Vesti

 

Radnici grradskih preduzeća dobili Kolektivni ugovor

PANČEVO, 28. januar 2015. (TV Pančevo) – Predstavnici reprezentativnih sindikata gradskih preduzeća potpisali su, u ime osnivača, sa gradonačelnikom Teritorijalni kolektivni ugovor. Ovaj dokument, koji je potpisan, predstavlja osnovu za izradu kolektivnih ugovora kod poslodavaca. Ugovorom su definisani okviri koji se odnose na plate, ali i obaveze zaposlenih u gradskim preduzećima.

 

Godine hrabrosti Srđana Aleksića

PANČEVO, 28. januar 2015. (TV Pančevo) – Na dan kada srpski narod slavi Svetog Savu, pre dvadeset dve godine su u Trebinju mladog Srđana Aleksića prebili do smrti njegovi sugrađani jer je branio svog prijatelja druge nacionalnosti i veroispovesti. U znak sećanja na hrabri čin ovog mladog čoveka, Građanska akcija Pančevo organizovala je tribinu o građanskoj hrabrosti danas u Srbiji. O tome koliko su građani Srbije danas spremni da se bore za javni interes i opšte dobro, govorio je reditelj Lazar Stojanović.

   

Susret odbojkašica „Dinama“ i „Radničkog“ u subotu

PANČEVO, 28. januar 2015. (TV Pančevo) – Odbojkašice „Dinama“ savladale su prethodnog vikenda „Kolubaru“ u Lazarevcu sa 3:0, po setovima 25:16, 25:19, 25:13. Pančevkama je to bila šesta pobeda u sezoni, a narednog vikenda imaće priliku za novi trijumf, kada će im gostovati „Radnički“ iz Beograda.

   

Pančevačka Transfuzija među najboljim u Srbiji

PANČEVO, 28. januar 2015. (TV Pančevo) – Služba transfuzije krvi Pančevo spada u prvih šest gradova u Srbiji po ostvarenim rezultatima u prošloj godini, a posle Subotice je jedina služba koja prikupi više od 6.000 jedinica krvi. Rezultate rada u prethodnoj godini zaposleni u ovoj službi predstavili su na godišnjoj skupštini.

   

Škola plivanja „Dinama“ i „Tamiša“

PANČEVO, 28. januar 2015. (TV Pančevo) – Plivački klubovi „Tamiš“ i „Dinamo“ nastavili su međusobnu saradnju pokretanjem zajedničke škole plivanja. Ta saradnja je započeta krajem prošle godine, kada je potpisan ugovor o prelasku plivačice Anje Crevar iz „Dinama“ u „Tamiš“. Prijave za školu plivanja i obuku neplivača su u toku, a početak rada je u ponedeljak, 2. februara.

   

Rekordna proizvodnja mlaznog goriva u Rafineriji

PANČEVO, 28. januar 2015. (TV Pančevo) – Naftna industrija Srbije prošle godine postigla je istorijski rekord u proizvodnji i otpremi mlaznog goriva. Realizovano je više od 100.000 tona avio-goriva. Visokokvalitetnih derivata bilo je prošle godine više za 40 odsto, a pored plasiranja na domaćim aerodromima, mlazno gorivo pojavilo se i na tržištu Rumunije, a koristili su ga i Vojska Srbije i akrogrupa ruske armije „Striži“.

   

Jeftiniji kredit, nego kamata "Srbijagasa"

PANČEVO, 28. januar 2015. (TV Pančevo) – Gradsko veće dalo je saglasnost JKP-u „Grejanje“ da može da podigne kredit u iznosu od 150 miliona dinara kako bi izmirilo obaveze prema „Srbijagasu“ za grejnu sezonu 2014/2015. Ovo preduzeće tokom cele godine naplaćuje svoju uslugu, ali velike iznose za utrošeni gas plaća tokom zime, kada je i najveća potrošnja. U „Grejanju“ su izračunali da je manja kamata kod banaka, nego da u ratama plaćaju „Srbijagasu“.

   

Naslednici Fišgrunta traže Kulturni centar

PANČEVO, 28. januar 2015. (TV Pančevo) – Naslednik bogatog jevrejskog trgovca Oskara Fišgrunta u postupku za restituciju imovine, pored više nekretnina u Pančevu i Beogradu, kao i poljoprivrednog zemljišta, potražuje i zgradu Kulturnog centra, potvrdio nam je njegov advokat Božidar Ankić.

   

Komplikacije sa finansijskim izveštajima u privredi

PANČEVO, 28. januar 2015. (TV Pančevo) – Mada je uveden niz novih finansijskih propisa, prema rečima stručnjaka, to neće doneti boljitak velikim, srednjim i malim preduzećima u ovoj oblasti. Umesto da novi propisi pojednostave posao u praksi, oni to neće činiti, rekao je Filip Čubrić, stručnjak za ovu oblast.