Vesti

 

Izlagači nezadovoljni prodajom meda

PANČEVO, 19. septembar 2014. (TV Pančevo) – Društvo pčelara iz Pančeva organizovalo je na pančevačkom Korzou izložbu meda i pčelinjih proizvoda. Interesantno je da je poseta pčelarskim štandovima bila slaba. Mnogi se pitaju da li je to zbog tankih novčanika Pančevaca.

 

„Žena koja plače” Soe Valdes u Biblioteci

PANČEVO, 19. septembar 2014. (TV Pančevo) – Knjiga „Žena koja plače” kubanske književnice Soe Valdes predstavljena je pančevačkoj publici u Gradskoj biblioteci. Soe Valdes važi za najznačajniji književno-politički glas urbane književnosti u egzilu, a njena dela su prevedena na mnoge svetske jezike. Roman „Žena koja plače” je sa originala prvo preveden na srpski jezik, dok izdanja na francuskom i engleskom jeziku tek slede.

   

Fudbal i rukomet za vikend

PANČEVO, 19. septembar 2014. (TV Pančevo) – Sutra stratuje prvenstvo u Super „B“ ligi. Rukometaši „Dinama“ u subotu u Hali sportova na Strelištu u prvom kolu dočekuju tim „Zlatara“ iz Nove Varoši, dok rukometašice „Pančeva“ na svom terenu igraju sa „Radničkim“ iz Bajmoka.

   

Krstarenje po Tamišu u Evropskoj nedelji mobilnosti

PANČEVO, 19. septembar 2014. (TV Pančevo) – U okviru Evropske nedelje mobilnosti, koja ove godine ima za cilj da promoviše alternativne vrste prevoza radi očuvanja životne sredine, Gradska uprava je organizovala vožnju brodom po Tamišu i Dunavu. Priliku da se provozaju brodom i upoznaju sa rečnim turističkim potencijalom Pančeva imali su najbolji učenici Hemijsko-tehničke škole „23. maj“ i učesnici likovnog konkursa „Zelene ideje za moj grad“ iz Pančeva.

   

Plato Milana Mladenovića u Pančevu

PANČEVO, 19. septembar 2014. (TV Pančevo) – Letnja bašta Doma omladine od večeras će se zvati Plato Milana Mladenovića, u čast jednog od najznačajnijih rok muzičara bivše Jugoslavije, legendarnog frontmena grupe „Ekatarina Velika“.

   

USAID o srpskom Zakonu o radu

PANČEVO, 19. septembar 2014. (TV Pančevo) – Pre mesec i po dana usvojen je Zakon o izmenama i dopunama Zakona o radu, a u Regionalnoj privrednoj komori stručnjaci Ministarstva za rad i zapošljavanje i američke organizacije USAID predstavili su najznačajnije izmene ovog zakona.

   

Sudnice u Pančevu i dalje prazne

PANČEVO, 19. septembar 2014. (TV Pančevo) – Već tri dana srpska advokatura je u štrajku. Ni 130 pančevačkih advokata ne zastupa stranke pred policijom, tužilaštvima i organima uprave. Većina pretresa i ročišta otkazana je, odnosno, odlaže se i u Višem i Osnovnom sudu, čije je sedište u Pančevu.

   

Novi ginekološki sto u Domu zdravlja

PANČEVO, 19. septembar 2014. (TV Pančevo) – Pančevački Dom zdravlja dobio je savremeni hidraulični ginekološki sto. Za njegovu kupovinu iz pančevačkog budžeta je izdvojeno više od 450.000 dinara. Koliko je bio neophodan ovakav sto, dovoljno govori i to što za Ginekološki dispanzer poslednjih četrdeset godina nije kupljen nijedan, pa su se dešavale i teške povrede pacijentkinja.

   

Male količine uvoznog uglja i drva na pančevačkim stovarištima

PANČEVO, 19. septembar 2014. (TV Pančevo) – Na pančevačkim stovarištima skoro da nema ni drva ni uglja. I za jedno i drugo se čeka oko dve nedelje. Zbog prolećnih poplava EPS je zabranio prodaju uglja iz Kostolca i Kolubare, a zbog velikih količina padavina ni drva nema dovoljno jer mašine i radnici ne mogu da uđu u šume. Trenutno se može naći samo ugalj iz uvoza, koji je značajno skuplji od domaćeg, mada i kaloričniji.