Vesti

 

Vrućina napunila pančevački bazen

PANČEVO, 25. jul 2016. (TV Pančevo) – U odbrani od vrućine i u potrazi za rashlađenjem, po tropskim temperaturama, Pančevci odlaze i na bazen. Njega posećuju sve generacije, i jedno je od omiljenih mesta Pančevaca kada traže rashlađenje kako bi pobegli sa vrelih ulica. Apel iz Službe hitne pomoći je da se ne izlazi u najtoplijem delu dana.

 

Smotra tanjirača u Banatskom Novom Selu

PANČEVO, 25. jul 2016. (TV Pančevo) – U Banatskom Novom Selu održana je smotra tanjirača u radu. Nova tehnička rešenja tanjirača ruskih proizvođača, emljoradnicima su predstavili stručnjaci iz Instituta "Tamiš". Prezentaciji su prisustvovali poljoprivrednici iz Banatskog Novog Sela, ali i iz drugih mesta pančevačkog atara.
   

Žetelački dani 22. put u Vojlovici

PANČEVO, 25. jul 2016. (TV Pančevo)- U Vojlovici se u petak i subotu održava 22. po redu manifestacija „Žetelački dani“ . Manifestaciju zajednički organizuju Slovačko – kulturno prosvetno drušvo „Đetvan“ i Mađarsko kulturno umetničko društvo „Tamaši Aron“, uz pomoć Matice Slovačke. Centralni događaj je žetva u polju u subotu u podne, nakon čega sledi žetelačka povorka kroz Vojlovicu. Gosti manifestacije ove godine biće prijatelji Vojlovčana iz Transilvanije.

   

Vetar donosi i odnosi miris stajskog đubriva

PANČEVO, 25. jul 2016. (TV Pančevo)- Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje iz Pančeva, danas su dva puta vršili organoleptička ispitivanja, neprijatnih mirisa u Pančevu. Kako je za radioteleviziju Pančevo, kazao Dejan Blagojević, iz odseka za aerozagađenje, neprijatni mirisi potiču od stajskog đubriva, a njihova pojava zavisi od pravca vetra koji duva.

   

Komisija utvrđuje okolnosti smrti Snežane Ivaško

PANČEVO, 25. jul 2016. (TV Pančevo)- Posle smrti Snežane Ivaško, koja je po pisanjima mnogih medija bila sporna, čitav slučaj ispituje Komisija, čiji izveštaj direktor Bolnice očekuje sutra. Doktor Nebojša Tasić, rekao je za TV Pančevo da mu se čini da je ova situacija mogla da se izbegne.

   

Vučić posetio izložbu "Necenzurisane laži"

PANČEVO, 25. jul 2016. (TV Pančevo)- Lider SNS i predsednik tehničke vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon obilaska izložbe „Necenzurisane laži“, da nije video nijedan ozbiljan kritički argument, da je jasno da su optužbe o cenzuri i diktaturi besmislene, te poručio da se u Srbiji mora graditi kritička javnost.

   

Sanacija toaleta u Zmajevoj školi

PANČEVO, 25. jul 2016. (TV Pančevo) - U pančevačkoj Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u toku je sanacija toaleta, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno više od 3 miliona dinara. Paralelno sa ovim poslom, škola priprema dokumentaciju za raspisivanje javne nabavke za sređivanje stare fiskulturne sale.

   

Sirijac se digao u vazduh, povređeno 12 osoba

PANČEVO, 25. jul 2016. (TV Pančevo) – Migrant iz Sirije aktivirao je bombu u svom rancu nedaleko od mesta održavanja muzičkog festivala u Ansbahu u Bavarskoj. On je poginuo, a ranjeno je 12-oro ljudi, dok je troje u kritičnom stanju. Napad je izveo Sirijac star 27 godina, kojem su nemačke vlasti odbile da izdaju azil, a sinoćna eksplozija je četvrti napad koji se desio u Nemačkoj za manje od nedelju dana.

   

Vulin: Srbija će ispunjavati svoje interese, a ne tuđe diktate

PANČEVO, 25. jul 2016. (TV Pančevo) – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je za RTS da postoje pritisci u vezi sa formiranjem nove vlade i da velike sile imaju uvek svoje zahteve i žele da ih manje države ispune. Komentarišući dilemu mandatara u vezi sa formiranjem nove vlade, Vulin je rekao da je Aleksandar Vučić ozbiljan političar i da, kad iznosi takve dileme pred narod, znači da su pritisci veoma veliki i da dolaze od moćnih ljudi.