Hrana i vino

RECEPTI

radnim danom u 09:00 h i 15:00 h
subota: 08:30 h

alt

 









PONEDELJAK: 18. avgust


Predjelo: TRAKIJSKI KROMPIRI
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 70 minuta

Potrebne namirnice:

3 veća krompira
150 g obarene mešavine povrća
4 kisela krastavca
100 g kačkavlja
100 g krugova pileće salame
150 g maskarpone sira
1 kašika majoneza

Glavno jelo: JUNEĆE ŠNICLE SA CRNIM LUKOM I KONJAKOM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 50 minuta

Potrebne namirnice:

600 g juneće krtine
2 glavice crvenog luka
peršun
70 ml konjaka
1 češanj belog luka
70 g margarina
so i mleveni crni biber

Desert: VANILA TORTA SA BANANAMA
- vreme pripreme: oko 60 minuta

Potrebne namirnice:

150 g smeđeg šećera
Za podlogu:
170 g putera
100 g integralnog keksa
Fil:
3 kašike želatina
2 jajeta
70 g šećera u prahu
250 g maskarpone sira
1 kesica vanilin šećera
5 kesica praška za šlag krem od vanile
1 l mleka
Preliv:
50 ml slatke pavlake
70 g putera
1 kašika ekstrakta od vanile
Ukrašavanje:
2 banane
70 g badema



UTORAK: 19. avgust


Predjelo: KROMPIR ČORBA SA MASKARPONE SIROM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 50 minuta

Potrebne namirnice:

1,5 kg oljuštenog krompira
200 g pilećih grudi
250 g maskarpone sira
1 kesica pileće krem supe
1 glavica crnog luka
2 pileće kocke za supu
ulje i mleveni crni biber

Glavno jelo: TUNA STEK NA MEDITERANSKI NAČIN
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 40 minuta

Potrebne namirnice:

4 parčeta tune steka
3 paradajza
1 glavica crnog luka
peršun
50 g badema
3 kašike kapara
1 češanj belog luka
1 grančica svežeg bosiljka
50 g suvog grožđa
ulje, so i mleveni crni biber

Desert: KOCKE SA VIŠNJAMA I BADEMIMA
- vreme pripreme: oko 80 minuta

Potrebne namirnice:

300 g višanja iz kompota
Smesa 1:
250 g brašna
175 g putera
1 jaje
125 g šećera u prahu
Smesa 2:
50 g obarenih oljuštenih badema
1 limun
3 jajeta
80 g šećera u prahu
180 g putera
2 kašike brašna
Preliv i ukrašavanje:
100 g šećera u prahu
100 g obarenih oljuštenih badema
1 limun



SREDA: 20. avgust


Predjelo: ČORBA OD DIMLJENOG MESA
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 80 minuta

Potrebne namirnice:

500 g dimljenog svinjskog mesa
1 paradajz
100 ml kisele pavlake
1 glavica crnog luka
peršun
3 kašike paradajz pirea
1 kašika brašna
1 kašika mešavine začina
1 mala kašika mlevene crvene paprike
1 češanj belog luka
2 kašika vinskog sirćeta
so i mleveni crni biber

Glavno jelo: ŠPAGETE SA SOSOM OD MLEVENE I SECKANE JUNETINE
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 70 minuta

Potrebne namirnice:

500 g špageta
500 g juneće krtine
3 šargarepe
2 glavice crvenog luka
100 ml paradajz sosa
2 goveđe kocke za supu
200 g mlevenog junećeg mesa
pola kašike narendanog morskog oraščića
ulje,so i mleveni crni biber

Desert: KOLAČ OD BRESAKA I BADEMA
- vreme pripreme: 50 minuta

Potrebne namirnice:

Testo:
400 g brašna
200 g šećera
150 g putera
1 jaje
3 kašike vode
Fil i ukrašavanje:
200 ml badema
50 g šećera u prahu
2 jajeta
50 g obarenih oljuštenih listova badema
450 g polovina bresaka iz kompota



ČETVRTAK: 21. avgust


Predjelo: SOMBORSKA ČORBA
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 50 minuta

Potrebne namirnice:

5 oljuštenih krompira
400 g ćurećih šnicli
70 g putera
1 koren celera
2 kašike brašna
500 ml mleka
800 ml vode
1 kašika mešavine začina
mleveni crni biber

Glavno jelo: FILETI OSLIĆA U PIVU
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 30 minuta

Potrebne namirnice:

300 g svežih bukovača
1 kašika mlevene crvene paprike
6 fileta oslića
100 g brašna
200 ml piva
ulje, so i mleveni crni biber

Desert: VOĆNE KOCKE SA BELOM ČOKOLADOM
- vreme pripreme: oko 70 minuta

Potrebne namirnice:

200 g putera
200 g bele čokolade
4 jajeta
200 g šećera u prahu
200 g brašna
pola kesice praška za pecivo
200 g malina
200 g neslanog kajmaka



PETAK: 22. avgust


Predjelo: PARADAJZ SA PARMEZANOM IZ RERNE
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 40 minuta

Potrebne namirnice:

3 paradajza
peršun
50 g narendanog parmezana
1 grančica svežeg bosiljka
3 kašike prezle
ulje, so i mleveni crni biber

Glavno jelo: KRMENADLE SA KROMPIRIMA U PAVLACI
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 40 minuta

Potrebne namirnice:

4 svinjske krmenadle
5 oljuštenih krompira
200 ml kisele pavlake
50 g putera
100 ml neutralne pavlake
1 kašika mešavine začina
ulje, so i mleveni crni biber

Desert: TIRAMISU SLADOLED TORTA
- vreme pripreme: oko 180 minuta

Potrebne namirnice:

Patišpanj:
100 g šećera
4 jajeta
70 g brašna
65 g gustina
Filovi:
2 kašike mlevene kafe
1 kesica praška za sladoleda od vanile
1 kesica praška za sladoleda od čokolade
400 ml mleka
Preliv:
550 g skuvane kafe
200 g šećera
Ukrašavanje:
100 g čokolade za kuvanje



VIKEND


Predjelo 1: PARADAJZ SA PARMEZANOM IZ RERNE
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 40 minuta

 Potrebne namirnice:

3 paradajza
peršun
50 g narendanog parmezana
1 grančica svežeg bosiljka
3 kašike prezle
ulje, so i mleveni crni biber

Predjelo 2: ČORBA OD DIMLJENOG MESA
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 80 minuta

Potrebne namirnice:

500 g dimljenog svinjskog mesa
1 paradajz
100 ml kisele pavlake
1 glavica crnog luka
peršun
3 kašike paradajz pirea
1 kašika brašna
1 kašika mešavine začina
1 mala kašika mlevene crvene paprike
1 češanj belog luka
2 kašika vinskog sirćeta
so i mleveni crni biber

Predjelo 3: TRAKIJSKI KROMPIRI
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 70 minuta

Potrebne namirnice:

3 veća krompira
150 g obarene mešavine povrća
4 kisela krastavca
100 g kačkavlja
100 g krugova pileće salame
150 g maskarpone sira
1 kašika majoneza

Predjelo 4: KROMPIR ČORBA SA MASKARPONE SIROM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 50 minuta

Potrebne namirnice:

1,5 kg oljuštenog krompira
200 g pilećih grudi
250 g maskarpone sira
1 kesica pileće krem supe
1 glavica crnog luka
2 pileće kocke za supu
ulje i mleveni crni biber

Glavno jelo 1: KRMENADLE SA KROMPIRIMA U PAVLACI
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 40 minuta

Potrebne namirnice:

4 svinjske krmenadle
5 oljuštenih krompira
200 ml kisele pavlake
50 g putera
100 ml neutralne pavlake
1 kašika mešavine začina
ulje, so i mleveni crni biber

Glavno jelo 2: ŠPAGETE SA SOSOM OD MLEVENE I SECKANE JUNETINE
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 70 minuta

Potrebne namirnice:

500 g špageta
500 g juneće krtine
3 šargarepe
2 glavice crvenog luka
100 ml paradajz sosa
2 goveđe kocke za supu
200 g mlevenog junećeg mesa
pola kašike narendanog morskog oraščića
ulje,so i mleveni crni biber

Glavno jelo 3: JUNEĆE ŠNICLE SA CRNIM LUKOM I KONJAKOM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 50 minuta

Potrebne namirnice:

600 g juneće krtine
2 glavice crvenog luka
peršun
70 ml konjaka
1 češanj belog luka
70 g margarina
so i mleveni crni biber

Desert 1: TIRAMISU SLADOLED TORTA
- vreme pripreme: oko 180 minuta

Potrebne namirnice:

Patišpanj:
100 g šećera
4 jajeta
70 g brašna
65 g gustina
Filovi:
2 kašike mlevene kafe
1 kesica praška za sladoleda od vanile
1 kesica praška za sladoleda od čokolade
400 ml mleka
Preliv:
550 g skuvane kafe
200 g šećera
Ukrašavanje:
100 g čokolade za kuvanje

Desert 2: KOLAČ OD BRESAKA I BADEMA
- vreme pripreme: oko 50 minuta

Potrebne namirnice:

Testo:
400 g brašna
200 g šećera
150 g putera
1 jaje
3 kašike vode
Fil i ukrašavanje:
200 ml badema
50 g šećera u prahu
2 jajeta
50 g obarenih oljuštenih listova badema
450 g polovina bresaka iz kompota

Desert 3: VANILA TORTA SA BANANAMA
- vreme pripreme: oko 60 minuta

Potrebne namirnice:

150 g smeđeg šećera
Za podlogu:
170 g putera
100 g integralnog keksa
Fil:
3 kašike želatina
2 jajeta
70 g šećera u prahu
250 g maskarpone sira
1 kesica vanilin šećera
5 kesica praška za šlag krem od vanile
1 l mleka
Preliv:
50 ml slatke pavlake
70 g putera
1 kašika ekstrakta od vanile
Ukrašavanje:
2 banane
70 g badema