Vesti

 

Put oko sveta na biciklu pretočen u knjigu

PANČEVO, 1. septembar 2014. (TV Pančevo) – Knjiga „Zakortljaj me oko sveta“ autorke Snežane Radojičić profesorke književnosti, spisateljice i svetske putnice na biciklu promovisana je u foajeu Kulturnog centra. Snežana je 2011. napustila klasičan, komforan život u Beogradu i od tada putuje biciklom. Prešla je 31.000 kilometara - od Evrope, preko çentralne Azije, do Tajlanda i Vijetnama. Sa autorkom je o romanu razgovarao pisac Vasa Pavković.

 

Komemoracija Milanu Mirkoviću sutra u podne

PANČEVO, 1. septembar 2014. (TV Pančevo) – Milan Mirković Taliman, dugogodišnji novinar, glavni i odgovorni urednik i kolumnista nedeljnika „Pančevac”, preminuo je juče u 77. godini života. Komemoracija povodom smrti Milana Mirkovića biće održana sutra u 12 časova u čitaonici Gradske biblioteke, a sahrana u 14 časova na Starom pravoslavnom groblju u Pančevu.

   

Krediti od hiljadu do 20 hiljada evra za poljoprivrednike

PANČEVO, 1. septembar 2014. (TV Pančevo) – Fond za razvoj poljoprivrede Vojvodine raspisao je konkurs vredan dva miliona dinara za kredite namenjene poljoprivrednicima iz pokrajine. Za jesenji ciklus kredita u Fondu obezbeđena su dva miliona evra, a poljoprivrednici mogu konkurisati za sumu od hiljadu do 20 hiljada evra po kreditu. Konkurs je otvoren do 30. septembra.

   

Ekološki projekti – od Peščare do Gradske šume

PANČEVO, 1. septembar 2014. (TV Pančevo) – Zaštita Ponjavice, očuvanje životinjskih vrsta u lovištima, obeležavanje staza u Gradskoj šumi, upoznavanje školaraca sa Deliblatskom peščarom… To su samo neki od projekata koji su dobil novac na poslednjem konkrusu za oblast zaštite životne sredine. Ugovori sa udruženjima su potpisani, a novac se već prebacuje iz gradskog budžeta.

   

Prvi školski dan – svečarski

PANČEVO, 1. septembar 2014. (TV Pančevo) – Škola je danas počela za oko 15 hiljada pančevačkih učenika. Skraćene časove zbog štrajka upozorenja imali su đaci u školama u Starčevu i Banatskom Novom Selu. Ali i u ostalim pančevačkim školama danas je više bilo svečano, nego radno, posebno za one koji su prvi put seli u školske klupe.

   

11.347 nezaposlenih Pančevaca

PANČEVO, 1. septembar 2014. (TV Pančevo) – Po podacima Nacionalne službe u Pančevu ima više od 11 hiljada nezaposlenih. U celom Južnom Banatu ima 23.000 osoba bez radnog mesta. Ipak, broj se neznatno smanjio u odnosu na isti period prošle godine, kako kaže direktor pančevačke Filijale Zoran Aleksić, zbog programa samozapošljavanja. Posla trenuno ima za krojače, šivače i bravare.

   

U Pančevu četiri notara

PANČEVO, 1. septembar 2014. (TV Pančevo) – Posle više od sedam decenija u Srbiji od danas ponovo postoje javni beležnici. Od 94 notara koji su danas otvorili kancelarije, poslove koje im je poverila država četvoro njih obavlja na teritoriji Grada Pančeva: Ljiljana Krstić Milakov, Snežana Jukić, Branislav Medaković i Živa Bogdanov.

   

Preminuo dugogodišnji novinar „Pančevca” Milan Mirković Taliman

PANČEVO, 31. avgust 2014. (TV Pančevo) – Milan Mirković Taliman, dugogodišnji novinar, glavni i odgovorni urednik i kolumnista nedeljnika „Pančevac”, preminuo je danas u 77. godini života.

   

Predrag Patić: Pojačana kontrola saobraćaja u blizini škola

PANČEVO, 31. avgust 2014. (TV Pančevo) – U apelu dostavljenom medijima, predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Predrag Patić pozvao je vozače da značajno povećaju pažnju tokom vožnje u narednom periodu.