Vesti

 

Evropsko zlato Staše Gejo

PANČEVO, 23. avgust 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić čestitali evropsko zlato Staši Gejo u disciplini sportskog penjanja u Minhenu.

 

Pesma, druženje i narodne igre

PANČEVO, 23. avgust 2017. (TV Pančevo) – Koreografska radionica koju je organizovao KUD “Stanko Paunović” NIS Rafinerije nafte Pančevo okupila je članove četiri pančevačka KUD-a kako bi uz pesmu i druženje naučili narodne igre Slovaka, Mađara, Rumuna i Srba.

   

Otkupna cena suncokreta nepoznata

PANČEVO, 23. avgust 2017. (TV Pančevo) – Poljoprivrednici su počeli žetvu suncokreta. Međutim, na otkupnim mestima nema istaknutih otkupnih cena, pa je to jedan od velikih problema za ratare. Ove godine rod je manji od višegodišnjeg proseka zbog suše, pa su zemljoradnici nezadovoljni odnosom otkupljivača.

   

Na festivalu u Sutjesci Rumuni iz cele Vojvodine

PANČEVO, 23. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Sutjesci je otvoren 57. Veliki festival folklora Rumuna iz Srbije - Vojvodine, na kome je nastupilo više od hiljadu učesnika. Svečanom otvaranju prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, predsednik Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine Danijel Petrović, predstavnici ambasade Rumunije, predstavnici pravoslavne crkve i drugi brojni gosti.

   

Jedan od najlepših balkon Dušice Dečamić

PANČEVO, 23. avgust 2017. (TV Pančevo) – Javno komunalno preduzeće „Zelenilo“ je i ove godine organizovalo konkurs za izbor najlepše bašte i balkona u Pančevu. Treće mesto za najlepši balkon osvojila je Dušica Dečamić sa Sodare.

   

Rekonstruisano dvorište Ekonomske škole

PANČEVO, 23. avgust 2017. (TV Pančevo) – U toku leta u Ekonomskoj školi "Paja Marganović" urađena je delimična rekonstrukcija školskog dvorišta, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 450 hiljada dinara. Trenutno se pravi učenički klub i oprema jedan od informatičkih kabineta. Za kabinet je opredeljeno blizu 400 hiljada dinara.

   

Stabilizacija u pančevačkoj Transfuziji

PANČEVO, 23. avgust 2017. (TV Pančevo) – Posle nekoliko nedelja, kada su zalihe krvi u Službi za transfuziju krvi Opšte bolnice bile ispod svakog minimuma, zahvaljujući humanim ljudima koji su dali krv, prevaziđene su velike nestašice tokom avgusta. U pančevačkoj bolnici nije bilo odlaganja operacija jer su iz Službe za transfuziju organizovali mnogobrojne akcije prikupljanja krvi i davaoci su sami dolazili. Na kratko možemo da predahnemo, kaže doktorka Jelena Pešić, načelnica Trasfuzije u Opštoj bolnici.

   

Vučić i Zaev: Nesuglasice ćemo rešavati samo dijalogom, zajedno za bolje odnose

PANČEVO, 23. avgust 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Makedonije Zoran Zaev su se saglasili da dve zemlje nesuglasice rešavaju isključivo dijalogom i da se zajednički bore za očuvanje i unapređenje prijateljskih odnosa srpskog i makedonskog naroda i građana dve države.

   

Vučić i Zaev razgovaraju u podne

PANČEVO, 23. avgust 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će telefonom razgovarati sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom. "Blic" piše da će njih dvojica smirivati tenzije. Vučić je sinoć za RTS izjavio da će otvoreno i na pristojan način razgovarati sa Zaevom i da sagledaju "šta je ono oko čega možemo da se dogovorimo".