Vesti

 

200 operacija mioma materice godišnje

PANČEVO, 27. novembar 2014. (TV Pančevo) – Miomi jesu dobroćudni tumori u mišićnom tkivu materice koji se javljaju kod žena izmedju 20. i 40. godine. Ali ih često treba ipak ukloniti. Nažalost, mnoge od njih se jave lekaru tek posle dugotrajnog krvarenja koje potpuno izmoždi organizam.

 

Pančevački SPS bira delegate za Pokrajinu

PANČEVO, 27. novembar 2014. (TV Pančevo) – Privremeno rukovodstvo Socijalističke partije Srbije u Pančevu organizovalo je konferenciju na kojoj su članovi birali delegate za kongres SPS-a i Konferenciju pokrajinske organizacije. U Maloj sali zgrade Gradske uprave Gradska organizacija SPS-a utvrdila je i liste kandidata za članove viših organa i funkcije u SPS-u.

   

Gas na licitaciji za preduzeća od 1. januara

PANČEVO, 27. novembar 2014. (TV Pančevo) – Posle struje u Srbiji se od naredne godine uvodi i liberalizacija tržišta prirodnog gasa. Za male potrošače i domaćinstva to ne donosi promene u odnosu na dosadašnji način snabdevanja gasom, ali za velike potrošače to znači sprovođenje javnih nabavki. O tome je danas bilo reči na stručnom skupu koji su u Regionalnoj privrednoj komori organizovali nadležno Ministarstvo rudarstva i energetike i Agencija za energetiku.

   

3 medalje za Badminton klub „Pančevo”

PANČEVO, 27. novembar 2014. (TV Pančevo) – Badminton klub „Pančevo” osvojio je tri medaje na prošlonedeljnom juniorskom Kupu „Kruševac 2014”. Zlatnu medalju osvojila je Anđela Vitman, dok su bronzana odličja pripala Nikoli Borki i Sanji Perić.

   

U ponudi 770 tezgi na pijacama

PANČEVO, 27. novembar 2014. (TV Pančevo) – Za sredu i petak sledeće nedelje „Zelenilo“ je zakazalo licitacije za slobodne tezge na Zelenoj pijaci i Robnoj pijaci „Aerodrom”, to jest Buvljaku. Potencijanim zakupcima biće ponuđeno oko 770 tezgi, od čega je većina na Buvljaku.

   

Manje potencijalnih radnih mesta u Gradskoj upravi

PANČEVO, 27. novembar 2014. (TV Pančevo) – Gradsko veće se saglasilo se sa novom sistematizacijom Gradske uprave. Broj radnih mesta je tako smanjen sa 292 na 265, a broj izvršilaca sa 462 na 391. Veće je odobrilo da se sa projektom rekonstrukcije dela stare Vajfertove pivare učestvuje na konkursu Ambasadorskog fonda Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Saglasnost je data i za izmenu finansijskih planova mesnih zajednica Glogonj i Banatski Brestovac.

   

Tiganj ili šerpa – pitanje je sad

PANČEVO, 27. novembar 2014. (TV Pančevo) – Ispred prodavnice „Metalca“ u centru grada već danima se čeka u redu. Reč je o podeli nagrada za verne kupce kafe u okviru akcije koja se završava 1. decembra. Prodavci kažu da dnevno podele više od 200 tiganja i šerpi, a do sada je na ovaj način do potrošača stiglo skoro 5 hiljada komada posuđa, što znači da je samo na području Pančeva za dva meseca, koliko akcija traje, prodato najmanje 20 tona kafe.

   

„Azotara“ na dva dela

PANČEVO, 27. novembar 2014. (TV Pančevo) – Danas se navršava 52 godine od kada je počela da radi pančevačka „Azotara“. Godišnjica prolazi bez proslave u trenutku kada fabrika ne radi zbog toga što nema gasa. U nizu ideja šta uraditi sa ovom favrikom, koja je začela južnu zonu, gradonačelnik Pavle Radanov je predstavnicima države predložio da se pre nove privatizacije „Azotara“ podeli na fabriku veštačkih đubriva i „Azotarinu“ luku. Međutim, sindikati smatraju da je prvenstveni gradski interes da obezbedi kontinuitet u radu „Azotare“, a ne njeno rasparčavanje.

   

Izložba „Srbija i Srbi na filmu u Prvom svetskom ratu“ u Pančevu

PANČEVO, 27. novembar 2014. (TV Pančevo) – U foajeu Kulturnog centra otvorena je izložba „Srbija i Srbi na filmu u Prvom svetskom ratu“, koju je pripremio Arhiv Jugoslovenske kinoteke. Izložbu prati i projekcija filmova u Dvorani kulturnog centra a predstavljena je i interaktivna mana na kojoj su se modernim telefonima mogli pogledati segmenti iz prikazanih filmova.