Baner

Lokal

Radio Pancevo

Kupalište "Bela stena" uredjeno za novu sezonu

Izvor:Radio Pančevo, 20.7.2018.

Radnici JKP »Higijena« završili su uređenje kupališta Bela stena pre otvaranja sezone. Postavljeno je dvadesetak buradi za odlaganje komunalnog otpada, a tokom leta, kao i ranijih godina, smeće se sakuplja i odvozi dva puta nedeljno.Veliki problem, medjutim, predstavlja znatna količina kabastog otpada na prilazu obali koji ostavljaju nesavesni vlasnici kuća , saopšteno je iz »Higijene«.

 

Igor Mirović 23. jula obilazi Opštu bolnicu u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 20.7.2018.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obići će zdravstvene ustanove u Banatu, u ponedeljak, 23.  jula. Najpre će boraviti u Pančevu i obići Opštu bolnicu, a potom sledi obilazak Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Kovinu i Specijalne bolnice za plućne bolestri u Beloj Crkvi,saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

   

Jubilarna, 50. Likovna kolonija "Deliblatski pesak" od 20. do 29. jula

Izvor:Radio Pančevo, 20.7.2018.

Jubilarna, 50. Likovna kolonija „Deliblatski pesak" trajaće od 20. do 28. jula, u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice Pančeva.Učestvovaće umetnici iz Pančeva, Niša, Zaječara, Soko Banje, Novog Sada, Zaječara, Vranja, Beograda i drugih gradova u Srbiji, kao i gosti iz Makedonije i Bugarske. Umetnici će u Deliblatskoj peščari boraviti do 29. jula, a potom će uslediti izložba nastalih umetničkih radova. Kolonija „Deliblatski pesak" niz godina uspešno saradjuje sa sličnim kolonijama u zemlji, te će tri pančevačka umetnika učestvovati u radu kolonija u Kumanovu, Zaječaru i Soko Banji.

   

Beti DJordjević na Letnjoj sceni Doma omladine

Izvor:Radio Pančevo, 19.7.2018.

Na Letnjoj sceni Doma omladine će u petak, 20. jula od 21h koncert održati Beti Djordjević.Ulaz je slobodan.

   

Policija u Pančevu zaplenila marihuanu i duvan

Izvor:Radio Pančevo, 19.7.2018.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu su na periferiji grada, u jednoj kući zaplenili 786 grama marihuane, oko 35 kilograma rezanog duvana, digitalnu vagu i 380 evra.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, protiv tridesettrogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga,a protiv njegovog pedesetsedmogodišnjeg oca zbog nedozvoljenenog prometa akciznih proizvoda, saopšteno je iz Policijske uprave,