Vesti

 

Prva izložba „Novoseljanki“

PANČEVO, 1. mart 2015. (TV Pančevo) – U okviru obeležavanja 250 godina od osnivanja Banatskog Novog Sela, u organizaciji Udruženja žena „Novoseljanka“ priređena je izložba umetničkih predmeta, narodnih nošnji i rukotvorina. Izložba je otvorena u novoseljanskom Domu kulture i predstavlja početak obeležavanja značajnog jubileja za Banatsko Novo Selo.

 

3.000 tona srpskog meda u Evropi godišnje

PANČEVO, 1. mart 2015. (TV Pančevo) – Sve o mogućnostima izvoza meda u 2015. godini pančevački pčelari saznali su na jednom od predavanja koja održavaju ove zime. Sa mogućnostima izvoza upoznao ih je Dušan Mirić, koji godišnje isporuči italijanskim kupcima blizu hiljadu tona meda.

   

Pola veka Svinjokoljskog bala u „Petefi Šandoru“

PANČEVO, 1. mart 2015. (TV Pančevo) – Skoro pola veka svakog februara članovi Mađarskog kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor“ organizuju Svinjokoljski bal, uz dobru muziku, druženje i svinjske specijalitete. Članovi i prijatelji ovog društva uživali su u mađarskom gulašu, domaćoj kobasici i čvarcima. Tombola i licitacija kobasica bile su sastavni deo ovogodišnjeg bala.

   

Pomen poginulim policajcima na Kosovu

PANČEVO, 1. mart 2015. (TV Pančevo) – U organizaciji Sindikata srpske policije, održan je Memorijalni turnir „Južnobanatski heroji“, u znak sećanja na poginule kolege pre sedamnaest godina na Kosovu. Trurnir u malom fudbalu održan je u Pančevu i Banatskom Novom Selu. Pre početka turnira pripadnici policije, gradonačelnik Pavle Radanov i savetnik ministra policije Vladimir Božović položili su vence na Novom groblju.

   

Zahvalnice za Dan civilne zaštite

PANČEVO, 1. mart 2015. (TV Pančevo) – Sektor za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije predstavio je svoj rad i dodelio zahvalnice za doprinos civilnoj zaštiti, obeležavajući na taj način 1. mart, Dan civilne zaštite. Među nagrađenima su i gradonačelnik Pančeva, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, kao i načelnik Južnobanatskog okruga Zoran Tasić, komandant Štaba za vanredne situacije južnog Banata.

   

Važna pobeda „Tamiša“ u trci za Superligu

PANČEVO, 28. februar 2015. (TV Pančevo) – Košarkaši „Tamiša“ ostvarili su tešku, ali veoma važnu pobedu u 19. kolu protiv „Jagodine“ rezultatom 78:75. U veoma neizvesnoj utakmici Pančevce je do pobede predvodio Dušan Milošević sa 22 poena, a u narednom kolu „Tamiš“ će gostovati ekipi „Vršca“ u odlučujućoj utakmici za plasman u Superligu.

   

Odbojkašice „Dinama“ ispustile bodove

PANČEVO, 28. februar 2015. (TV Pančevo) – Odbojkašice „Dinama“ poražene su na svom parketu od subotičkog „Spartaka“ rezultatom 3:1, i to posle preokreta u setovima. Najefikasnija na utakmici bila je bivša igračica „Dinama“ Tanja Sredić sa 17 poena, dok je na drugoj strani Nina Kocić osvojila 15 poena za pančevački tim.

   

„Partizan” pobednik međunarodnog „AS” turnira u Kačarevu

PANČEVO, 28. februar 2015. (TV Pančevo) – Tradicionalni 13. međunarodni turnir „AS 2015“ u malom fudbalu za 2003. godište održan je u Sportskoj hali u Kačarevu. Turnir je svečano otvorio Branko Bokun, predsednik Mesne zajednice Kačarevo. Na kraju je pobedu odneo beogradski „Partizan” pobedom od 3:0 u finalu nad ekipom „Borca” iz Banja Luke, dok je treće mesto osvojio „Voždovac” pobedom protiv domaće ekipe „AS” posle penala.

   

Fotografije Aleksandra Brenđana u KC-u

PANČEVO, 28. februar 2015. (TV Pančevo) – U foajeu Kulturnog centra otvorena je izložba poznatog fotografa Aleksandra Brenđana pod nazivom „Povratak u osamdesete“. Učestvovao je na više od 300 kolektivnih izložbi, na kojima je osvojio više od sto nagrada, a upravo deo nagrađenih fotografija autor je odabrao da predstavi pančevačkoj publici.

   
Baner