Vesti

 

Četiri stomatologa iz Pančeva novi članovi Skupštine Stomatološke komore Srbije

PANČEVO, 26. april 2017. (TV Pančevo) - Doktor Milan Paripović i dr Gordana Panić iz državne službe i dr Zoran Varga i Anja Rajin iz privatne prakse, izabrani su za članove Skupštine Stomatološke komore Srbije za Južnobanatski okrug. Južnobanatski stomatolozi ukazali su im poverenje na nedavno održanim izborima, a u konkurenciji je bilo 106 stomatologa.

 

Elektronski upis u katastar uskoro efikasniji

PANČEVO, 26. april 2017. (TV Pančevo) – Srbija mora da ispuni obećanja i da reši pitanje preostalih državnih preduzeća i petrohemijskog kompleksa, jer su ona izvor fiskalnog rizika za zemlju, upozorio je šef kancelarije Svetske banke u Beogradu Toni Verheijen na Skupštini NALED-a. Ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila da će uskoro elektronski upis u katastar biti mnogo efikasniji.

   

Podrška za uvođenje dualnog sistema obrazovanja

PANČEVO, 26. april 2017. (TV Pančevo) - Memorandum o razumevanju između Advantage Austrija, Švajcarske kancelarije za saradnju sa Srbijom i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) potpisan je danas i on treba da omogući koordinisan pristup tri zemlje u podršci srpskim institucijama za uvođenje dualnog sistema obrazovanja.

   

U Beloj Crkvi obeležena tri jubileja

PANČEVO, 26. april 2017. (TV Pančevo) – U Beloj Crkvi obeležena su tri jubileja: 300 godina same opštine Bela Crkva, 240 godina Streljačke družine „Odbrana“ iz ovog mesta i 130 godina Streljačkog saveza Srbije. Povodom obeležavanja jubileja održano je okružno streljačko takmičenje.

   

Vučić: "Ikea" dobar primer privlačenja švedskih investicija

PANČEVO, 26. april 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Parlamenta Kraljevine Švedske Urbanom Alinom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i ekonomskoj saradnji dveju zemalja, koja će biti značajno unapređena otvaranjem novog prodajnog objekta kompanije IKEA u Beogradu.

   

Dan škole "Dositej Obradović" iz Omoljice

PANČEVO, 26. april 2017. (TV Pančevo) - Povodom Dana škole „Dositej Obradović“ iz Omoljice organizovan je karneval, na kome su učestvovalu učenici nižih razreda i predškolci. Karneval je počeo defileom svih učenika, koji su potom izveli pripremljen program.

   

Izmena plana regulacije za Misu

PANČEVO, 26. april 2017. (TV Pančevo) - Gradsko veće usvojilo je i uputilo Skupštini grada nacrt odluke kojom bi se izmenio postojeći Plan generalne regulacije za naselje Misa koji obuhvata i Novo groblje. Izradi novog plana pristupa se zbog velikog broja zahteva građana koji žive u ovom delu grada, jer je bilo onemogućeno dobijanje građevinskih dozvola.

   

Probna matura

PANČEVO, 26. april 2017. (TV Pančevo) - Rezultati probnog testa za male maturante pokazatelj trenutnog nivoa znanja učenika osmih razreda. Prema rečima direktora Osnovne škole „Dostitej Obradović“ iz Omoljice, Vladimira Ristića, proba male mature važna je i za psihološku pripremu učenika za završni ispit koji ih očekuje, ali i kao dodatni podstrek da se što bolje priprema.

   

Vežba u Azotari

PANČEVO, 26. april 2017. (TV Pančevo) - U pančevačkoj “Azotari” održana je vežba vatrogasaca iz fabrika “južne zone” i Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova. Vežbi su prisustvovali predstavnici međunarodne zajednice.