Hrana i vino

RECEPTI

radnim danom u 09:00 h i 15:00 h
subota: 08:30 h

alt

 









PONEDELJAK: 1. jun


Predjelo: MEDITERANSKA SALATA
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 70 minuta

Potrebne namirnice:

1 kokoška
600 ml kisele pavlake
150 g crnih maslina bez koštica
200 g kačkavalja
200 g oraha
so i mleveni crni biber

Glavno jelo: ROLAT OD MLEVENOG MESA NA MILANSKI NAČIN
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 80 minuta

Potrebne namirnice:

400 g mlavenog mesa
6 lazanja
300 ml paradajz pirea
francuski peršun
2 glavica crnog luka
1 jaje
3 češanj belog luka
100 g kačkavalja
maslinov ulje
so i mleveni crni biber

Desert: KOCKE SA URMAMA
- vreme pripreme: oko 60 minuta

Potrebne namirnice:

2 jajeta
200 g šećera
200 g putera
250 g brašna
pola kesice praška za pecivo
260 g urmi bez koštica
100 g seckanih oraha
Preliv:
200 g šećera u prahu
200 g putera
1 limun



UTORAK: 2. jun


Predjelo: ROLATI SA BLITVOM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 70 minuta

Potrebne namirnice:

3 veze blitve
500 g lisnatog testa
2 crvene paprike
3 jajeta
ulje, so i mleveni crni biber

Glavno jelo: PILETINA PUNJENA BROKOLIMA I SIROM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 40 minuta

Potrebne namirnice:

4 parčeta pilećih grudi
500 g cvetova brokola
200 g feta sira
2 kašike senfa
1 kašika mešavine začina
ulje, maslinov ulje, so i mleveni crni biber

Desert: ŠARENI KOLAČ
- vreme pripreme: oko 50 minuta

Potrebne namirnice:

200 g brašna
150 g šećera
80 g putera
50 g suvih borovnica
150 g čokolade za kuvanje
20 g kakaoa
pola kesice praška za pecivo
1 limun
220 g džema od borovnica
200 ml mleka
1 jaje
raznobojne čokoladne bombone
40 g putera



SREDA: 3. jun


Predjelo: SLANI ŠTAPIĆI
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 60 minuta

Potrebne namirnice:

800 g brašna
250 ml mleka
250 ml gazirane vode
1 sveži kvasac
1 kesica praška za pecivo
1 mala kašika šećera
50 g susama
1,5 kašika mešavine začina
ulje i so

Glavno jelo: SVINJSKI FILE U SOSU OD NARANDŽE
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 40 minuta

Potrebne namirnice:

600 g svinjskog filea
2 narandže
150 g pirinča
2 grančice svežeg ruzmarina
50 g lenti pančete
3 kašike ruma
2 češnja belog luka
pola male kašike origana
pola male kašike majorana
maslinovo ulje i so

Desert: KOLAČ OD VIŠANJA SA VANILA KREMOM
- vreme pripreme: oko 30 minuta

Potrebne namirnice:

400 g višanja iz kompota
17 kašika šećera
150 ml vode
400 ml tečnosti iz kompota
13 kašika griza
Fil:
2 kesice praška za puding od vanile
1 l mleka
12 kašika šećera
3 kecice vanilin šećera
125 g putera
Ukrašavanje:
500 ml slatke pavlake



ČETVRTAK: 4. jun


Predjelo: SVEŽA SALATA SA TUNOM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 15 minuta

Potrebne namirnice:

1 zelena salata
2 paradajza
1 glavica crvenog luka
150 g konzervirane tune
100 g zrna konzerviranog kukuruza
1 krastavac
1 zelena paprika
3 kašike jabukovog sirćeta
maslinovo ulje
so i mleveni crni biber

Glavno jelo: ARAPSKA KUBBA
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 60 minuta

Potrebne namirnice:

500 g mlevenog telećeg mesa
1 glavica crnog luka
peršun
1 kašika mešavine začina
500 g pirinča
pola male kašike karija
3 skuvana krompira
ulje, so i mleveni crni biber

Desert: KARNEVAL TORTA
- vreme pripreme: oko 120 minuta

Potrebne namirnice:

10 jaja
Patišpanj:
300 g šećera
300 g pečenih mlevenih lešnika
Filovi:
400 g šećera
200 ml vode
50 g čokolade za kuvanje
120 g mlevenih oraha
500 g putera
3 kesice vanilin šećera
70 ml mleka
100 g šećera
1 narandža
Ukrašavanje:
3 kesice praška za šlag 300 ml mleka



PETAK: 5. jun


Predjelo: NJOKE SA ŠAMPINJONIMA I PRŠUTOM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 30 minuta

