Vesti

 

Skener još ne radi

PANČEVO, 30. jul 2014. (TV Pančevo) – Skener u pančevačkoj Bolnici ni danas nije proradio, iako je to bilo najavljeno, jer ovlašćena kuća koja je akreditovana za merenje zračenja, nije ni danas došla to da uradi, kazala je za TV Pančevo doktorka Branka Vujasinović, načelnica Radiologije. A gostujući u emisji „Intervju“, vršilac dužnosti direktora Bolnice dr Nebojša Tasić najavio je da su počeli razgovori menadžmenta Bolnice sa osnivačem o nabavci još jednog skenera.

 

Policija privela osumnjičenog za ubistvo u Dolovu

PANČEVO, 30. jul 2014. (TV Pančevo) – U ponedeljak 28. jula u porodičnoj kući pronađeno je beživotno telo J.S. (91). Posle uviđaja, pančevačka Policija je zadržala u pritvoru do 48 sati N. R. (74), sa teritorije Grada Pančeva, zbog sumnje da je ubio J.S. (91) u Dolovu kod Pančeva.

   

Ubijen 91-godišnjak u Dolovu

PANČEVO, 30. jul 2014. (TV Pančevo) – Preskinoć je u Dolovu pronađeno beživotno telo muškarca S. J. rođenog 1923. godine. Po nalogu Tužilaštva urađena je obdukcija i utvrđeno je da je reč o ubistvu. Iz Tužilaštva saopštavaju da je Policija zadržala jedno lice koje se sumnjiči za ovo krivično delo.

   

Apelacija produžila zatvor za Dorčića i Dudića

PANČEVO, 30. jul 2014. (TV Pančevo) – Apelacioni sud je, povećanjem kazne zatvora za Vukašina Dorčića i Đuricu Dudića, okončao sudski slučaj koji je pokrenulo pančevačko Tužilaštvo protiv ove dvojice zbog reketiranja privatnih auto-prevoznika u toku 2012. godine. Tako će Dorčić, koji živi u Beogradu, morati na izdržavanje zatvorske kazne od 3 godine, a Dudić u trajanju od 2 godine i šest meseci.

   

Savremeno vozilo od Grada Hitnoj pomoći

PANČEVO, 30. jul 2014. (TV Pančevo) – Pančevačka Hitna pomoć od danas ima novo sanitetsko vozilo, koje je gradonačelnik predao direktoru Doma zdravlja. Iz gradske kase za kupovinu kombija marke „fijat dukato“ izdvojeno je 5 miliona dinara.

   

„Zagađeni Pančevci“ pali u nesvet u Gradskom uslužnom centru

PANČEVO, 30. jul 2014. (TV Pančevo) – „Zagađeni načisto – Pančevci protiv zagađanje“, neformalna grupa organizovan preko Fejsbuka, posle meseca dana, pojavila se ponovo, danas tačno u podne. Umesto sirena, sada su nenajavljeno upali u Gradski uslužni centar. I dok je jedan deo aktivista odglumio padanje u nesvest, drugi deo grupe ih je iznosio napolje, šaljući na taj način poruku da su Pančevci ugroženi zbog zagađanja. Podelili su letke i ponovili da traže odgovrnost nadležnih.

   

Retke tužbe za trgovinu ljudima

PANČEVO, 30. jul 2014. (TV Pančevo) – Po prvi put se u zemlji i svetu ove godine 30. jula obeležava Dan borbe protiv trgovine ljudima. U Srbiji je samo u prvoj polovini godine identifikovano 86 žrtava. A koliko njih bude i osuđeno, za ilustraciju može da posluži podatak da je u Pančevu u poslednjoj deceniji samo tri osobe osuđeno za ovo krivično delo. Kako bi se tome suprotstavili, u našem gradu formiran je poseban tim koji će se baviti ovim problemom.

   

Slike Jelene Badnjevac Ristić u Narodnoj bašti

PANČEVO, 29. jul 2014. (TV Pančevo) – U eko-paviljonu u Narodnoj bašti sredinom jula otvorena je samostalna izložba slika Jelene Badnjevac Ristić. To je nastavak ideje JKP-a „Zelenilo“ da prostor paviljona oplemeni slikarskim radovima.

   

„Zelene“ skulpture ukrasile Pančevo

PANČEVO, 29. jul 2014. (TV Pančevo) – Nakon uskršnjih aranžmana, Pančevo je i ovog leta ukrašeno raznim cvetnim postavkama. Neke su tematske, dok druge imaju samo estetsku funkciju. Jedna od inženjerki „Zelenila“ koja radi na osmišljavanju ovih postavki Ženja Marinković otkrila nam je na koji način se prave cvetne postavke.