Vesti

 

Deseta pobeda „Kris Krosa“ u sezoni

PANČEVO, 21. decembar 2014. (TV Pančevo) – Košarkaši „Kris Krosa“ trijumfalno su završili 2014. godinu. Oni su na parketu Hale sportova posle preokreta savladali „Novu Pazovu“ sa 77:70 i u drugi deo sezone će ući sa jednog od prva dva mesta na tabeli.

 

Mikini fudbaleri pobednici turnira

PANČEVO, 21. decembar 2014. (TV Pančevo) – Akcija „Sport iznad svega“ održana je u Hali sportova u organizaciji Sportskog saveza Pančeva, a podršku je pružio Grad Pančevo. Akcija podrazumeva takmičenje dece u raznim sportskim disciplinama, a u nedelju je održan turnir u malom fudbalu, na kojem je na kraju pobedila Škola fudbala „Mika Antić“.

   

Bez nastave u Elektrotehničkoj i u školi u Novom Selu

PANČEVO, 21. decembar 2014. (TV Pančevo) – U Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“ i Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu u ponedeljak, 22. decembra, neće biti održana nastava, saznaje TV Pančevo od Dragice Tasić, predsednice Asocijacije prosvetnih radnika Pančeva. U ostalim školama koje su u štrajku nastavlja se održavanje nastave sa časovima skraćenim na pola sata.

   

„Na pola puta” i Grad za decu i mlade sa invaliditetom

PANČEVO, 21. decembar 2014. (TV Pančevo) – U Gradskoj upravi održan je okrugli sto na temu pružanja pomoći u kući deci i mladima sa invaliditetom. Udruženje je podnelo inicijativu Gradu Pančevu da svoju Odluku o socijalnoj zaštiti dopuni stavkom o pružanju pomoći u kući deci i mladima sa invaliditetom. Većnica zadužena za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Suzana Jovanović je rekla da su ovakve inicijative civilnog sektora uvek dobrodošle i da treba razmotriti mogućnosti projektnog finansiranja ovakvih projekata.

   

Ginekologija ograničava posete

PANČEVO, 21. decembar 2014. (TV Pančevo) – Na Ginekološko-akušerskom odeljenju u pančevačkoj Bolnici posete traju gotovo celog dana. Načelnik ovog odeljenja dr Rastko Vasić najavljuje promene od Nove godine. Pre svega zbog epidemioloških razloga vreme poseta biće svedeno na dva termina dnevno.

   

Na buvljaku cene iste, a ne ide

PANČEVO, 21. decembar 2014. (TV Pančevo) – U susret predstojećim praznicima, Pančevci često poklone za svoje najdraže, ali i sitnice za ukrašavanje porodičnog doma, traže na novom buvljaku. Ponuda je, u odnosu na ranije godine, nepromenjena. Cene takođe. Za razliku od prethodnih godina, polovinu decembra ne karakterišu gužve. Promet na novom buvljaku je slab, a prodavci se nadaju da je za to zaslužno lošije vreme i da će drugi deo penzije ili plate u narednoj nedelji popraviti stanje.

   

Masovna tuča ispred kafića "Grad"

alt

PANČEVO, 21. decembar 2014. (TV Pančevo) – Jutros u Ulici braće Jovanovića, gde su smešteni kafići kod keja, nožem je povređen jedan od nekoliko desetina učesnika masovne tuče. Potezani su i pištolji. Uboden je jedan od učesnika.

   

Bez pozajmljivanja jelki ove godine

PANČEVO, 20. decembar 2014. (TV Pančevo) – Novogodišnji praznici ne mogu se zamisliti bez jelke okićene raznobojnim ukrasima. Godinama su već popularne plastične jelke. Ipak, mnogi svake godine kupuju i jelku sa busenom. Na Zelenoj pijaci već mogu da se kupe jelke, a i ove godine JKP „Zelenilo“ prodaje jelke iz svoje proizvodnje.

   

Vladimir Pištalo gost GRRR! Programa

PANČEVO, 20. decembar 2014. (TV Pančevo) – Književnik Vladimir Pištalo gostovao je galeriji „Elektrika” u okviru najnovijeg izdanja GRRR! Programa, koji već sedam godina uređuje i vodi Saša Rakezić u saradnji sa Kulturnim centrom. Osim toga, predstavljen je i novi broj časopisa „Kvartal”, o kome je govorio urednik ovog umetničkog magazina Vasa Pavković.