Potrebne namirnice:

500 g njoka
70 g lenti pršute
1 kašika mešavine začina
150 ml belog vina
200 ml neutralne pavlake
150 g svežih šampinjona
20 g narendanog parmezana
maslinovo ulje
so i mleveni crni biber

Glavno jelo: JUNEĆI ROLAT SA PALAČINKAMA
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 160 minuta

Potrebne namirnice:

1 kašika brašna
600 g juneće krtine
4 oljuštena krompira
100 g krugova šunke
3 šargarepe
1 jaje
2 kašike senfa
50 g putera
100 ml mleka
100 ml belog vina
1 češanj belog luka
ulje, so i mleveni crni biber

Desert: ČOKOLADNI ČIZKEJK
- vreme pripreme: oko 30 minuta

Potrebne namirnice:

Podloga:
150 g čokoladnog keksa
60 g putera
Fil:
1 kesica želatina
250 ml slatke pavlake
1 jaje
80 g šećera
250 g krem sira
1 kašika ruma
150 g čokolade za kuvanje



VIKEND


Predjelo 1: NJOKE SA ŠAMPINJONIMA I PRŠUTOM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 40 minuta

Potrebne namirnice:

500 g njoka
70 g lenti pršute
1 kašika mešavine začina
150 ml belog vina
200 ml neutralne pavlake
150 g svežih šampinjona
20 g narendanog parmezana
maslinovo ulje
so i mleveni crni biber

Predjelo 2: SLANI ŠTAPIĆI
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 60 minuta

Potrebne namirnice:

800 g brašna
250 ml mleka
250 ml gazirane vode
1 sveži kvasac
1 kesica praška za pecivo
1 mala kašika šećera
50 g susama
1,5 kašika mešavine začina
ulje i so

Predjelo 3: SVEŽA SALATA SA TUNOM
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 60 minuta

Potrebne namirnice:

1 zelena salata
2 paradajza
1 glavica crvenog luka
150 g konzervirane tune
100 g zrna konzerviranog kukuruza
1 krastavac
1 zelena paprika
3 kašike jabukovog sirćeta
maslinovo ulje
so i mleveni crni biber

Glavno jelo 1: JUNEĆI ROLAT SA PALAČINKAMA
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 160 minuta

Potrebne namirnice:

1 kašika brašna
600 g juneće krtine
4 oljuštena krompira
100 g krugova šunke
3 šargarepe
1 jaje
2 kašike senfa
50 g putera
100 ml mleka
100 ml belog vina
1 češanj belog luka
ulje, so i mleveni crni biber

Glavno jelo 2: SVINJSKI FILE U SOSU OD NARANDŽE
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 40 minuta

Potrebne namirnice:

600 g svinjskog filea
2 narandže
150 g pirinča
2 grančice svežeg ruzmarina
50 g lenti pančete
3 kašike ruma
2 češnja belog luka
pola male kašike origana
pola male kašike majorana
maslinovo ulje i so

Glavno jelo 3: ARAPSKA KUBBA
- za 4 osobe
- vreme pripreme: oko 60 minuta

Potrebne namirnice:

500 g mlevenog telećeg mesa
1 glavica crnog luka
peršun
1 kašika mešavine začina
500 g pirinča
pola male kašike karija
3 skuvana krompira
ulje, so i mleveni crni biber

Desert 1: ČOKOLADNI ČIZKEJK
- vreme pripreme: oko 30 minuta

Potrebne namirnice:

Podloga:
150 g čokoladnog keksa
60 g putera
Fil:
1 kesica želatina
250 ml slatke pavlake
1 jaje
80 g šećera
250 g krem sira
1 kašika ruma
150 g čokolade za kuvanje

Desert 2: KOLAČ OD VIŠANJA SA VANILA KREMOM
- vreme pripreme: oko 130 minuta

Potrebne namirnice:

400 g višanja iz kompota
17 kašika šećera
150 ml vode
400 ml tečnosti iz kompota
13 kašika griza
Fil:
2 kesice praška za puding od vanile
1 l mleka
12 kašika šećera
3 kecice vanilin šećera
125 g putera
Ukrašavanje:
500 ml slatke pavlake

Desert 3: ŠARENI KOLAČ
- vreme pripreme: oko 50 minuta

Potrebne namirnice:

200 g brašna
150 g šećera
80 g putera
50 g suvih borovnica
150 g čokolade za kuvanje
20 g kakaoa
pola kesice praška za pecivo
1 limun
220 g džema od borovnica
200 ml mleka
1 jaje
raznobojne čokoladne bombone
40 g putera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baner