Vesti

 

Vučić u Inđiji otvorio novi pogon fabrike autodelova!

PANČEVO, 24. januar 2017. (TV Pančevo) –Premijer i lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da se nad Srbijom nadvila velika opasnost jer oni koji su je godinama razarali žele da se vrate na vlast. On je poručio da ih se ne plaši i da će ih pobediti ponovo. Vučić je u obraćanju građanima u Inđiji, gde je prisustvovao otvoranju novog pogona kompanije IGB automativ, rekao da su državom pre samo nekoliko godina upravljali tajkuni i "najgori lopovi", a da ti isti sada žele da se vrate na vlast, drže pridike.

 

Preventivni ginekološki pregled u Jabuci

PANČEVO, 23. januar 2017. (TV Pančevo) – Povodom Evropske nedelje prevencije raka grlića materice, organizovana je akcija preventivnih pregleda žena u ambulanti u Jabuci, na koji se odazvalo dvadesetak žena. Pored toga, u osnovnoj školi “Goce Delčev”, organizovana su predavanja osmacima o seksualno prenosivim bolestima.

   

Na "prozivci" "Želje" 26 fudbalera

PANČEVO, 23. januar 2017. (TV Pančevo) – Fudbalski klub „Železničar“ imao je prvi trening u drugom delu sezone. Na prozivku igrača odazvalo se 26 od 32 fudbalera. „Želja“ do početka drugog dela sezone ima još osam utakmica, šest igrača je na probi, a u ovaj deo sezone ulaze i sa novim trenenerom Nenadom Stojčićem.

   

Pirotska kobasica iz Dolova

PANČEVO, 23. januar 2017. (TV Pančevo) – Narednog vikenda Pirot postaje kobasičarski centar sveta. Peti Sajam pirotske peglane kobasice održava se 28. i 29. januara. Na Sajmu, porodica Pejčić iz Dolova već nekoliko godina predstavlja pirotsku peglanu kobasicu proizvedenu u Dolovu. S mnogo uspeha.

   

"Zdravo rastimo" u Isidorinoj školi

PANČEVO, 23. januar 2017. (TV Pančevo) – Isidorina škola od ove školske godine deo je projekta Saveza za školski sport Srbije “Zdravo rastimo”. Cilj je da deca nauče da vode zdrav život, da se pravilno hrane i bave fičičkim aktivnostima. Projekat traje jedno polugodište, a na kraju će biti organizovan i test na kome će se proveravati znanje.

   

Grad prodao parcelu u Banatskom Novom Selu

PANČEVO, 23. januar 2017. (TV Pančevo) – U Direkciji za izgradnju i uređenje Pančeva, počelo je otuđenje parcela koja su u javnoj svojini grada Pančeva. Na prvom ovogodišnjem javnom nadmetanju pokazano je slabo interesovanje, a ponuđene su četiri parcele od koji je jedna prodata.

   

Kol-centar za termine ginekoloških pregleda

PANČEVO, 23. januar 2017. (TV Pančevo) – Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, pokrenulo je kol-centar putem kojeg zainteresovane žene mogu da zakažu ginekološki pregled. Na ovaj način, biće smanjene gužve u ambulantama, a pacijentkinjama će biti urađen kompletan pregled.

   

Izbor upravnika zgrade obaveza stanara

PANČEVO, 23. januar 2017. (TV Pančevo) – Krajem prošle godine počeo je da važi novi Zakon o stanovanju, koji je održavanje zgrada uveo kao javni interes. To znači da je održavanje zgrada postala obaveza vlasnika stanova. Obaveza je i formiranje Skupštine stanarske zajednice i izbor upravnika. Ukoliko to stanari ne urade, lokalna samouprava može imenovati prinudnog upravnika.

   

U Briselu nastavak dijaloga Beograda i Prištine

PANČEVO, 24. januar 2017. (TV Pančevo) – U Briselu se danas nastavlja dijalog delegacija Beograda i Prištine. Evropski diplomatski izvori u Briselu rekli su da je očigledno da i jedna i druga strana žele da međusobno razjasne dokle se došlo u dijalogu i kakvi su izgledi da se dalje unapredi postupak normalizacije odnosa Beograda i Prištine imajući u vidu nedavna dešavanja odnosno izvesno zaoštravanje u tim odnosima. Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da od sutrašnjeg sastanka ne očekuje previše, ali da očekuje smirivanje i jasne poruke EU o upotrebi oružja i oruđa.