Vesti

 

Ambulanta na Tesli ponovo radi

PANČEVO, 30. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Ambulanta „Novi svet” na Tesli posle dva meseca renoviranja počela je da radi. Zamenjena je kompletna stolarija, limarija, a objekat je kompletno i okrečen. Sve je koštalo oko 5 miliona i 300.000 dinara. Planirana je i druga faza obnove ove ambulante, posle koje će biti renovirani i sanitarni čvor, elektirčna mreža i kanalizacija, što će zavisiti od para iz rebalansa.

 

Štednja gasa zaustavila Azotaru?

PANČEVO, 30. oktobar 2014. (TV Pančevo) – „Azotara“, i pored najava, ipak nije startovala u punom kapacitetu. Zamenik genralnog direktora Miljan Đurović kaže da je u pitanju tehnički problem u isporuci gasa od strane „Srbijagasa“. Istovremeno, predsednik Samostalnog sindikata u ovoj fabrici Milan Ivović kaže da „Azotara“ ne radi jer se postupilo po nalogu države da se smanji potrošnja gasa.

   

Kako izmeriti vodu na Kotežu II?

PANČEVO, 30. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Na visoke račune za utrošenu vodu godinama se žale stanari na Kotežu II. Žalbe su upućivane kako JKP-u „Vodovod i kanalizacija“, tako i zaštitnici građana u Pančevu. Građani su zato tražili da dobiju posebne vodomere za svaki ulaz. To je bio i razlog da se danas svi sastanu u ovom javnom komunalnom preduzeću. U „Vodovodu“ kažu da je to moguće, ali da posebni vodomeri mogu da budu samo kontrolori, jer u ovom naselju merenje potrošnje zavisi i od tople vode i od visokih spratova.

   

Dvoje dece ugušeno u dimu u Malom ritu

PANČEVO, 30. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Dvoje dece ugušilo se danas tokom prepodneva u romskom naselju Mali rit. Decu A. J. (1) i K. J. (5), koje je u kući same ostavila majka V. J., ugušio je dim iz susedne prostorije. Posle obavljenog uviđaja Više tužilaštvo naložilo je obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti mališana. Posle saslušanja u Policiji, majci je određeno zadržavanje do 48 sati.

   

Pravi se jedinica za pružanje prve pomoći

PANČEVO, 29. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Civilnoj zaštiti se pokušava vratiti značaj koji je nekada imla. U Pančevu su prošle godine sprovedene obuke za protivpožarnu zaštitu, a danas je počela i obuka Specijalizovanog voda za pružanje prve pomoći u južnom Banatu, koji će činiti 18 lekara i medicinskih tehničara, koji su, inače, vojni obveznici.

   

Sve manje vetrozaštitnih pojaseva

PANČEVO, 29. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Nekada je u okolini Omoljice bilo mnogo vetrozaštitnih pojaseva. Danas se čine napori da se svake godine podižu vetrozaštitni pojasevi u pančevačkom ataru, uglavnom pored puteva. Međutim, nebriga i česta seča drveća dovode do toga da posađeno drveće ne dočeka treću godinu. Neophodno je kažnjavanje onih koji seku drveće, jedinstveni su u opredeljenju i seljani i oni koji ulažu u nove vetrozaštitne pojaseve.

   

Pobeda rukometaša „Dinama“ u Jabuci

PANČEVO, 29. oktobar 2014. (TV Pančevo) – U Sportskoj hali u Jabuci sinoć je odigrana utakmica osmine finala Kupa Vojvodine između rukometaša „Jabuke“ i „Dinama“. Iako su domaćini vodili, „Dinamo“ je u poslednjim minutima utakmice uspeo da izjednači i pobedi, rezultatom 28:26.

   

LSV: „Truo kompromis“ gurnuo Novembarske nagrade pod tepih

PANČEVO, 29. oktobar 2014. (TV Pančevo) – „Trulim kompromisom galama podignuta oko Novembarskih nagrada gura se pod tepih“, ocenili su funkcioneri Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ako se ovako nešto dešava sa Novembarskom nagradom, šta se sve zbiva u oblasti ekonomije, privrede i gradskim finansijama, gde je reč o novcu, i koliko je kompromisa za koje građani ne znaju, postavili su pitanje takođe u LSV-u.

   

Demokratska omladina: Članovi žirija da podnesu ostavke!

PANČEVO, 29. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Zbog skandala oko Novembarskih nagrada, kako je ocenila, Demokratska omladina je danas pred novinarima zatražila da članovi žirija podnesu ostavke. Predlažu da ubuduće u žiriju budu stručnjaci, a ne stranački ljudi. Uz čestitke pojedincima koji su nagradu dobili, mladi Demokratske stranke uputili su i apel svima da smire strasti da bi se ugled Novembarskih nagrada sačuvao, kako su rekli.