Radmila Vukelić


urednik i voditelj emisije "S DRUGE STRANE sa Radmilom Vukelić"

Emisija "S DRUGE STRANE sa Radmilom Vukelić" je počela da se emituje u decembru 2010. i već je postala jedna od najpopularnijih. Petkom uveče Rada razgovara sa javnim ličnostima Pančeva i otkriva njihovu "drugu stranu". Cilj je da upoznamo na pravi način javne ličnosti, od političara do umetnika: kakvi su u stvari, koje motive imaju, kako razmišljaju, koja su im iskustva - šta je to što ih vodi u životu.

Rada Vukelić jedan je od najuglednijih pančevačkih novinara. Radila je i u radiju, novinama, na televiziji.
Karijeru je počela u Radio Kovinu.
Njen glas je bio prvi glas koji se čuo kada je Radio Pančevo počelo da radi - 1980. godine. Radio Pančevo će, između ostalog, biti prepoznatljivo i po njenom glasu i prilozima godinama. Krajem 80-tih i početkom 90-tih u ekipi Ofelije Backović, vodiće čuvene noćne programa Radio Pančeva.
Od 1995. godine bila je na Televiziji Pančevo sve do odlaska u penziju. Obeležila je istoriju Televizije i kao voditeljka i urednica. Bila je jedan od stožera ekipe koja je postigla velika profesionalna dostignuća u izveštavanju i tokom bombardovanja 1999. godine i "petooktobarskih promena".
2001. godine odlazi u penziju.
Ali, ni posle toga nije mogla da miruje jer za novinara ne postoji radno vreme i radni vek.
Pisala je u više novina - a dve godine je radila i u listu "Pančevački pres centar".

Svojim profesionalizmom, ali i angažmanom, kao novinar rubrike za zdravstvo, postavila je kriterijume, ne samo novinarstva u ovoj oblasti, nego profesionalizma u ovoj branši. Radmila Vukelić je svojim prilozima, emisijama, tekstovima, iza kojih je stajao beskompromisni stav i profesionlani novinarski odnos, učinila da se poboljšla kvalitet života građana u oblasti zdravlja. To je pravi primer prave uloge novinara.