Vesti

 

Pančevcima kafa slađa uz novine

PANČEVO, 30. jul 2015. (TV Pančevo) – Da li se novine i dalje čitaju i u kojoj meri, pokušala je da sazna ekipa Televizije Pančevo. Od desetak ispitanika u anketi sprovedenoj na centralnim gradskim ulicama, većina je rekla da čita štampana izdanja dnevnih novina, ali i nedeljnika „Pančevac“ gotovo redovno. I prodavci kažu da se najbolje prodaju dnevne novine, a zatim slede ženski magazini i ukrštenice. „Pančevac“ i „Politikin zabavnik“, kao i uvek, imaju svoje redovne kupce.

 

Srpska premijera „Nemoguće misije 5“ na pančevačkoj letnjoj sceni

PANČEVO, 30. jul 2015. (TV Pančevo) – Kulturni centar će i ovog leta pokušati da aktivira letnju scenu u Cara Dušana 4. Posle neuspešnog pokušaja, početkom meseca, da se tu održi koncert Darka Rundeka, koji je morao biti premešten zbog kiše, krenulo se sa letnjim bioskopom. Tako je, pošto je vreme išlo na ruku, sinoć održana druga filmska projekcija u julu. Pančevci su imali privilegiju da prvi u Srbiji pogledaju film „Nemoguća misija 5“ sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi.

   

Tri bronze atletičarkama „Dinama“ na prvenstvu Srbije

PANČEVO, 30. jul 2015. (TV Pančevo) – Atletičari „Dinama“ u prethodnom periodu bili su veoma aktivni, pošto su učestvovali na brojnim domaćim, evropskim i svetskom smotrama. Zorana Barjaktarović osvojila je dve bronzane medalje na seniorskom prvenstvu Srbije, održanom prethodnog vikenda u Sremskoj Mitrovici, a takođe bronzano odličje osvojila je Aleksandra Marinkov u trci na 5.000 metara.

   

Deo Tesle 31. jula bez vode

PANČEVO, 30. jul 2015. (TV Pančevo) – Zbog radova na vodovodnoj mreži sutra će deo naselja Tesla biti bez vode. U pitanju su ulice Kralja Milana Obrenovića, u delu od Kneza Mihaila Obrenovića do Stevana Šupljikca, potom Milivoja Blaznavca, Prote Mateje Nenadovića i Jovana Rajića.

   

Apartman za umetnike u Galeriji Bate Mihailovića

PANČEVO, 30. jul 2015. (TV Pančevo) – Od jeseni Kulturni centar uz Galeriju Bate Mihailovića imaće i sveže uređen apartman za gostujuće umetnike. Za gradskih 750.000 dinara dodatni radovi na celini Galerije Bate Mihailovića, koji obuhvataju i uređivanje posebnog apartmana za umetnike, traju.

   

Vasina škola u punom sjaju posle 200 godina

PANČEVO, 30. jul 2015. (TV Pančevo) – Treća faza obnove Škole „Vasa Živković“, koju finansiraju „Ruske železnice“, završena je. Osnovce u septembru očekuju obnovljeno dvorište, svlačionice i topli prolaz između stare i nove zgrade škole. Zamenik direktora kompanije „RŽD Internacional“ Musurbek Sultanov najavio je dalju saradnju sa školom. Zadovoljstvo izgrađenim iz ruske donacije nisu krili ni direktorka škole Aleksandra Mrdak Đorđević ni član Gradskog veća Miodrag Radojković.

   

U sudaru juga i BMW-a bez povređenih

PANČEVO, 30. jul 2015. (TV Pančevo) – Oko 14 časova i 30 minuta, na uglu ulica Žarka Zrenjanina i Utve zlatokrile dogodila se saobraćajna nezgoda, u kojoj nema povređenih. Pričinjena je znatna materijalna šteta.

   

Peta godina srednjoškolskog kampa na Čardaku

PANČEVO, 29. jul 2015. (TV Pančevo) – Petu godinu zaredom Kancelarija za mlade i Dom omladine Pančevo organizuju besplatni sedmodnevni boravak srednjoškolaca u Školsko-rekreativnom centru „Čardak” u Deliblatskoj peščari. Svakog dana boravka mladi imaju predviđene edukativne radionice. Boravak u kampu, prevoz, smeštaj i hrana su besplatni, jer rad kampa finansira Grad Pančevo.

   

Nemački „Tenis“ šansa za svinjarstvo

PANČEVO, 29. jul 2015. (TV Pančevo) – Najava dolaska nemačke firme „Tenis“, koja treba da organizuje svinjarsku proizvodnju, zainteresovala je one koji žele da se bave proizvodnjom svinja. Hoće li „Tenis“ doći u Dolovo i Vojvodinu, još uvek se ne zna, a svi veruju da bi dolazak ove firme unapredio svinjarsku proizvodnju.