Vesti

 

Vikend fudbala, odbojke i akvatlona

PANČEVO, 24. jun 2016. (TV Pančevo) – Za dane vikenda ljubitelji sporta imaće priliku da prisustvuju utakmicama Svetskog školskog prvenstva u odbojci, Šestom tradicionalnom STU Kupu u akvatlonu, kao i revijalnoj fudbalskoj utakmici između seniorskih ekipa starčevačkog „Borca" i „Crvene zvezde" iz Beograda.

 

Dr Sekulić: Redukujte terapiju, ali je ne preskačite!

PANČEVO, 24. jun 2016. (TV Pančevo) – Visoke temperature vazduha ne prijaju ni potpuno zdravim osobama. Međutim, dodatne tegobe zbog vrućina osećaju i hronični bolesnici. Na visokim temperaturama dolazi do pada krvnog pritiska, pa pacijenti nesvesni da prave grešku, i sami ukidaju terapiju.

   

Pančevci za vikend traže rashlađenje

PANČEVO, 24. jun 2016. (TV Pančevo) – Kako smo saznali u razgovoru sa sugrađanima, predstojeći vikend će provesti u potrazi za osveženjem od tropskih temperatura. Pančevci sa kojima smo razgovarali izjavili su da će ostati u svojim klimatizovanim stanovima, otići na reku, a neki će vikend provesti radno.

   

Voda u Tamišu druge i treće kategorije

PANČEVO, 24. jun 2016. (TV Pančevo) – Zavod za javno zdravlje u saradnji sa Gradskom upravom, godinama se brine o zdravlju ljudi i ispituje kvalitet vode za kupanje. Ove godine prvo ispitivanje rađeno je 15. juna i uzorci sa svih kupališta su zadovoljavajućeg kvaliteta, druge i treće kategorije, što znači da se može koristiti za kupanje. Ispitivanja se rade na 15 dana, a godišnje se uradi šest ispitivanja, ako se ne produži sezona kupanja.
   

Uspešan početak primene novog Zakona o upravnom postupku

PANČEVO, 24. jun 2016. (TV Pančevo) – Od 8. juna obaveza svih držanih organa je da razmenjuju popdatke o građanima koji podnesu neki zahtev za ostvarivanje prava pred državom. Posle petnaestak dana od početka primene, dobra saradnja ostvarena je s Policijskom upravom u Pančevu, sudom, Poreskom upravom, bez problema pribavljaju se i dokumenta iz drugih gradova i opština. Manjih problema je u počeku bilo u komunikaciji sa katastrom i Centrom za socijalni rad.
   

Vukovcima po 10.000 dinara od Grada Pančeva

PANČEVO, 24. jun 2016. (TV Pančevo) – Šezdeset dvoje maturanata, dobitnika „Vukove“ diplome, iz devet srednjih škola na teritoriji Pančeva za svoj trud i zalaganje u učenju nagrađeno je i od strane Grada Pančeva. Osim knjige, kao nagrade za postignute rezultate tokom četvorogodišnjeg školovanja, maturanti su dobili i 10.000 dinara od Grada Pančeva za ostvaren odličan uspeh.
   

U Kovinu zaplenjeno 600 litara alkoholnog pića

PANČEVO, 24. jun 2016. (TV Pančevo) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, pronašli su u okolini Kovina oko 600 litara alkoholnog pića, bez porekla sa falsifikovanim akciznim markicama i 2,5 kilograma rezanog duvana.

   

„Higijena” odnosi šut

PANČEVO, 24. jun 2016. (TV Pančevo) – Zaključkom Gradskog veća Pančeva doneta je preporuka JKP „Higijeni“ da organizuje odvoženje građevinskog otpada i šuta nastalog nakon nevremena koje je pogodilo Pančevo u ponedeljak uveče. Iz ovog preduzeća apeluju da građani budu strpljivi i da građevinski otpad ne stavljaju u kontejnere kako ih ne bi oštetili.

   

Vučić: Srbija ostaje na evropskom putu

PANČEVO, 24. jun 2016. (TV Pančevo) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon odluke građana Velike Britanije da napuste Evropsku uniju da svi u svetu sada idu svojim putem.