Vesti

 

Borković deveti na nezvaničnom treningu

PANČEVO, 18. april 2014. (TV Pančevo) – Najbolji srpski automobilista Dušan Borković danas je uspešno odradio nezvanični trening u Francuskoj. Borković je u svom „ševrolet kruzu“ na stazi Pol Rikar imao deveto vreme, što je odličan rezultat ako se ima u vidu da su problemi na automobilu otklonjeni nakon prošlog trkačkog vikenda u Maroku.

 

Iznesena plaštanica u Svetouspenskom hramu

PANČEVO, 18. april 2014. (TV Pančevo) – Bogosluženjima na Veliki petak obeležava se vreme smrti i skidanja sa krsta tela Gospodnjeg, kada se na posebno ukrašen sto ispred oltara, koji predstavlja Hristov grob, iznosi plaštanica. Ovaj obred danas je obavljen i u pančevačkim hramovima.

   

Za Uskrs mora da se „nađe”

PANČEVO, 18. april 2014. (TV Pančevo) – Pančevce smo danas, na Veliki petak, uspeli da ipak nađemo ispred trgovina i na Zelenoj pijaci, iako su ulice bile skoro puste. Interesovalo nas je da li su sve pripreme za Uskrs završene, da li je trpeza skormnija, u skladu sa krizom, pa i kako se nekada slavio Uskrs, praznik koji zvanično obeležavamo tek od 2002. godine.

   

„Zelenilo“ za Uskrs darivalo „Spomenak“

PANČEVO, 18. april 2014. (TV Pančevo) – Ove godine je pančevačko Komunalno preduzeće „Zelenilo“ obradovalo decu iz „Spomenka“ sa 250 jaja za uskršnje praznike. Prema rečima zamenika direktora Marka Popadića, ideju za ovu donaciju „Zelenila“ inicirala je Radna jedinica „Pijaca“.

   

Farbanje jaja u Dolovu

PANČEVO, 18. april 2014. (TV Pančevo) – Lukovina, vosak i tutkalo je jedna od omiljenih tehnika farbanja jaja. To su nam danas pokazale Dolovke, koje je na Veliki petak posetila ekipa Televizije Pančevo. Zorica, Anđelka i Ljubica su nam pritom pokazale i kako se za jaja, koja će biti izneta na trpezu na Uskrs, u nedelju, mogu oslikati dekupaž tehnikom.

   

6 tehničara Mikine škole na republičkom takmičenju

PANČEVO, 18. april 2014. (TV Pančevo) – Na nedavno završenom okružnom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja, koje je održano u Osnovnoj školi „Aksentije Maksimović“ u Dolovu, najviše uspeha su imali đaci Osnovne škole „Miroslav Antić”. Od 8 učenika ove škole, koji su učestvovali na ovom takmičenju, čak šestoro se plasiralo na republičko takmičenje, koje će biti održano u Vranju.

   

Potop u Ulici bratstva-jedinstva u Vojlovici

PANČEVO, 18. april 2014. (TV Pančevo) – Jaka kiša juče je ponovo potopila deo Ulice bratstvo-jedinstvo u Vojlovici. Ovde nema ni kišne kanalizacije, ni trotoara, pa građani skoro da moraju da veslaju. Nadležni kažu da je jedino rešenje rekonstrukcija ulice. A da li će je i kada biti, zavisi od para u gradskoj kasi.

   

Građani Mise sa direktorima Železnice i CIP-a o obilaznici

PANČEVO, 18. april 2014. (TV Pančevo) – U sledećih desetak dana građane Mise čekaju dve nove prilike da pokušaju da ubede nadležne da premeste prugu obilzanice preko mosta na Vinči, koja treba da prođe pored njihovih kuća. Najpre bi sredinom nedelje trebalo da u Gradskoj upravi razgovaraju sa ljudima iz Železnice i Instituta CIP, a u subotu, 26. aprila, sledi i javna sednica pančevačke Komisije za planove.

   

Radno vreme tokom praznika

PANČEVO, 18. april 2014. (TV Pančevo) – Za vreme uskršnjih praznika, od petka do ponedeljka, dežuraće Predškolski dispanzer i Stomatologija, dok Dispanzer za žene neće raditi. Od 7 do 12 sati dežurne su ambulante u selima, a u Pančevu u petak, nedelju i ponedeljak dežuraju lekari u Zdravstvenoj stanici „Gornji grad“. U subotu će sve ambulante raditi uobičajeno, do 13 sati.