Vesti

 

Pobednik na domaćem terenu

PANČEVO, 4. decembar 2016. (TV Pančevo) - U desetom kolu Prve regionalne lige grupe Sever, Košarkaši pančevačkog kluba „Kris Kros“ na domaćem terenu, pobedili su ekipu „Vrbas“ rezultatom 74:72. Narednog vikenda košarkaši Kris Krosa gostuju u Bačkoj Topoli, gde će odmeriti snage sa ekipom “Topole”.

 

Vučić i Han potpisuju Finansijski ugovor za transformaciju srpske javne uprave

PANČEVO, 4. decembar 2016. (TV Pančevo) - Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han boraviće sutra u poseti Beogradu, tokom koje će razgovarati sa srpskim zvaničnicima i zajedno sa premijerom Aleksandrom Vučićem prisustvovati ceremoniji potpisivanja Finansijskog ugovora za podršku temeljnoj transformaciji srpske javne uprave.

   

Kovačičanima novi trg do nove godine

PANČEVO, 4. decembar 2016. (TV Pančevo) - U Kovačici se svakodnevno radi. Uređuje se novi trg ispred Skupštine, kao i plato, koji će biti pešačka zona. Vrednost radova je 30 miliona dinara, a Kovačičani očekuju da će posao biti završen do kraja godine.

   

Karikaturisti i među najmlađim Brestovčanima

PANČEVO, 4. decembar 2016. (TV Pančevo) - Škola karikature Nikole Dragaša organizovana je u saradnji sa Domom omladine Pančevo, Domom kulture "4. oktobar" iz Brestovca i Osnovne škole iz ovog mesta. Jedan deo radionica realizovan je u maju, a drugi u oktobru. Deca iz škole su osvojila priznanja za karikature i aforizme na Festivalu humora i satire „Žaoka“ u Kačerevu.

   

Pčelari očekuju bolju godinu

PANČEVO, 4. decembar 2016. (TV Pančevo) - Pčelarstvo u Srbiji je u ekspanziji. Cena meda nije mala, ali godina koja je za nama bila je izuzetno posna pčelare. Još jedan je problem s kojim se sreću ljubitelji košnica i pčela, a to je pojava falsifikovanog meda na tržištu. Od 2017. godine pčelari očekuju mnogo više nego od prethodne.

   

Humani "Savini" đaci za Dečje interno odeljenje

PANČEVO, 4. decembar 2016. (TV Pančevo) - Zahvaljujući humanitarnoj akciji koja je organizovana u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, Interno odeljenje pančevačke Bolnice dobilo je nove jastuke. U zajedničkoj akciji roditelja, đaka i učitelja škole, prikupljen je novac koji ovoga puta nije potrošen za nabavku opreme za školu, već je upućen.

   

Prva operacija tumora na bubregu u Pančevu

PANČEVO, 2. decembar 2016. (TV Pančevo) - U pančevačkoj Opštoj bolnici u ponedeljak je na Urološkom odeljenju prvi put urađena operacija tumora na bubregu, takozvano konzerviranje bubrega, a pacijentu nije odstranjen ceo bubreg. Ovakve hiruške intevencije su standard u svetu, a od nedavno pacijenti kod kojih se dijagnostikuje tumor neće morati u druge kliničke centre, gde bi morali da čekaju na ovakve operacije.

   

Šest decenija Zbora rukometnih sudija Pančeva

PANČEVO, 4. decembar 2016. (TV Pančevo) – Zbor rukometnih sudija Pančeva proslavio je 60 godina postojanja. Na svečanoj akademiji bilo je 150 prisutnih iz svih rukometnih sfera. Proslavi su prisustvovali rukometni radnici iz cele Srbije, predstavnici klubova, strukovnih trenerskih i sudijskih organizacija, ali i nekadašnji igrači, sudije i doajeni rukometa koji su dobili priznanja.

   

Pančevu od Republike 62 miliona za renoviranje ustanova

PANČEVO, 4. decembar 2016. (TV Pančevo) - Gradu Pančevu odobrena su sredstva iz Republike za renoviranje šest ustanova u Gradu Pančevu. Ovim sredstvima biće renovirana i ambulanta u Dolovu i Tehnička škola "23. maj". Za te namene opredeljeno je 62 miliona dinara.