Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Naknada dela troškova za privatne vrtiće

Izvor:Radio Pančevo, 25.4.2017.

Gradska uprava grada Pančeva obaveštava roditelje dece, zainteresovane za korišćenje usluga privatnih vrtića, da je Skupština grada Pančeva donela Odluku o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji grada Pančeva za radnu 2017/2018 godinu

 

O konkursima Razvojnog fonda Vojvodine

Izvor:Radio Pančevo, 25.4.2017.

U Gradskoj upravi će 26. aprila od 12 časova biti održana prezentacija novih konkursa za pravna lica, preduzetnike i registrovana poljoprivredna gazdinstva Razvojnog fonda Vojvodine. Izmedju ostalog, reči će biti o konkursu za dugoročne kredite za investiciona ulaganja za pravna lica i preduzetnike, i konkursu za dugoročne kredite za poljoprivredu.Dogadjaj organizuju Grad Pančevo i Regionalna privrena komora.

   

Veče sećanja na Violetu Blaga

Izvor:Radio Pančevo, 25.4.2017.

U Gradskoj biblioteci Pančeva će u sredu 26. aprila od 19 časova biti održano književno veče povodom prerane smrti pesnikinje Violete Blaga, pod nazivom „Veče sećanja na pesnikinju Violetu Blaga". Organizator je Udruženje književnika i književnih prevodilaca Pančeva.

   

Isplata učeničkih stipendija i kredita za april

Izvor:Radio Pančevo, 25.4.2017.

Danas počinje isplata učeničkih stipendija i kredita za april. Mesečni iznos učeničkih stipendija i kredita je 5.400 dinara, saopšteno je iz Ministarstva prosvete,nauke i tehnološkog razvoja.

   

Izložba pančevačkog Muzeja u "Cvjeti Zuzorić"

Izvor:Radio Pančevo, 25.4.2017.

U Umetničkom paviljonu „Cvjeta Zuzorić" u Beogradu, u petak 28.aprila u 19 sati biće otvorena izložba „Smrti nema, ima seoba". Izložba je nastala povodom obeležavanja 120 godina od nastanka slike „Seoba Srba" Paje Jovanovića. "Seoba Srba pod Arsenijem III Čaronejvićem 1690."naslikana u periodu između 1895-1896. godine, čuva se u Narodnom muzeju Pančevo i bila je direktna inspiracija umetnicima koji se predstavljaju na ovoj izložbi.

   

Gimnazijalci uspešni na takmičenju iz ekologije

Izvor:Radio Pančevo, 24.4.2017.

Učenici Gimnazije „Uroš Predić" su proteklog vikenda učestvovali na okružnom takmičenju Ekološka olimpijada i postigli izvanredan rezultat.Putem Interneta, učestvovao je 21 učenik i svi su se plasirali na Ekološku olimpijadu na republičkom nivou, koja će biti održana 13. maja u Boru, rekao je za Radio Pančevo direktor Gimnazije „Uroš Predić", Vladimir Marić.

   

Promocija knjige Marine Božičković Tot

Izvor: Radio Pančevo, 24.4.2017.

U Gradskoj biblioteci će u utorak, 25. aprila u 19,30 sati biti održana promocija poetske zbirke Marine Božičković Tot „Budjenje", koju je objavila Izdavačka kuća „Mali Nemo".O knjizi će govoriti urednik izdanja Milan Orlić, a stihove će govoriti članovi Književnog kluba „Prota Vasa Živković". Marina Božičković Tot je pesnikinja iz Pančeva.Ovo je njena treća knjiga.