Baner

Lokal

Radio Pancevo

Deo Starčeva bez struje zbog kvara. Radovi u Jabuci i Pančevu otkazani

 

Pančevo, 06. maj 2010. (Radio Pančevo) – Jedan deo Starčeva, ulice iza seoskog stadiona, od noćas nema struju zbog kvara na mreži. Radnici Elektrovojvodine su na terenu ali ne mogu da preciziraju kada će kvar biti saniran.

 

Tadić danas slavi Đurđevdan u Pančevu

Pančevo, 06. maj 2010. (Radio Pančevo) – Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Đurđevdan. Za ovaj praznik kod Srba je vezan veliki broj običaja, verovanja i magijskih radnji.

   

Aerozagađenje utiče na porast obolelih od astme

 

Pančevo, 06. maj 2010. (Radio Pančevo) – Aerozagađenje u Pančevu doprinosi porastu oboljevanja od astme, upozorio je u izjavi za Radio Pančevo pulmolog dečije bolnice doktor Staniša Bauman.

 

Više od 300 miliona dece i ljudi u svetu boluje od astme, a na teritoriji našeg grada broj obolele dece od astme je duplo veći u odnosu na decu u Srbiji, rekao je Bauman. 

   

Sutra novi konkurs za osamostaljivanje izbeglica

Pančevo, 06. maj 2010. (Radio Pančevo) – Porodice izbeglica, porodice onih koji su ukinuli izbeglički status i porodice interno raseljenih mogu da konkurišu za sredstva za ekonomsko osnaživanje i osamostaljivanje porodice.

   

Biometeorološka prognoza za 6. maj

PANČEVO, 06. maj 2010. (Radio Pančevo) – Očekivane vremenske prilike imaće nepovoljan uticaj na hronične bolesnike. Posebno se oprez savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima kao i astmatičarima. Kod meteoropata se očekuju reumatski bolovi i glavobolja.

 (V.J.P.)