Baner

Lokal

Radio Pancevo

Sredstva za podsticaj energetski održivih farmi u Vojvodini

Izvor:Radio Pančevo, 12.7.2017.

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj objavio je Konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski održivih farmi. Pravo učešća na konkursu imaju fizička lica – registrovane farme za uzgoj životinja sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine.

 

U Pančevu više nema komaraca sa virusom Zapadnog Nila

Izvor:RTVPančevo, 12.7.2017.

Tokom jučerašnjeg ispitivanja koje je izvršeno na dvadest dve lokacije, nisu pronađeni komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila.

Prethodno uzorkovanje, koje je obavljeno 5. jula pokazalo je prisustvo inficiranih komaraca na četiri lokacije u Pančevu: u krugu Opšte bolnice Pančevo, Sportskom centru na Misi, Valjevskoj ulici i u ritu ispod mosta na Tamišu.Nakon što su pronadjeni zaraženi komarci, obavljeno je prskanje, te su jučerašnji rezultati pokazali da komaraca inficiranih virusom Zapadnog Nila više nema.

   

Komarci koji prenose virus Zapadnog Nila i u Pančevu

Izvor:RTV Pančevo, 11.7.2017.

Komarci koji prenose virus Zapadnog Nila, registrovani su u Pančevu i Beogradu, a u Srbiji još uvek nema osoba zaraženih ovim virusom. U Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju preciziraju da su na četiri lokacije u Pančevu registrovani komarci zaraženi ovim virusom: u krugu Opšte bolnice Pančevo, Sportskom centru na Misi, Valjevskoj ulici i u ritu ispod mosta na Tamišu.

   

Sednica Skupštine grada Pančeva 13. jula

Izvor:Radio Pančevo, 11.7.2017.

Predsednik Skupštine grada Pančeva sazvao je 12. sednicu Skupštine grada Pančeva za četvrtak, 13. jul, u 10 časova.

Na dnevnom redu će se, izmedju ostalog, naći : Predlog odluke o izmenama Odluke o budžetu grada Pančeva za 2017. godinu, Izmena Odluke o zaduživanju grada Pančeva-finansiranje kapitalnih investicionih rahoda, kredit za 2017. godinu, kao i Predlog odluke o dodeli bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima - privrednim subjektima sa teritorije grada Pančeva za nabavku mašina i oprema.

   

Suzbijanje larvi komaraca 11. jula

Izvor:Radio Pančevo, 10.7.2017.

Zavod „Eko-san" će 11. jula započeti tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji Grada Pančeva. Tretman će biti izvršen na barama i kanalima i nije opasan za pčele i ostale žive organizme.