Vesti

 

Stigle prijave na konkurs za zaštitu životne sredine

PANČEVO, 21. jul 2014. (TV Pančevo) – Na gradski konkurs za projekte iz oblasti zaštite životne sredine stiglo je petnaest projekata. Za sada je utvrđeno da dvanaest zadvoljava formalne kriterijume, što ne znači da će i dobiti novac. A ako predviđen jedan i po milion ne bude podeljen odmah, biće raspisan novi konkurs. Odluka će biti doneta sredinom avgusta.

 

Dva državna rekorda Anje Crevar

PANČEVO, 21. jul 2014. (TV Pančevo) – Na državnom prvenstvu u Beogradu u plivanju, Anja Crevar ponovo je zablistala. Četrnaestogodišnja plivačica „Dinama” u Pančevo se vratila sa dve zlatne medalje, postavivši dva nova državna rekorda. Posle letnje pauze očekuje nove medalje na Evropskom prvenstvu u decembru, krajnji cilj joj je medalja sa neke od predstojećih olimpijskih igara.

   

Pet i po tona „hlebnog žita” po hektaru

PANČEVO, 21. jul 2014. (TV Pančevo) – Žetva pšenice je završena u južnom Banatu. U ataru Grada Pančeva na 7.000 hektara ostvaren je izuzetno dobar rod od 5,5 tona po hektaru. Zemljoradnici su zadovoljni ostvarenim, ali imaju mnogo primedbi na nisku cenu pšenice.

   

„ABBA” iz Zrenjanina u Kulturnom centru

PANČEVO, 21. jul 2014. (TV Pančevo) – Pančevci su sinoć bili u prilici da se prisete najvećih hitova grupe „ABBA“. Na platou Kulturnog centra koncert je održao zrenjaninski sastav „ABBA Real Tribue Band“, jedina srpska grupa koja izvodi muziku legendarne švedske četvorke. Zrenjaninski sastav u Pančevu je nastupio prvi put.

   

Reciklažni centar počeo da donosi dobit

PANČEVO, 21. jul 2014. (TV Pančevo) – Posle osam meseci rada, Reciklažni centar „Higijene“, koji se nalazi u Vlasinskoj ulici, na Kudeljarskom nasipu, počeo je da ostvaruje rezultate, ocena je direktorke ovog preduzeća Milice Jovanović. Mesečno se sakupi i više od 30 tona pet ambalaže, a papira i do 60 tona. Ipak, Milica Jovanović kaže da će „Higijenin“ budžet „osetiti“ pravu dobit nakon starta rada nove sanitarne deponije.

   

Pančevačka pijaća voda „zdrava kao dren”

PANČEVO, 21. jul 2014. (TV Pančevo) – Iako je u pojedinim gradovima u Srbiji voda iz vodovoda zabranjena za piće i kuvanje, u Pančevu to nije slučaj. Voda je ispravna, a kvalitet vode kontrolišu i Zavod za javno zdravlje i Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija”. A razloga za brigu, kada je voda za piće u pitanju, Pačevci, kako kažu kontrolori, uopšte nemaju.

   

U razvoju NIS-a i gradnja koksare

PANČEVO, 21. jul 2014. (TV Pančevo) – Dubinska prerada nafte – nova je razvojna tema Naftne industrije Srbije. Reč je preradi nafte do suvog ostatka, to jest koksa, koji se kasnije koristi kao energent u visokim pećima. Da bi video o kakvoj tehnologiji je reč, NIS je u posetu rafineriji u španskom gradu, gde već postoji koksara, poveo i delegaciju Ministarstva energetike i članicu pančevačkog Gradskog veća za privredu - Jelenu Batinić.

   

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu „decentralizovala” podelu para

PANČEVO, 20. jul 2014. (TV Pančevo) – Iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu od pre dve godine počela su da stižu značajna sredstva u Pančevo. Za fizičku kulturu među mladima 85 miliona, za talente i naučne i sportske skoro 3 miliona. Stipendira se i talentovana plivačica Anja Crevar. Na pitanje da li je to slučajno, jer je od tada na čelu ovog Pokrajinskog sekretarijata, Pančevka Marinika Tepić odgovara da pare ne pripadaju samo Novom Sadu i da će pomoći svima koji imaju prave ideje i rade na razvoju fizičke kulture kod mladih.

   

Pančevački „Panteri“ počeli pripreme

PANČEVO, 20. jul 2014. (TV Pančevo) – Mlađe kategorije Kluba američkog fudbala „Pančevo Panteri“ od osnivanja Kluba predstavljaju jednu od najboljih ekipa u Srbiji. Novi mladi momci ovog leta vredno rade kako bi za koju godinu ponovili odlične rezultate svojih saigrača.