   

Venci i na spomeniku u Vojlovici

PANČEVO, 6. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Povodom 71. godišnjice od oslobođenja Pančeva od fašista, članovi Udruženja za negovanje tradicija 12. vojvođanske udarne brigade položili su danas venac kod spomenika u Vojlovici. Ovo je bila prilika da se oda počast poginulima i da se okupe živi borci ove brigade.

   

DSS: Obrazovanje po meri učenika

PANČEVO, 6. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Novi Pravilnik o finansiranju osnovnih škola, koji je Ministarstvo prosvete usvojilo 1. septembra, izazvao je dodatan haos nakon već započete racionalizacije radnih mesta u prosveti, kaže Predrag Škaljak, potpredsednik Gradskog odbora DSS-a. Pravilnik je novim normama smanjio norme i praktično smanjio broj sekretara, bibliotekara, ali i pedagoga, školskih psihologa. U Pančevu od početka primene novog Paravilnika manje je 11 radnih mesta za ove službe.

   

LDP: Grejanje treba da pojeftini

PANČEVO, 6. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Najava da neće biti smanjenja cena usluga JKP-a „Grejanje“ omogućava ovom preduzeću da i ove grejne sezone ostvari oko milion evra dobiti na uštrb građana, kazao je Predrag Patić, menadžer Gradskog odbora Liberalno demokratske partije u Pančevu. Patić je najavio da će LDP predložiti Skupštini Grada da cenu grejanja spusti za 15 odsto, jer njihova računica pokazuje da je to ono što građani treba da plate, tj. koliko potroše.

   

Vozač BMW-a pod istragom

PANČEVO, 6. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu vodi istragu protiv R. Ž. iz Pančeva, koji je osumnjičen da je počinio krivična dela neovlašćenog korišćenja tuđeg vozila i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

   

Gradonačelnik u Minhenu: Kontakti sa investitorima uspostavljeni

PANČEVO, 6. oktobar 2015. (TV Pančevo) – Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov na međunarodnom sajmu investicija u Minhenu istakao je da je Pančevo konkurentna investiciona destinacija. Uporedo sa planiranjem budžeta za sledeću godinu, u Pančevu će biti usvojen i paket mera pogodnosti za investitore, istakao je Pavlov. Pančevo na ovom sajmu učestvuje sa još četiri lokalne samouprave na štandu Regionalnog centra za društveno–ekonomski razvoj Banata.