Vesti

 

Pančevački ovčari nezadovoljni

 

PANČEVO, 1. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Za razliku od drugih oblasti stočarstva ovčarstvo se još nekako drži. Ne smanjuje se broj grla, već stagnira. Kao i govedarstvo, svinjarstvo i kozarstvo, tako i ovčarstvo ima brojne probleme za čije rešavanje je ovčarima potrebna veća pomoć. Međutim, ovčare brine to što se o njihovim problemima više priča nego što se radi.

 

Briga Pančevaca o starima

 

PANČEVO, 1. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Po podacima koje je na Međunarodni dan starih objavila neprofitna organizacija „Helpejdž“ Srbija se našla na neslavnom 78. mestu, od 96 zemalja, kada je reč o brizi o starima. Članica pančevačkog Gradskog veća za oblast rada i socijalne politike Suzana Jovanović, inače godinama priznati socijalni radnik, kaže da statistika ume itekako da vara. Pančevo se ističe i po velikom broju klubova za stara lica. Što se tiče građana, anketirani kažu da nisu zaboravili na stare.

   

Fudbalerke „Železničara“ pobedile ekipu iz Rudovca

PANČEVO, 1. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Fudbalerke „Železničara“ pobedile su u 4. kolu Prve lige Srbije ekipu „Radničkog 2013“ iz Rudovca, rezultatom 2:1. Ovom pobedom ekipa „Železničara“ zauzela je četvrto mesto na tabeli sa šest bodova.

   

SDPS: Stari gradili, a ostali bez ičega

PANČEVO, 1. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Pančevačka Socijaldemokratska partija Srbije smatra da je život starije populacije u Srbiji ipak težak. Pre svega, zato što oni sami moraju da zanemare svoje potrebe da bi birnuli o deci, unucima i redovnоm plaćanju računa. Predsednik SDPS-a u Pančevu Rajko Mijović predlaže da mesne zajednice na teritoriji Pančeva budu mesta gde bi se registrovali problemi starih i gde bi se radilo na zaštiti njihovih prava.

   

Novi pregovori o kolektivnim ugovorima za gradska preduzeća

PANČEVO, 1. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Sredinom avgusta Samostalni sindikat podneo je novu inicijativu za početak pregovora o kolektivnom ugovoru za gradska preduzeća. Odgovora od Grada kao osnivača na ovu inicijativu još uvek nema, jer Skupština mora da formira novu radnu grupu, pošto su prethodni pregovori završeni neuspešno.

   

Zidine izgorele Vajfertove pivare nad glavom pešaka

PANČEVO, 1. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Izgorele zidine stare Pivare mnogi zaobilaze u širokom luku. Posle prijava građana, zapisnika Građevinske inspekcije, reakcije gradske Agencije za saobraćaj, stručnjaci „Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva“ utvrđuju kakvo je zaista stanje i kolike su opasnosti za pešake i vozila na uglu ulica Doktora Kasapinovića i Keja Radoja Dakića. Kako će ruševne zidine Pivare, inače spomenika kulture, uticati na saobraćaj, tek će se videti.

   

Ljiljana Košutić predložena za predsednika Prekršajnog suda u Pančevu

PANČEVO, 1. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Visoki savet sudstva je na jučerašnjoj sednici utvrdio predlog kandidata za izbor predsednika sudova u pojedinim gradovima u Srbiji. Za predsednika Prekršajnog suda u Pančevu predložena je Ljiljana Košutić.

   

Vozač Petrohemije osumnjičen za krađu goriva

PANČEVO, 1. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Pošto je u avgustu iz Petrohemije nestala izvesna količina goriva, kako saznaje TV Pančevo, nadležni iz ove fabrike su Osnovnom tužilaštvu u Pančevu podneli krivičnu prijavu protiv vozača iz sektora logistike M. V, zbog sumnje da je izvršio krivično delo krađe.

   

Gas na Misi u četvrtak prepodne

PANČEVO, 1. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Iz pančevačkog ogranka "Srbijagasa" najavljuju da bi gas u naselje Misa trebalo da stigne tokom prepodneva u četvrtak. Zbog kvara na mreži uovom naselju gasa nema od nedelje uveče.