Vesti

 

Bazar slobode ispred Doma omladine

PANČEVO, 28. avgust 2015. (TV Pančevo) – FreeDom Art festival nakon sportskih takmičenja nastavljen je Bazarom slobode ispred Doma omladine. Mladi autori izložili su uglavnom svoje ručne radove, tako da se na ovoj izložbi, koja je imala prodajni karakter, mogao naći lep nakit, kutije rađene dekupaž tehnikom, ali i slike. Ovaj bazar traje dva dana, tako da će oni koji nisu stigli danas da ga posete imati priliku to da urade sutra od 19 sati.

 

Sportski dan FreeDom-a

PANČEVO, 28. avgust 2015. (TV Pančevo) – U okviru FreeDom Art festivala organizovan je i dan sportskih aktivnosti u parku „Barutana“. Grupa mladih ljudi okupljena oko skejtbordinga i ekstremnih sportova organizovala je takmičenje skejtera od 10 do 35 godina. Oni sa manje veština mogli su da se oprobaju u penjanju na veštačku stenu i hodanju po razapetoj gurtni uz pomoć i podršku članova Planinarsko-ekološkog kluba „Soko“.

   

Sloboda stend-ap komedije na FreeDom-u

PANČEVO, 28. avgust 2015. (TV Pančevo) – Petog dana FreeDom Art festivala stend-ap komičari Srđan Dinčić, Jelena Radanović i Nikola Silić ispunili su baštu Doma omladine duhovitim pričama, smehom, aplauzima i dobrim raspoloženjem. Njihova poruka je da se za slobodu govora, i kad je nema u punoj meri, treba izboriti.

   

Atletičari „Dinama“ na kvalifikacijama Kupa Srbije

PANČEVO, 28. avgust 2015. (TV Pančevo) – Kvalifikacije Kupa Srbije za juniore i juniorke biće održan narednog vikenda u Beogradu. Pored ostalih učestvovaće i najjača postava Atletskog kluba „Dinamo“, od koje se očekuje visok plasman.

   

Školski pribor za romsku decu od „Higijene“

PANČEVO, 28. avgust 2015. (TV Pančevo) – Javno komunalno preduzeće „Higijena“ podelilo je 20 paketića sa osnovnim školskim priborom romskim porodicama sa kojima ima potpisane ugovore o sakupljanju otpada. Na ovaj način želeli su da olakšaju polazak u školu deci, ali i da pokažu da se radi nešto konkretno na što boljem uključivanju romske populacije u društvo.

   

Apoteka ima para, ali još ne za plate

PANČEVO, 28. avgust 2015. (TV Pančevo) – Zaposleni u Apoteci „Pančevo“ posle finansijskih nevolja u kojima se ova gradska ustanova našla ne primaju redovno plate. Iako je kraj avgusta, isplaćena im je tek polovina junske zarade. Predsednik Sindikata Borko Bojić kaže da je stanje u Apoteci bolje, da je više lekova i da su pazari bolji, ali da para za redovne zarade nema. Apotekari strpljivo rade i čekaju da zarada Apoteke bude takva da i njihove plate stignu na red. Na naplatu preko suda ili štrajk za sada ne pomišljaju, naglašava Bojić.

   

Zabeležen skok ugljovodonika tokom noći

PANČEVO, 28. avgust 2015. (TV Pančevo) – Tokom noći žitelji Vojlovice i Sodare osećali su neprijatan miris zbog aero-zagađenja. Gradski monitoring je između 2 i 3 sata zabeležio skok ukupnih ugljovodonika na 700 ppm po metru kubnom. Olga Šipovac iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine rekla je da su nakon tog perioda i danas svi parametri koje gradski monitoring meri u granicama dozvoljenog.

   

Prijateljska pobeda rukometaša „Dinama“ nad „Jugovićem“

PANČEVO, 27. avgust 2015. (TV Pančevo) – Rukometaši „Dinama“ savladali su u Hali sportova ekipu „Jugovića“ sa 27:24 u još jednom pripremnom meču za narednu sezonu. Najefikasniji igrač ovog susreta bio je igrač gostujućeg tima, Vrbović, sa šest pogodaka, dok su kod domaćih najbolji bili Stojanović i Komlanov sa po pet postignutih golova.

   

I azilanti na FreeDom Art festivalu

PANČEVO, 27. avgust 2015. (TV Pančevo) – Na tamiškom keju danas je u okviru FreeDom Art festivala organizovano druženje tražilaca azila, lokalnog stanovništva i mladih volontera. Cilj okupljanja i druženja je razbijanje predrasuda prema migrantima i preveniranje loše reakcije lokalnog stanovništva, koja je rezultat nedovoljne informisanosti i nepoznavanja njihove kulture i običaja.