Vesti

 

Novosađanin Oto Horvat na „Majskim danima knjige”

PANČEVO, 28. maj 2015. (TV Pančevo) – Trećeg dana „Majskih dana knjige” predstavljeno je prozno stvaralaštvo, pesnika Ota Horvata, Novosađaniana koji živi i radi u Firenci. Reč je o romanu „Sabo je stao”, koji je bio u najužem izboru za ovogodišnju NIN-ovu nagradu. Nakon toga svoje stvaralaštvo predstavilo je i Udruženje „Zetna” iz Sente. „Majski dani knjige” završavaju se u petak, 29. maja, književnim večerima Lasla Vegela i Dragana Velikića.

 

Gradonačelnik: Ujedinjeni „jastrebovi“ opasnost po Pančevo

PANČEVO, 28. maj 2015. (TV Pančevo) – Gradonačelnik Pavle Radanov upozorio je da postoji opasnost ugrožavanja političke stabilnosti u Pančevu. Da grad vode u haos, optužio je „jastrebove“, koji primenjuju političko nasilje. Kako je ponovo naglasio, on se bori protiv toga, te neće tolerisati političko nasilje, a u slučaju nasilne promene koalicionog rasporeda, napustiće mesto gradonačelnika.

   

Na pripremnoj nastavi za završni ispit redovniji bolji đaci

PANČEVO, 28. maj 2015. (TV Pančevo) – Za učenike koji završavaju osmi razred školska godina završava se 29. maja. Već za dve nedelje, od 15. do 17. juna polagaće malu maturu za upis u srednje škole. U većini osnovnih škola učenici su tokom drugog polugodišta imali pripremnu nastavu za polaganje završnog ispita, a i prve dve nedelje u junu nastavnici će sa učenicima raditi na pripremi za polaganje testa, kako bi konačni rezultati bili što bolji, tj. kako bi što veći broj učenika upisao željenu srednju školu.

   

Građani zajedno sa RTV Pančevom u davanju krvi

PANČEVO, 28. maj 2015. (TV Pančevo) – Današnja akcija davanja krvi RTV Pančeva, pod nazivom „Radost davanja", bila je jedna od najuspešnijih do sada. Akcije su počele 2008, zajedno sa listom „Pančevac pres", a ova možda poslednja, pred privatiazciju, organizovana u foajeu Kulturnog centra, kojoj se odazvalo 46 Pančevaca, imala je vrlo dobar odziv i bila je puna dobre atmosfere i energije. Naravno, naša nada nada je da će se ove akcije nastaviti i posle prodaje ove kuće.

   

I sertifikat NALEDA i "severna industrijska zona"

PANČEVO, 28. maj 2015. (TV Pančevo) – Sertifikat NALED-a o povoljnom poslovnom okruženju koji je Pančevo dobilo u Neumu i tako se priključilo grupi od 8 gradova u Srbiji, svoj pravi smisao dobiće dolaskom investitora. Zato grad radi na opremanju i "severne industrijske zone", kazao je u obraćanju novinarima nakon povratka iz Neuma gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov. Na sertifikaciji se radilo naporno prethodnih 11 meseci, a u budućnost je bitno i održati a i unaprediti dostignute standarde.

   

Medalje za Doroteu i Stefana - mlade pančevačke atletičare

PANČEVO, 28. maj 2015. (TV Pančevo) – Takmičari iz Atletskog kluba „Tamiš“ imali su zapažene rezultate prethodnih nedelja na državnim prvenstvima u višeboju i brzom hodanju. Dorotea Balog je osvojila bronzanu medalju u višeboju, dok je nova nada brzog hodanja u našem gradu Stefan Lazić osvojio srebrno odličje u konkurenciji mlađih pionira.

   

Poraz košarkaša „Tamiša” od „Mega Leksa”

PANČEVO, 28. maj 2015. (TV Pančevo) – Košarkaši „Tamiša" poraženi su u 11. kolu Superlige Srbije na gostovanju ekipi „Mega Leksa" rezultatom 90:68. Pančevački tim je, kao i u prethodnim duelima sa timovima iz regionalne ABA lige, samo u prvoj četvrtini držao rezultatski priključak, a zatim je u narednim deonicama konstatno gubio sve većom razlikom.

   

Lutrijom do mesta u vrtiću

PANČEVO, 28. maj 2015. (TV Pančevo) – U Predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ obavljeno je žrebanje kako bi bilo odlučeno koje će dete biti upisano u neki od vrtića. Žrebanju su prisustvovali roditelji dece koja su za upis imala 60 osvojenih bodova. Posle današnje „akcije“, od 50 dece, 22 je ostalo neupisano, pa će ona biti na listi čekanja ili preraspoređena u neki drugi pančevački vrtić, u kom bude bilo mesta.

   

"Međunarodni dan izazova" počeo vežbom reporterke TV Pančevo

PANČEVO, 27. maj 2015. (TV Pančevo) – Na početku Međunaordnog dana izazova, u sredu u 7 sati, na Keju bila je ekipa Televizije Pančevo, Goca Krstić iz gradske Službe za sport i po koji pecaroš. Kiša nije sprečila ni našu reporterku Danijelu Kerekeš da napravi jutarnje vežbe, tako bitne za zdravlje svakog čoveka.

   
Baner