Baner

Lokal

Radio Pancevo

Crkveno pevačko društvo ulazi u 180-u godišnjicu

Izvor:Radio Pančevo, 29.3.2017.

Danas, Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo ulazi u 180. godišnjicu neprekidnog postojanja i rada.U tu čast, u nedelju 2. aprila, na Svetoj Liturgiji u Svetouspenskom hramu u 9,30h biće izveden Sedmi duhovni koncert „Dođite, obradujmo se Gospodu", Dmitrija Bortnjanskog.Ovo je ujedno i premijerno izvođenje tog duhovnog koncerta na našim prostorima.Na današnji dan 1838. godine, pre 179 godina, Crkveni odbor Srpske pravoslavne crkvene opštine Pančevo ozvaničio je postojanje crkvenog hora, koji je skoro godinu dana pre toga oformljen u Uspenskom hramu.

 

Konferencija o unapredjenju preventivnog zdravlja

Izvor:Radio Pančevo, 29.3.2017.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja prof. dr Berislav Vekić, istakao je u Pančevu na konferenciji na temu unapređenja kvaliteta preventivnog zdravlja.važnost akreditacije koju je pančevački Dom zdravlja dobio na sedam godina.Vekić je rekao i da očekuje da će uskoro biti zaposleno još zdravstvenih radnika.U protekle dve godine zaposleno 11 lekara i preko 20 sestara u Opštoj bolnici, a u Domu zdravlja osam lekara je dobilo posao, kao i nekoliko medicinskih sestara, rekao je prof. dr Berislav Vekić.

   

Ovčarski dani u Sakulama 1.aprila

Izvor:Radio Pančevo, 29.3.2017.

U Sakulama će 1.aprila od 11 časova biti održana tradicionalna manifestacija "Ovčarski dani". Posetioci će, izmedju ostalog, videti smotru ovaca i krava, izložbu poljoprivredne mehanizacije i trku magaraca. Tokom celog dana, u Mesnoj zajednici biće otvorena izložba Zorana Petrovića. U sklopu ovogodišnje manifestacije, 31. marta od 19 časova, u svečanoj sali Mesne zajednice gostovaće novinar, publicista i muzičar Ljubomir Živkov.

   

Predstava Kluba za stara lica u Apolu

Izvor:Radio Pančevo, 29.3.2017.

Pozorišna predstava Dramske grupe Kluba za odrasla i stara lica "Vesele sedamdesete" biće izvedena 1. aprila od 18 časova u dvorani Apolo.U pitanju je komedija koja se dešava u malom selu u Banatu, 1974.godine.

   

"Stare priče" Nebojše Nadrljanskog u KC-u

Izvor:Radio Pančevo, 29.3.2017.

U Foajeu Kulturnog centra će 30. marta u 19 časova biti otvorena izložba fotografija „Stare priče" Nebojše Nadrljanskog.Nebojša Nadrljanski je rođen 1985. godine u Pančevu. Završio je Fakultet digitalnih umetnosti u Beogradu, smer interaktivnih medija.Više puta je izlagao na konkursima i zajedničkim izložbama. Dobitnik je treće nagrade na fotografskom konkursu „Ekspozicija karaktera" povodom Dana Grada Pančeva 2010. godine.