Nevena Simendić


izvršni urednik i glavni producent RTV Pančevo

Rođena je 1966. u Pančevu gde i sada živi. Tu je završila Osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj" i Gimnaziju "Uroš Predić". Upisala je četvrtu godinu filozofije na Filozofskom fakultetu i apsolvirala je švedski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu.
Novinarstvom je počela da se bavi u toku srednje škole, u omladinskoj redakciji Radio Pančeva kao saradnik omladinske emisije "Osmi čas".
Profesionalno novinarstvom počinje da se bavi od juna 1989. godine u "Pančevcu". Radila je u političkoj redakciji, komunalnoj rubrici i u rubrici kulture. Istovremeno je radila u emisiji "Kontrabanda" i u noćnom programu Radio Pančeva. Nakon smenjivanja glavnih urednika Radija i "Pančevca", u jesen 1992. godine, sa delom redakcije odlazi da radi u novoosnovanom listu "Novi Pančevac". Tu je bila urednik gradske hronike do aprila 1994.

U toku 90-tih bila je dopisnik nekoliko listova: „Borbe, „Naše Borbe“, „Danasa“, „Demokratije“... Pisala je članke za „Vreme“, NIN, „Nezavisne“. Bila je i saradnik u emisiji za kulturu „Naslov“, na TV Beograd. Od 1994. do 1995. godine radila je u Centru za žene „Isidora“ u Pančevu, kao urednik lista „Isidora“. U toku 1995. i 1996. godine je bila glavna urednica „Banatskih novina“, glasila NVO Banatski forum, kao i jedna od 3 kourednika u “Contra Bellum”-u, glasilu Pokreta za mir Pančevo.

Od martu 1997. godine radi u RTV Pančevo. Najpre je bila angažovana kao urednik političke rubrike, a od 1998. do 2002. bila je zamenik glavnog i odgovornog urednika TV Pančevo. U toku bombardovanja 1999. godine uređivala je program TV Pančevo.

Bila je urednik vesti. Vodila je debate u studiju: „Licem u lice“, „U fokusu“, „Razgovor s povodom“, „Vruća fotelja“, „TV parlament“, „Otvoreno“, "Intervju nedelje", "Jabuka"... Uređivala je televizijske magazine „Eko logika“, „Pan magazin“, "Kontejner" (ekologija), emisije „Nezaboravi“, "Nedeljni mozaik", "Šeme"... Autor je i nekoliko dokumentarnih filmova "Njegova poslednja nedelja", "Volite li Pančevo", "Energija za život", "Susedi" (serijal o Srbima iz Rumunije) i nekoliko markentinških filmova.

Od maja 2002. do marta 2004. godine bila je zamenik direktora za programska pitanja. U martu 2004. godine, na prvom javnom konkursu u RTV Pančevo, izabrana je za glavnog i odgovornog urednika TV Pančevo. Ponovo je birana za glavnog urednika, takođe na javnimm konkursima, 2008. i 2012. godine, i na tom mestu je bila do 17. novembra 2015.

e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli