Hrana i vino

RECEPTI

radnim danom u 09:00 h i 15:00 h
subota: 08:30 h

alt

 









PONEDELJAK: 24. novembar


Predjelo: TALJATELE SA LOSOS SOSOM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 30 minuta

Potrebne namirnice:

500 g taljatela
400 g krmenadli od lososa
6 svežih šampinjona
150 g krem sira
50 g margarina
4 crne masline bez koštica
3 češnja belog luka
maslinovo ulje
so i mleveni crni biber

Glavno jelo: PEČENO POVRĆE SA DIMLJENIM MESOM I PEČENICOM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 60 minuta

Potrebne namirnice:

7 oljuštenih krompira
300 g svežih šampinjona
300 g dimljenog svinjskog mesa
400 ml kisele pavlake
4 jajeta
1 glavica crnog luka
peršun
200 g lenti pečenice
1 zelena paprika
100 g sira
150 g kačkavalja
2 šargarepe
1 kocka za supu od povrća
1 kašika origana
1 kašika mešavine začina
ulje, so i mleveni crni biber

Desert: ČIZKEJK SA DVE VRSTE ČOKOLADE
- vreme pripreme: oko 40 minuta

Potrebne namirnice:

300 g mlevenog čokoladnog keksa
120 g putera
500 g krem sira
650 ml slatke pavlake
200 g crne čokolade
10 g pudinga od vanile
150 g bele čokolade
4 kašike šećera



UTORAK: 25. novembar


Predjelo: KROKETI SA SIROM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 30 minuta

Potrebne namirnice:

50 g sira
2 jajeta
150 g brašna
100 g prezle
50 g susama
1 jaje
1 kesica praška za pecivo
pola kašike origana
4 kuvana oljuštena krompira
ulje i mlveni crni biber

Glavno jelo: TEZARINO
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 40 minuta

Potrebne namirnice:

500 g spiralnih testenina
4 teleće šnicle
3 paradajza
3 zelene paprike
100 g putera
so i mleveni crni biber

Desert: ŠTRUDLA SA MAKOM
- vreme pripreme: oko 100 minuta

Potrebne namirnice:

4 jajeta
7 kašika šećera
6500 ml mleka
200 ml ulja
1 kg brašna
1 limun
1 svež kvasac
500 g mlevenog maka
1 l mleka
800 g šećera
1 kesica cimeta
500 ml vode
250 g margarina
125 g šećera u prahu



SREDA: 26. novembar


Predjelo: PEČENE TIKVICE PUNJENE TUNOM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 50 minuta

Potrebne namirnice:

3 tikvice
200 g parčadi konzervirane tune
200 g sira
2 jajeta
150 g kačkavalja
100 g prezle
2 češnja belog luka
1 kašika origana
maslinovo ulje
mleven crni biber

Glavno jelo: PASTRMKA NA KAJMAKU
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 20 minuta

Potrebne namirnice:

1 očišćena pastrmka
250 g kajmaka
5 češnjeva belog luka
100 g griz brašna
30 ml viskog sirćeta
so i mleveni crni biber

Desert: LEŠNIK TORTA
- vreme pripreme: oko 2 sata

Potrebne namirnice:

10 jaja
Patišpanj:
10 kašika šećera
2 kašike alkoholnog sirćeta
10 kašika brašna
pola kesice praška za pecivo
Filovi:
1 l mleka
100 g gustina
2 kesice praška za puding od vanile
200 g margarina
200 g šećera
150 g tucanih lešnika
100 g čokolade za kuvanje
Ukrašavanje:
2 kesice praška za šlag
200 ml mleka



ČETVRTAK: 27. novembar


Predjelo: PASTA SA KROMPIRIMA I SLANINOM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 30 minuta

Potrebne namirnice:

300 g sitnih makarona
1 kg kuvanih oljuštenih krompira
peršun
100 g lenti dimljene slanine
1 glavica crnog luka
70 g putera
1,5 kašika mešavine začina
ulje, so i mleveno crni biber

Glavno jelo: PEČENA KRCKAVA PILETINA
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 40 minuta

Potrebne namirnice:

500 g pilećih grudi
2 kašike brašna
pola kašike belog luka u prahu
50 g susama
pola kašike mlevene crvene paprike
1 pileća kocka za supu
50 g palente
1 kašika senfa
ulje

Desert: TORTA SA SLATKIM OD ZELENIH SMOKAVA
- vreme pripreme: oko 100 minuta

Potrebne namirnice:

Patipšanj:
9 jaja
9 kašika šećera
3 kašika brašna
15 kašika mlevenih oraha
1,5 kašika praška za pecivo
130 g čokolade za kuvanje
100 g šerbeta i slatkog od smokava
Fil:
250 g mlevenih oraha
250 g putera
100 ml mleka
400 g slatkog od zelenih smokava
100 g suvog grožđa
3 kašike šećera
Preliv:
100 ml slatke pavlake
100 g crne čokolade
Ukrašavanje:
100 g bele čokolade
100 g čokoladnih mrvica



PETAK: 28. novembar


Predjelo: SLANA MAĐARSKA TORTA
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 100 minuta

Potrebne namirnice:

pile od 1,5 kg
400 ml slatke pavlake
10 g debljih palačinki
peršun
1,5 kašika mešavine začina
70 g putera
2 glavice crnog luka
100 g kačkavalja
ulje, so i mleveno crni biber

Glavno jelo: TELEĆE GRUDI PUNJENE SPANAĆEM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 90 minuta

Potrebne namirnice:

1 kg krtine od telećih grudi
500 g očišćenog spanaća
300 ml kisele pavlake
80 g putera
1 kašika mešavine začina
70 g putera
1 kašika brašna
150 ml mleka
ulje, so i mleveno crni biber

Desert: TORTA OD KREM SIRA I KIVIJA
- vreme pripreme: oko 40 minuta

Potrebne namirnice:

Podloga:
200 g mlevenog integralnog keksa
100 putera
Beli krem:
400 g krem sira
350 ml slatke pavlake
150 g šećera
2 kesice vanillin šećera
1 limun
10 kesica praška za puding od vanile
Kivi krem:
1 kg kivija
200 g šećera
20 g praška za puding od vanile



VIKEND


Predjelo 1: SLANA MAĐARSKA TORTA
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 100 minuta

 Potrebne namirnice:

pile od 1,5 kg
400 ml slatke pavlake
10 g debljih palačinki
peršun
1,5 kašika mešavine začina
70 g putera
2 glavice crnog luka
100 g kačkavalja
ulje, so i mleveno crni biber

Predjelo 2: PEČENE TIKVICE PUNJENE TUNOM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 60 minuta

Potrebne namirnice:

3 tikvice
200 g parčadi konzervirane tune
200 g sira
2 jajeta
150 g kačkavalja
100 g prezle
2 češnja belog luka
1 kašika origana
maslinovo ulje
mleven crni biber

Glavno jelo 1: TELEĆE GRUDI PUNJENE SPANAĆEM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 90 minuta

Potrebne namirnice:

1 kg krtine od telećih grudi
500 g očišćenog spanaća
300 ml kisele pavlake
80 g putera
1 kašika mešavine začina
70 g putera
1 kašika brašna
150 ml mleka
ulje, so i mleveno crni biber

Glavno jelo 2: PASTRMKA NA KAJMAKU
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 20 minuta

Potrebne namirnice:

1 očišćena pastrmka
250 g kajmaka
5 češnjeva belog luka
100 g griz brašna
30 ml viskog sirćeta
so i mleveni crni biber

Glavno jelo 3: PEČENO POVRĆE SA DIMLJENIM MESOM I PEČENICOM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 60 minuta

Potrebne namirnice:

7 oljuštenih krompira
300 g svežih šampinjona
300 g dimljenog svinjskog mesa
400 ml kisele pavlake
4 jajeta
1 glavica crnog luka
peršun
200 g lenti pečenice
1 zelena paprika
100 g sira
150 g kačkavalja
2 šargarepe
1 kocka za supu od povrća
1 kašika origana
1 kašika mešavine začina
ulje, so i mleveni crni biber

Desert 1: TORTA OD KREM SIRA I KIVIJA
- vreme pripreme: oko 40 minuta

Potrebne namirnice:

Podloga:
200 g mlevenog integralnog keksa
100 putera
Beli krem:
400 g krem sira
350 ml slatke pavlake
150 g šećera
2 kesice vanillin šećera
1 limun
10 kesica praška za puding od vanile
Kivi krem:
1 kg kivija
200 g šećera
20 g praška za puding od vanile

Desert 2: LEŠNIK TORTA
- vreme pripreme: oko 2 sata

Potrebne namirnice:

10 jaja
Patišpanj:
10 kašika šećera
2 kašike alkoholnog sirćeta
10 kašika brašna
pola kesice praška za pecivo
Filovi:
1 l mleka
100 g gustina
2 kesice praška za puding od vanile
200 g margarina
200 g šećera
150 g tucanih lešnika
100 g čokolade za kuvanje
Ukrašavanje:
2 kesice praška za šlag
200 ml mleka

Desert 3: ČIZKEJK SA DVE VRSTE ČOKOLADE
- vreme pripreme: oko 40 minuta

Potrebne namirnice:

300 g mlevenog čokoladnog keksa
120 g putera
500 g krem sira
650 ml slatke pavlake
200 g crne čokolade
10 g pudinga od vanile
150 g bele čokolade
4 kašike šećera