Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Osnovana Regionalna razvojna agencija "Južni Banat"

Izvor:Radio Pančevo, 20.1.2017

Grad Pančevo, Grad Vršac, Opština Kovin, Opština Kovačica, Opština Alibunar, Opština Bela Crkva, Opština Plandište, Opština Opovo, Građevinsko preduzeće „FINET-INŽENJERING" DOO, Pančevo i  „HAJTIM" društvo sa ograničenom odgovornošću za usluge, Vršac, zaključili su danas Ugovor o osnivanju Regionalne razvojne agencije „Južni Banat" doo Pančevo.Zaključenje ugovora je organizovano u Gradskoj upravi grada Pančeva, a potpisnici ugovora su gradonačelnici, predsednici opština i direktori navedenih preduzeća.

 

Lokalnim samoupravama oko 366 miliona za poslovne zone

Izvor:Radio Pančevo, 20.1.2017.

Ministarstvo privrede uputilo je javni poziv lokalnim samoupravama za prijavu infrastrukturnih projekata koji će se u 2017. finansirati u okviru Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture koji se realizuje u cilju unapređenja privrednog ambijenta za poslovanje malih i velikih preduzeća, privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta.

   

Obnova bolnice u Pančevu prioritet Pokrajinske vlade

Izvor:Radio Pančevo, 20.1.2017.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je delegaciju Grada Pančeva, na čelu sa gradonačlnika Sašom Pavlovim.Tema sastanka se odnosila na pokretanje procedure za obnovu i rekonstrukciju Opšte bolnice u Pančevu.Opšta bolnica u Pančevu ima regionalni značaj za ceo Južnobanatski okrug,a zbog višedecenijskog neulaganja, ona danas spada među najugroženije zdravstvene ustanove na teritoriji Vojvodine.

   

Prevencija raka grlića materice

Izvor:Radio Pančevo, 20.1.2017.

Evropska nedelja prevencije raka grlića materice će biti obeležena od 22. do 28.januara, pod sloganom " Dan za zdravlje ",u cilju podizanja svesti žena o raku grlića materice i načinima prevencije .Osnovna poruka svim ženama je da je rak grlića materice maligna bolest koja se može sprečiti.Dom zdravlja Pančevo će ovu nedelju obeležiti nizom akcija.

   

Predstava Zvezdara teatra u KC-u

Izvor:Radio Pančevo, 20.1.2017.

U Kulturnom centru je u ponedeljak, 23. januara od 19,30h na programu pozorišna predstava „Gozba" Filipa Vujoševića, u izvodjenju Zvezdara teatra. Predstavu je režirao Veljko Mićunović, a uloge tumače: Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Slaven Došlo, Isidora Simijonović, Olga Odanović, Tamara Krcunović. „Gozba" je priča o srpskoj porodici koja pokušava da se izvuče iz beznadežne materijalne situacije u kojoj se nalazi, ali ne preduzima nikakve stvarne korake da do toga dođe.

   

Izložba "Hilandar koji volim"

Izvor:Radio Pančevo, 20.1.2017.

Izložba fotografija Rajka Karišića "Hilandar koji volim", biće otvorena u ponedeljak,23. decembra u 19h u Foajeu Kulturnog centra. Do sada je samostalno izlagao više od šezdeset puta, a učestvovao je i  na preko sto kolektivnih izložbi u zemlјi i inostranstvu. Nosilac je zvanja Kandidat majstor fotografije Foto saveza SCG i član Udruženja primenjenih umetnika i dizajnera Vojvodine i  Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, Izložba će biti otvorena do 23.januara.

   

Danas se proslavlja Sabor svetog Jovana

Izvor:Radio Pančevo, 20.1.2017.

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Sabor svetog Jovana Krstitelja, u narodu poznat kao „Zimski Sveti Jovan". Praznik je posvećen Jovanu –Preteči i Krstitelju,koji je najavio dolazak Isusa Hrista i krstio ga u reci Jordan. Jovandan je, smatra se, po broju onih koji ga proslavljaju kao krsnu slavu na trećem mestu, nakon Svetog Nikole i Svetog arhandjela Mihaila.