Vesti

 

Vučić: Spomenik Đinđiću za dve godine, a za 10 dana poznato sve o Savamali

PANČEVO, 29. maj 2016. (TV Pančevo) – Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Zoranu Đinđiću na 15. godišnjicu od ubistva biti podignut spomenik u Beogradu. On je za televiziju Pink rekao da bi spomenik trebalo da bude postavljen na Studentskom trgu, Vasina će biti peššačka ulica, a trolejbuska okretnica biće izmeštena na Dorćol.

 

Revijalni ženski fudbal

PANČEVO, 29. maj 2016. (TV Pančevo) – Ženski fudbalski klub „Dinamo“ odigrao je revijalno-promotivnu utakmicu protiv „Sremica“ iz Sremske Mitrovice i pobedio rezultatom 1:0. Ovo je bila prva utakmica novoosnovane sekcije „Dinama“, a pančevačke fudbalerke će se sledeće sezone takmičiti u Drugoj ženskoj ligi Sever.

   

Pažljivim učenicima nepotrebni privatni časovi

PANČEVO, 29. maj 2016. (TV Pančevo) – Učenici osnovnih škola nalaze se pred prvim velikim ispitom – malom maturom. U seoskim osnovnim školama za učenike je organizovana dopunska nastava, a prema rečima profesora, ukoliko su učenici pratili nastavu, nisu im potrebni privatni časovi.

   

Omladinci „Dinama 1945” poraženi od ČSK-a

PANČEVO, 29. maj 2016. (TV Pančevo) – Omladinci „Dinama 1945” poraženi su u 9. kolu plej-auta Vojvođanske fudbalske lige, na svom terenu od ČSK-a iz Čelareva, rezultatom 1:2. Počasni gol za Pančevce postigao je Vanja Vuković u 14. minutu.

   

Najverniji čitaoci srednjeg doba

PANČEVO, 29. maj 2016. (TV Pančevo) – Pančevci koji posećuju biblioteku, zainteresovani su, između ostalog, za Dragana Velikića i njegovu knjigu „Islednik”, naveli su bibliotekari iz Gradske biblioteke. Pored dobitnika NIN-ove nagrade, čitaju dela Jelene Bačić Alimpić, Vanje Bulića, Jua Nesbea... Odgovor na pitanje šta Pančevci čitaju, ekipa TV Pančeva potražila je i na Zelenoj pijaci.

   

Zlatna plaketa "Stanku Paunoviću" na dečijem muzičkom festivalu Vojvodine

PANČEVO, 29. maj 2016. (TV Pančevo) – Na 55. Muzičkom festivalu dece Vojvodine održanom u Bačkoj Topoli, dečji ansambl viših razreda KUD-a „Stanko Paunović“ NIS RNP, osvojio je prvo mesto i zlatnu plaketu s maksimalnih sto poena. Na festivalu je izvedena koreografija igre iz Pirotskog polja u koreografiji Dejana Trifunovića i muzičkom aranžmanu Zdravka Ranisavljevića. Dečiji ansambl nižih razreda, osvojio je drugo zlato sa 99 poena igrama iz Svrljiške kotline u koreografiji Dejana Trifunovića i muzičkom aranžmanu Zdravka Ranisavljevića. Takođe je osvojena specijalna nagrada za najbolje pevačko izvođenje u koreografiji.

   

„Unin svet” u Jabuci

PANČEVO, 29. maj 2016. (TV Pančevo) – Učenici prvog i drugog razreda Osnovne škole „Goce Delčev” u Jabuci prisustvovali su času poezije. Pesnikinja Ružica Tomić iz Pančeva čitala je učenicima poeziju, a ujedno i promovisala svoju drugu knjigu poezije za decu „Unin svet”. Takođe, i učenici su recitovali po jednu pesmu, a njihov trud i znanje nagrađeni su knjigom.

   

Dobar ovan pola stada vredi

PANČEVO, 29. maj 2016. (TV Pančevo) – Prema rečima ovčara, ovan predstavlja pola stada. On je presudan za kvalitet stada ovaca. Takođe, na kvalitet stada utiču i rase ovaca, kao i pulini. Ipak, dobro stado ne postoji bez iskusnog čobanina, kakvih je sve manje na ovim prostorima.

   

Četiri godine zatvora za makroa iz Kačareva

PANČEVO, 29. maj 2016. (TV Pančevo) – Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri godine zatvora Sašu Bana, jer je u Kačarevu seksualno eksploatisao ženu podvodeći je drugim muškarcima za novac.Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Pančevu, kojom je Ban osuđen zbog krivičnog dela trgovina ljudima. Ban je, kako se navodi u presudi objavljenoj na sajtu Apelacionog suda, osuđen jer je od početka jula 2013. godine do 15. oktobra iste godine u Kačarevu, pretnjom i zadržavanjem ličnih isprava držao, predavao i prodavao drugo lice u cilju vršenja prostitucije, ili druge seksualne eksploatacije.