Vesti

 

Peti vezani poraz rukometaša „Dinama“

PANČEVO, 25. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Rukometaši „Dinama“ pretrpeli su i peti vezani poraz u okviru Super „B“ lige. Oni su večeras u Hali sportova na Strelištu izgubili od ekipe „Vrbasa“ rezultatom 35:29. „Dinamo“ je i dalje na devetom mestu na tabeli sa dva osvojena boda.

 

17. „Dani duhovne muzike“ u Pančevu

PANČEVO, 25. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Ovog vikenda u našem gradu održava se 17. međunarodni festival „Pančevački dani duhovne muzike“. U Svetouspenskom hramu večeras su nastupili Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo, crkveni hor „Sveti velikomučenik Georgije“ iz Bečeja, kao i dirigent i solista Divna Ljubojević sa svojim horom „Melodi“. Manifestacija se završava sutra Svetom liturgijom, kada će Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo delima Mokranjca obeležiti stogodišnjicu smrti velikog kompozitora.

   

Drugi poraz košarkaša „Tamiša“

PANČEVO, 25. oktobar 2014. (TV Pančevo) – U meču 3. kola Košarkaške lige Srbije košarkaši „Tamiša“ izgubili su od ekipe „FMP-a“ iz Železnika rezultatom 85:70 (16:14, 25:23, 17:19, 27:14).

   

Borković startuje iz prvog reda

PANČEVO, 25. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Najbolji srpski automobilista, Pančevac Dušan Borković, nagovestio je odličan vikend u Japanu.

   

Prva pobeda odbojkašica „Dinama“

PANČEVO, 25. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Odbojkašice „Dinama“ zabeležile su prvu pobedu u sezoni pošto su u drugom kolu Superlige savladale ekipu „Tenta“ iz Obrenovca sa 3:1. Rezultat po setovima bio je 30:28, 25:15, 20:25, 25:17. „Dinamo“ je do trijumfa predvodila Katarina Simić sa 25 poena.

   

Da se ne zaborave ivanačke „popike”

PANČEVO, 25. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Danas su ispred Doma Vojske meštani Ivanova odigrali igru „popike”, koja se igra samo u Ivanovu. Na taj način su afirmisali igru, koju je pre tri godine otkrila Olivija Sladojević, kustos pedagog u pančevačkom Muzeju.

   

Najbolji radovi na čestitkama Rotari kluba „Mihajlo Pupin”

PANČEVO, 25. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Rotari klub „Mihajlo Pupin” i ove godine sprovodi svoju tradicionalnu humanitarnu akciju izrade i distribucije novogodišnjih čestitki pod nazivom „Čestitke za srećnije detinjstvo”. Od pristiglih radova žiri će izabrati najbolje i štampati ih kao novogodišnje čestitke. Sav prihod biće usmeren za pomoć deci osnovnih škola.

   

Virusne i stomačne infekcije napunile Školski dispanzer

PANČEVO, 25. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Razlog gužvi poslednjih dana u Školskom dispanzeru su učestalije stomačne i virusne infekcije, međutim, bilo je i nekoliko teških stanja, kada deca zbog kolapsa u školi stignu kod lekara. Doktorka Marija Deanović objašnjava i šta je razlog ovakvih stanja kod dece.

   

Za selfi najbolja Vajfertova pivara

PANČEVO, 25. oktobar 2014. (TV Pančevo) – Na rešavanje gradskih problema najviše utiču političke partije. U gradu nam je najbolje obrazovanje, a prioritet kultura. Slobodno vreme najčešće se provodi sa prijateljima, a stub informisanja je internet. Glavni simbol grada je „Aviv“ park, a kompleks stare Vajfertove pivare trajno bi trebalo da postane centar pivarstva, dok bi do tada mogao da bude filmska scena. Ovo su samo neki od rezultata ankete sprovedene među pančevačkim srednjoškolcima.