Vesti

 

Vučić i Nikolić sa Dodikom i Ivanićem o situaciji u regionu

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) –Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić sastaće se u sredu u Beogradu sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije sastanak će biti održan u Vili Mir u 14 u sati. Očekuje se da će teme razgovora četvorice zvaničnika biti revizija tužbe za genocid koju BiH pokreće protiv Srbije, kao i situacija u regionu

 

Zorana Barjaktarović srebrna u Beogradu

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) – Na otvorenom Prvenstvu Srbije, održanom u Atletskoj dvorani u Beogradu, Zorana Barjaktarović, atletičarka „Dinama“ osvojila je srebrnu medalju u trci na 60 metara. Zorana je stazu istrčala za 7 sekundi i 53 stotinke, što je i njen lični rekord. Sledeće subote Zorana Barjaktarović nastupa na Prvenstvu Balkana, gde će pokušati da ostvari normu i plasira se na Evropsko Prvenstvo.

   

Informisanje poljoprivrednika u Alibunaru

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) – U Alibunaru je u okviru podrške agraru ove opštine održan Info dan. Stručnjaci su poljoprivrednike informisali o donacijama i kreditima iz linija Republike i Vojvodine. Poljoprivrednici su pokazali veliko interesovanje za ovogodišnjim podsticajima.

   

Dan maternjeg jezika u Ivanovu

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) – U Domu kulture u Ivanovu, desetu godinu za redom, organizovano je obeležavanje Međunarodnog dana maternjeg jezika. Na više od deset jezika koji se govore na našoj teritoriji, deca su pevala i recitovala.

   

Mladi "Železničara" i "Rabotničkog" odmerili snage

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) – Fudbalski klub „Železničar“ ugostio je „Rabotnički“ iz Skopja. Na terenu Hale sportova organizovane su utakmice mlađih kategorija ova dva tima. Dve selekcija kadeta i omladinci „Želje“ odmerili su snage sa vršnjacima iz Makedonije.

   

Dom zdravlja Pančevo dobio akreditaciju na sedam godina

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) – Dom zdravlja Pančevo dobio je akreditaciju na 7 godina. Ovo je odlučila Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova nakon postupka provere i ocenjivanja kvaliteta i kvantiteta zdrvatsvenih usluga koje Dom zdravlja pruža građanima.

   

Međunarodni dan maternjeg jezika u Kovačici

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) – Svakog 21. februara, u svetu se slavi Međunarodni dan maternjeg jezika, koji je Unesko ustanovio 1999. godine. Od tada do danas, iz godine u godinu, sve bogatije i raskošnije, ovaj dan slavi se i u Opštini Kovačica. Ove godine u organizovanju slavlja povodom Dana maternjeg jezika učestvovala je i lokalna samouprava, a program je upriličen pod pokroviteljstvom evropskog komesara za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport, Ambasade Slovačke u Srbiji, Ministarstva za kulturu Srbije i Matice Slovačke. Međunarodni dan maternjeg jezika bio je prilika i da Evi Husarik, slkarki iz Kovačice, bude uručeno odlikovanje za životno delo, čime je potvrđeno njeno značajno i nesebično zalaganje za očuvanje naivne umetnosti.

   

Nela Kuburović postavila kamen temeljac za novi Prekšajni sud u Pančevu

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) – Posle 26 godina, Prekršajni sud u Pančevu dobiće novi objekat na mestu nekadašnje stare Fabrike obuće na uglu ulica Stevana Šupljikca i Milke Marković. Ministarka pravde Nela Kuburović danas je svečano otvorila radove na izgradnji novog suda, koji bi trebalo da bude završen do kraja godine.

   

Humanitarnim koncertom do zdravog srca

PANČEVO, 21. februar 2017. (TV Pančevo) – Na humanitarnom koncertu koji je organizovalo Kulturno-umetničko društvo „Abrašević” prikupljeno je 163 140 dinara. Ova suma je dovoljna za kupovinu novog EKG aparata za službu Hitne medicinske pomoći, što je bio i cilj ovog koncerta.