Vesti

 

Urgentnim službama potrebni lekari i oprema

PANČEVO, 27. mart 2015. (TV Pančevo) – Dom zdravlja Pančevo i Služba hitne medicinske pomoći danas su bili domaćini stručnog sastanka Sekcije urgentne medicine Srpskog lekarskog društva i Društva lekara Vojvodine. Osim stručnih predavanja, na skupu je bilo reči o problemima u radu urgentnih službi, koje rade u teškim materijalnim uslovima i sa nedostatkom kadra. Domaćin skupa, direktor pančevačkog Doma zdravlja dr Slobodan Ovuka, rekao je da očekuje odluku Vlade Srbije o odobravanju zapošljavanja četiri lekara u Hitnoj pomoći ove godine.

 

DS: Grafiti "ispod nogu" najava prljave kampanje

PANČEVO, 27. mart 2015. (TV Pančevo) – Natpisi osvanuli na pančevačkim trotoarima i kolovozima vređaju predsednika Pokrajinske vlade i Demokratske stranke Bojana Pajtića i predstavljaju početak prljave kampanje za lokalne izbore, smatra pokrajinski poslanik Demokratske stranke Zoran Jovanović. Predsednik Gradskog odbora Predrag Bogatinčević traži od nadležnih institucija da ispitaju slučaj i nađu počionioce ovog dela.

   

8. „Trofej Grada Pančeva“ u subotu

PANČEVO, 27. mart 2015. (TV Pančevo) – Sportski vikend pred nama obeležiće 8. Međunarodni „Trofej Grada Pančeva“, koji se tokom celog dana održava u subotu u Hali sportova na Strelištu. Pored toga, u našem gradu igraće se fudbal i košarka, a „Tamiš“ će igrati premijernu utakmicu u Superligi Srbije.

   

Pola veka Brankove škole

PANČEVO, 27. mart 2015. (TV Pančevo) – Osnovna škola „Branko Radičević“ obeležila je pola veka uspešnog rada. Bogatom priredbom, u kojoj su učestvovali učenici od prvog do osmog razreda, pred roditeljima i prijateljima škole, predstavili su se hor škole, dramska sekcija, plesna grupa.

   

I depresija na proveri u Domu zdravlja

PANČEVO, 27. mart 2015. (TV Pančevo) – Pančevački Dom zdravlja već godinu dana sprovodi skrining depresije, sve učestalijeg oboljenja, kako u svetu, tako i u našoj zemlji. Skrining se sprovodi popunjavanjem upitnika, a izabrani lekar pacijente upućuje specijalisti, koji određuje terapiju. Dugotrajno osećanje tuge, umora, nezadovoljstva, bespomoćnosti samo su neki od simptoma ove bolesti, kojoj se mora posvetiti ozbiljna pažnja.

   

18 „divljih“ prevoznika isključeno iz saobraćaja

PANČEVO, 27. mart 2015. (TV Pančevo) – Tokom današnjeg i jučerašnjeg dana Republička saobraćajna inspekcija je na Pančevačkom mostu u Beogradu isključila iz saobraćaja 18 nelegalnih prevoznika koji su saobraćali na liniji Pančevo–Beograd. Ovakve akcije biće nastavljene i u narednom periodu, najavljeno je na sastanku gradskog Komiteta za bezbednost saobraćaja, kojem su prisustvovali i predstavnici Ministarstva saobraćaja.

   

Jedan povređeni u požaru u Kozaračkoj

PANČEVO, 27. mart 2015. (TV Pančevo) – Jedna osoba povređena je jutros u požaru koji se dogodio u naselju Misa. U Kozaračkoj ulici broj 130 oko 8 sati izgorela je radionica za popravku kola. Požar je gasilo sedam vatrogasaca sa dva vozila. Radionica je potpuno izgorela, a povređeni, koji je zadobio opekotine, nakon zbrinjavanja u pančevačkoj Bolnici upućen je za Beograd.

   

Pasteli Nade Onjin Žužić u starčevačkoj galeriji „Boem”

PANČEVO, 26. mart 2015. (TV Pančevo) – U galeriji „Boem” u Starčevu otvorena je samostalna izložba slika akademske umetnice iz Pančeva Nade Onjin Žužić. Dvadesetak pejzaža nastalo je prošlog leta u Deliblatskoj peščari. Autorka je ovog puta iznenadila ljubitelje njenog dela tehnikom pastela.

   

„Ona, to sam ja!“ na beogradskom Festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma

PANČEVO, 26. mart 2015. (TV Pančevo) – Film „Ona, to sam ja!“ naših sugrađana Aleksandra Tokina i Seada Bogućanina našao se u zvaničnoj selekciji Festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu. Projekcija ovog kratkog eksperimentalnog filma je sutra od 20 sati u sali 2 Doma sindikata u Beogradu. Film je sufinansirao Grad Pančevo, a podržao Kulturni centar Pančeva.

   
Baner