Vesti

 

Zbog problema u govoru i kod psihologa

PANČEVO, 2. jul 2015. (TV Pančevo) – Pored logopeda u Domu zdravlja, deca koja imaju problem da progovore posećuju i psihologa. Jelena Ivančević, psiholog, naglašava da je broj dece sa ovim problemom u porastu, ali da roditelji ne treba da prate forume na internentu, već da sa detetom dođu u Razvojno savetovalište, gde se u većini slučajeva problem brzo reši.

 

25 medalja za plivače „Dinama” na mitingu u Kruševcu

PANČEVO, 2. jul 2015. (TV Pančevo) – Najmlađi takmičari Plivačkog kluba „Dinamo” bili su uspešni na prošlonedeljnom plivačkom mitingu u Kruševcu. Osvojili su ukupno 25 medalja, a za najbolju takmičarku proglašena je Nataša Praskalo.

   

Gimnastikom kroz raspust u Isidorinoj školi

PANČEVO, 2. jul 2015. (TV Pančevo) – Tokom jula i avgusta u Osnovnoj školi „Isidora Sekulić” ponedeljkom i četvrtkom će se održavati časovi ritmičke gimnastike. Časovi se održavaju u okviru projekta „Aktivan raspust“, koji finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, koji je za ovu namenu izdvojio 210.000 dinara.

   

Tribina SDPS-a: Stara planina raj za turiste

PANČEVO, 2. jul 2015. (TV Pančevo) – Pančevački odbor Socijaldemokratske partije Srbije organizovao je u Maloj sali Gradske uprave tribinu na kojoj je promovisao Pirotski kraj i prirodne lepote Stare planine. Branislav Denčić, predsednik Resora za marketing i društvene mreže u Gradskom odboru SDPS-a, rekao je za TV Pančevo da je tribina uvod u formiranje zavičajnog udruženja, koje će udružiti sve one koji su na bilo koji način povezani sa ovim krajem Srbije.

   

Apoteka „Pančevo” dobila novu direktorku

PANČEVO, 2. jul 2015. (TV Pančevo) – Odbornici Skupštine Grada usvojili su rebalans gradskog budžeta, koji je veći za oko 102 miliona dinara i iznosiće skoro 5 milijardi i 600 miliona. Ostvareni su veći sopstveni prihodi, a novac je stigao i iz republičkog i pokrajinskog budžeta. Odbornici Skupštine Grada smenili su Branku Milojević, dosadašnju direktorku Apoteke, i imenovali Jelenu Eror za vršioca dužnosti direktora. Tokom Skupštine najviše polemike izazvalo je imenovanje direktora seoskih komunalnih preduzeća. Sa dnevnog reda skinuta je tačka koja je omogućavala da Direkcija bez naknade za potrebe Crkve uradi Plan detaljne regulacije Kudeljarskog nasipa, a koji bi omogućio da se izgradi crkva u ovom delu grada.

   

Savremeni Minotaur u pančevačkoj Galeriji

PANČEVO, 2. jul 2015. (TV Pančevo) – U Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra otvorena je izložba crteža i kolaža užičkog umetnika Slavka Lukovića, pod nazivom „Užički Minotaur“. Više od 160 njegovih crteža, na kojima je ovo mitološko biće predstavljeno kao oličenje muškosti, posetioci Galerije mogu da pogledaju do 10. jula.

   

110 otkaza za ugovorce u gradskim službama

PANČEVO, 2. jul 2015. (TV Pančevo) – Više od 110 zaposlenih po ugovoru u ATP-u, Gradskoj upravi i Kulturnom centru ostalo je 1. jula bez posla. Posledica Uredbe Vlade Srbije iz 2013. godine, koja se sada sprovodi, jeste da je Kulturni centar ostao bez kafe-galerije, koja je značajan izvor prihoda, ATP bez kontrolora karata u autobusima, a Gradska uprava sa gotovo 40 radnika manje. Gubitak radnih mesta nije prošao bez dramatičnih momenata, a hoće li i kada biti novih poslova na ove tri adrese, teško je pretpostaviti.

   

Zavičajno udruženje „Stari Ras” u Pančevu

PANČEVO, 1. jul 2015. (TV Pančevo) – U Pančevu je osnovano Zavičajno udruženje „Stari Ras”. Udruženje je osnovano radi očuvanja kulturnog nasleđa i duhovnog identiteta građana koji vode poreklo sa područja jugozapadne Srbije, a osnovna delatnost Udruženja biće humanitarni rad. Za prvog predsednika Zavičajnog udruženja „Stari Ras” izabran je Srdan Raketić.

   

Poslednja klapa „Razbojnika Banata” u Dolovu

PANČEVO, 1. jul 2015. (TV Pančevo) – „Razbojnici Banata” naziv je filma čija je poslednja klapa pala juče u Dolovu. Reč je o dokumentarno-igranom filmu koji režira Ivan Rakidžić po scenariju dr istorije Mirča Marana. Premijera filma planirana je tek za kraj 2017. godine, jer, prema rečima Rakidžića, sve zavisi od novca.