Vesti

 

„Železničar“ i dalje u vrhu tabele

PANČEVO, 25. april 2015. (TV Pančevo) – Pobedu su ostvarili i fudbaleri „Železničara“. Oni su u 23. kolu Banatske zone pred svojom publikom pobedili ekipu „Borca“ iz Sakula rezultatom 3:0. Golove za domaću ekipu postigli su Ljubo Sarć u 36, Željko Stajčić u 74. i Nebojša Arbutina u 78. minutu.

 

Rukometaši „Dinama“ bez poraza na domaćem terenu

PANČEVO, 25. april 2015. (TV Pančevo) – Još jedna „vezana“ pobeda rukometaša „Dinama“, koji su večeras u 18. kolu Super „B“ lige u Pančevu savladali ekipu „Mokre Gore“ iz Zubinog Potoka rezultatom 28:21. Ovom pobedom Pančevci su i dalje na sedmom mestu na tabeli sa 18 bodova.

   

Izložbom „U ime naroda!“ do sudbina Save Boljanca i Trajana Buzdika

PANČEVO, 25. april 2015. (TV Pančevo) – U Narodnom muzeju u toku je izložba „U ime naroda - represija 1944-1953. godine“. Za razliku od drugih gradova, u Pančevu deo postavke čine i autentične pritvorske ćelije u koje su tih godina dovođeni ljudi iz Pančeva i okoline. Na otvaranju izložbe došlo je i do jednog otkrića. Porodica Boljanac iz Banatskog Novog sela pronašla je na zidu jedne od ćelija potpis svojih predaka - Save Boljanca i Trajana Buzdika.

   

300 miliona za atarske puteve

PANČEVO, 25. april 2015. (TV Pančevo) – Izgradnja atarskih puteva u pančevačkom ataru se nastavlja. Ove godine svako od sela dobiće po atarski put, a za njihovu izgradnju Gradska uprava izdvojila je 270 miliona dinara, dok se za održavanje puteva izdvaja 20 miliona dinara. Prvi put ove godine praviće se i otresišta pored puteva.

   

Radnici NIS-a čistili Rafineriju

PANČEVO, 25. april 2015. (TV Pančevo) – Rafinerija nafte Pančevo kao i svake godine organizuje prolećno čišćenje i uređenje fabričkog kruga. Ove godine oko 500 zaposlenih u NIS-u, iz Pančeva, Novog Sada i Beograda zajednički su ofarbali metalne kapije radionica i ograde na drugim objektima, očistili i oprali sve pristupne staze na celom prostoru i uklonili lišće sa zelenih površina. U ovim radovima su učestvovali zaposleni iz svih službi NIS-a.

   

Tanja Tatomirović novi zastupnik kapitala „Pančevca“

PANČEVO, 25. april 2015. (TV Pančevo) – U petak je za zastupnika kapitala „Pančevca“ Agencija za privatizaciju imenovala Tanju Tatomirović, diplomiranog politikologa, umesto Aleksandra Vučkovića, koji se na tom mestu nalazio od 2010. godine. „Pančevac“ je zastupnika kapitala dobio nakon raskidanja Ugovora o prodaji sa porodicom Marković. U obrazloženju Agencije stoji, saznaje TV Pančevo, da je Vučković razrešen jer ne zadovoljava pravno-formalne uslove za to mesto.

   

Paradajz i krompirići luksuz za Pančevce

PANČEVO, 25. april 2015. (TV Pančevo) – Iako su prvi krompirići iz plastenika stigli na Zelenu pijacu, kao i paradajz iz Strumice, visoke cene povrća iz plastenika odvratili su kupce od kupovine. Krompirići i paradajz prodavali su se 250 dinara po kilogramu, što je za mnoge sugrađane skupo i, kako kažu, sačekaće da krompirići i paradajz pojeftine pre nego što ih probaju.

   

Digitalni signal TV Pančevo do kraja maja

PANČEVO, 25. april 2015. (TV Pančevo) – I Televizija Pančevo bi trebalo da počne sa emitovanjem digitalnog signala do kraja maja. Tada se gasi i Avala, koja pokriva ovo područje. Ipak, signal pančevačke televizije trebalo bi da dolazi sa Vršačkog brega. Motiv je i manja taksa za digitalni signal, ali i potencijal, ako Televizija nastavi da postoji, koji možemo da pružimo južnom Banatu. U prilogu koji sledi čućete i podatke o tome koliko koštaju uređaji, ugradnja, da li je moguće istovremeno gledati i analogne i digitalne signale, kao i ko ima pravo na besplatne set-ap boksove.

   

Osmaci: Matematika teža od srpskog

PANČEVO, 25. april 2015. (TV Pančevo) – Nakon probnog testiranja iz matematike, osmaci su danas rešavali kombinovani i test iz maternjeg jezika. Učenici Osnovne škole „Miroslav Antić" koje smo anketirali izjavili su da je test iz matematike bio teži od srpskog, ali i da ih najviše brine kombinovani test. „Pravi“ završni ispit sve osmake u Srbiji očekuje 15, 16. i 17. juna.