Vesti

 

Koncert studenata klasične muzike u Pančevu

PANČEVO, 20. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Na sceni Kulturnog centra četvoro mladih umetnika nastupilo je na harfi, flauti, klaviru i saksofonu, uz ženski sopran. Koncert je deo Kult festivala, koji Organizacija „Kult-i-više“ oragnizuje više od godinu dana po Srbiji, želeći da promoviše mlade, neafirmisane umetnike, uglavnom studente. Na repertoaru su bila dela Rodriga, Jovičina, Sent Sansa, Mijagija i drugih kompozitora.

 

Inkluzivni dan u Pančevu uz Klovnove iz Italije

PANČEVO, 20. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Inicijativa za inkluziju „VelikiMali“ organizovala je na platou ispred Gradske uprave inkluzivni dan, namenjen deci i mladima sa teškoćama u razvoju, ali i svim Pančevcima. Zajedno sa aktivistima Organizacije „VelikiMali“ lutkarskom predstavom i performansom predstavili su se i „Klovnovi bez granica“ iz Italije.

   

Sve više zasada jabuke u južnom Banatu

PANČEVO, 20. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Danas je Svetski dan jabuke, koji je ustanovljen još 1990. godine. U južnom Banatu i u pančevačkom ataru jabuci se posvećuje sve više pažnje. Novi voćnjaci se podižu, ovogodišnji rod je bio dobar, a poruka stručnjaka svima koji žele da se bave proizvodnjom jabuke je da se obrate za pomoć Institutu „Tamiš“.

   

Drveni vozić mališanima iz vrtića „Kekec“

PANČEVO, 20. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Danas su članovi Rotari kluba Pančevo poklonili deci u vrtiću „Kekec“ drveni vozić. Lokomotiva i četiri vagona izrađena u drvetu, po svim standardima koji su propisani za decu tog uzrasta, postavljeni su na zelenoj površini dvorišta vrtića „Kekec“.

   

Sindikati prete tužbama zbog smanjenja minulog rada

PANČEVO, 20. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Direktori gradskih javnih i javno-komunalnih preduzeća već drugu platu isplaćuju obračunavajući minuli rad zaposlenih po novom zakonskom rešenju. Tako je recimo iznos za minuli rad u „Higijeni“ manji za nepunih pola miliona dinara, a u „Grejanju“ 300.000 dinara. Samostalni sindikat tvrdi da se pogrešno postupa, jer u preduzećima ne postoje uslovi da se Zakon o radu u ovom delu direktno primenjuje. Kako ne bi došlo do kolektivnih tužbi zaposlenih, sindikati od dirketora preduzeća i gradonačelnika traže da se zakinut minuli rad isplati.

   

Država pod udarom “divljih prevoznika”

PANČEVO, 20. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Prema podacima gradskog Sekretarijata za inspekciju, broj nelegalnih kombi prevoznika se smanjio, ali se zato uvećao broj nelegalnih putničkih automobila. Bez obzira na radove na Tamiškom mostu, glavno okupljanje registrovanih, ali i divljih prevoznika je i dalje kod Hotela „Tamiš“. Prema novom Zakonu o prekršajima, inspektori sada imaju ovlašćenje da izdaju prekršajni nalog.

   

Podmetnut požar u Dolovu

PANČEVO, 20. oktobar 2014. (TV Pančevo) – U noći između srede i četvrtka, 15. i 16. oktobra, u Dolovu je gorela zgrada u Ulici kralja Petra broj 22, u kojoj se nalaze dve prodavnice i kancelarija sudskog izvršitelja. Pokrenuta je i istraga o ovom slučaju, jer se sumnja da je požar podmetnut.

   

Grejanje od utorka, 21. oktobra

PANČEVO, 20. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Zna se da ove godine neće biti plaćanja grejanja po potrošnji, a sada se zna da sutra počinju tople probe. U pančevačkom „Grejanju“ kažu da u nedelju nije bilo temperaturnih uslova da se radijatori zagreju po prvi put ove godine, jer je tokom dana živa u termometru otišla do 23 stepena. Meteorolozi najavljuju od srede niže temperature, tako da se može očekivati i da će ga biti duže u toku dana.

   

Stižu porezi za zemlju

PANČEVO, 19. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Ovih dana stiže i četvrta rata poreza na imovinu, a iz gradske Poreske uprave poslato je i više od 11.000 rešenja za porez na poljoprivredno, građevinsko i šumsko zemljište. Sve ove poreske obaveze treba izmiriti do 14. novembra, inače slede kamate.