Vesti

 

Privredne komore deo jedinstvenog sistema

PANČEVO, 24. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Od prvog januara sledeće godine u Srbiji će postojati Privredna komora Srbije i dve Privredne komore autonomnih pokrajina – Vojvodine i Kosova. Regionalne komore koje su do sada bile samostalne i imala svojstvo pravnog lica mogu da se opredele, ili da postanu deo jedinstvenog komorskog sistema ili da budu formirane kao tzv. ugovorne komore.

 

U planu rekonstrukcija fasade Muzičke škole

PANČEVO, 24. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Od 2007. godine u Muzičkoj školi se u fazama sređivala zgrada ove ustanove. Od krečenja, sređivanja crepova, rekonstrukcije koncertne sale preko nekih manjih radova. U planu je rekonstrukcija spoljne fasade, sa koje otpadaju delovi zida.

   

Preventivom protiv raka dojke

PANČEVO, 24. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Povodom 24. oktobra, Svetskog dana borbe protiv raka dojke, Preventivni centar Doma zdravlja organizovao je akciju preventivnih pregleda u Osnovnoj školi „Miroslav Antić”. Više od 40 zaposlenih uradilo je osnovne laboratorijske analize, a 22 žene obavile su i klinički pregled dojke.

   

Knjige interesuju Kovačičane

PANČEVO, 24. oktobar 2016. (TV Pančevo) - U okviru manifestacije „Kovačički oktobar“ u tamošnjoj biblioteci održano je književno veče i izložba slika naive. Aleksandar Šipka iz Beograda predstavio je knjigu „Kovačica“, kao i druga dela.

„Kovačički oktobar“ je značajna manifestacija, po kojoj je ovo mesto prepoznatljivo.

U prepunoj sali kovačičke biblioteke posetioci su ukazali zbog čega dolaze na književne večeri i koliko čitaju.

„Kovačički oktobar“ i dalje traje. Bogat sadržajima iz kulture, ali i iz ostalih delova života i rada, prepoznatljiv je i van okvira kovačičke opštine.

   

Za Novembarsku nagradu - 21 kandidat

PANČEVO, 24. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Predlozi za najveće gradsko priznanje – Novembarsku nagradu Pančeva – pristigli su u Gradsku upravu. Ove godine, za razliku od ranijih, broj predloga je relativno mali, a među predloženima nema privrednika niti muzičara.

   

Veliko priznanje Osnovnom sudu u Pančevu

PANČEVO, 24. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Osnovni sud u Pančevu je od Vrhovnog kasacionog suda dobio Priznanje za dorinos unapeđenju efikasnosti i kvalitetu sudskog sitema. Kako je napisano u obrazloženju, ovo priznanje dodeljeno je za sprovođenje programa rešavanja izvršnih predmeta. Početkom 2013. bilo je skoro 40 hiljada ovakvih predmeta da bi do juna 2016. broj izvršnih predmeta smanjio na oko 9 hiljada.

   

Pritvor za nasilnike iz Njegoševe

PANČEVO, 24. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Osnovni sud u Pančevu odredio je pritvor do 30 dana, za sedmoricu mladića nakon fizičkog napada na policijske službenike, koji su intervenisali po prijavi da je u ugostiteljskom objektu u Njegoševoj ulici nožem izbodena jedna osoba. Pritvor je određen kako ne bi uticali na svedoke i oštećene.

   

Sve bolji odnosi sa Slovenijom

PANČEVO, 24. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Uz intoniranje himne, počasnu gardu i crveni tepih premijer Aleksandar Vučić je ispred Palate “Srbija” dočekao slovenačkog kolegu Miru Cerara. Usledio je sastanak dvojice premijera, nakon čega je održan plenarni sastanak vlada Srbije i Slovenije.

   

Pronađen "ekstazi" u Opovu

PANČEVO, 24. oktobar 2016. (TV Pančevo) - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu pronašli su prilikom pretresa kuće dvadesetogodišnjaka iz okoline Opova 20 tableta „ekstazija“, oko 160 grama marihuane i puškomitraljez koji je bio zakopan u dvorištu porodične kuće.