Baner

Lokal

Radio Pancevo

Na Bogojavljensku noć

Izvor:Radio Pančevo,18.1.2017. 

Večeras je Bogojavljenska noć.Veruje se da se, u gluvo doba, uoči Bogojavljenja, na tren otvara nebo, da se ukrštaju vetrovi koji duvaju zimi s onima što duvaju leti i da sva voda postaje sveta.Ako u Bogojavljenskoj noći u ponoć otvorite prozor i pogledate u nebo, verovatno ćete primetiti da i neko od vaših komšija radi isto. Reč je o pravoslavnom običaju, da se tačno u ponoć izgovara želja.

 

Više cene parkiranja

Izvor: Radio Pančevo, 18.1.2017.

U Pančevu će se od 1.februara primenjivati nove, više cene za parkiranje na zoniranim parkinzima, kao i parkingu na buvljaku.Tako će od prvog dana narednog meseca za sat parkiranja u prvoj zoni morati da se izdvoji 31.38, za dva sata 62.76 dinara.

   

Putevi u Južnom Banatu vlažni i prohodni

Izvor:Radio Pančevo, 18.1.2017.

Prema informaciji Zimske službe AD „Vojvodina put" Pančevo koja se nalazi u trećem stepenu dežurstva, na teritoriji Južnog Banata svi putni pravci su prohodni.Kolovozi su vlažni i preporučuje se oprezna vožnja. Na pojedinim ulicama drugog i trećeg reda u gradu ima mestimično snega. Raspoloživa mehanizacija je na terenu.

   

Danas isplata naknade za nezaposlene

Izvor:Radio Pančevo, 18.1.2017.

Danas će preko Poštanske štedionice početi isplata redovne novčane naknade nezaposlenim licima za decembar, saopšteno je iz Nacionalne službe za zapošljavanje.Sutra će početi isplata i privremene novčane naknade za decembar nezaposlenim licima, koji žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije.

   

Marko Milanović treći put prvak Vojvodine

Izvor: Radio Pančevo, 17.1.2017.

U sklopu Vojvođanskog šahovskog festivala, u Subotici je održano kadetsko prvenstvo Vojvodine u šahu. Preko 100 takmičara uzrasta od 8 do 18 godina doputovalo je da odmeri svoje snage sa najboljima u pokrajini. Među njima bio je i naš osmogodišnji sugrađanin Marko Milanović, dvostruki prvak Vojvodine i dvostruki prvak Srbije. On je učestvovao u klasi starijih od sebe, uprkos tome, i ove godine je, treći put za redom, osvojio titulu prvaka Vojvodine.