Baner

Lokal

Radio Pancevo

Dodela paketa gradjevinskog materijala

Izvor:Radio Pančevo, 22.2.2017.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov će u Gradskoj upravi u četvrtak, 23.februara od 12 časova, uručiti trideset dva ugovora korsinicima kojima će biti dodeljeni paketi građevinskog materijala, u okviru Regionalnog stambenog programa za poboljšanje uslova stanovanja za teritoriju grada Pančeva.
U okviru potprojekta 2 biće dodeljeni paketi za osamnaest korisnika, a u okviru potprojekta 4 pakete će dobiti četrnaest korisnika, sa maksimalnom vrednošću paketa do 9.500 evra.

 

Preventivni pregledi u Vojlovici

Izvor;Radio Pančevo, 22.2.2017.

U Mesnoj zajednici Vojlovica će u petak, 24. februara od 8 do 10 sati biti održana akcija preventivnih pregleda, koje organizuje Centar za prevenciju Doma zdravlja.Preventivni pregledi će obuhvatiti:odredjivanje holesterola, triglicerida i šećera u krvi, antropometrijska merenja, merenje krvnog pritiska i odredjivanje faktora rizika i rizičnog ponašanja popunjavanjem preventivnih kartona. Na osnovu ovih parametara, gradjani će biti upućivani u savetovališta koja rade pri Preventivnom centru.

   

O novinama u carinskom poslovanju u RPK

Izvor:Radio Pančevo, 22.2.2017.

Regionalna privredna komora je u saradnji sa Ministarstvom finansija Republike Srbije organizovala stručni skup na temu:„Novine u carinskom poslovanju u 2017.godini".Skup će biti održan 23. februara od 11 časova, a reči će biti o izmenama Carinskog zakona i pratećih propisa,Uredbi o usklađivanju carinske tarife za 2017. godinu i novinama u primeni PEM konvencije.Predavači će biti Nadica Pantović i Tatjana Stanić, iz Odeljenja za carinsku politiku Ministarstva finansija Republike Srbije.

   

Nova zgrada Prekršajnog suda do kraja 2017.

Izvor:Radio Pančevo, 22.2.2017.

Ministar pravde Nela Kuburović položila je kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Prekršajnog suda u Pančevu, na uglu ulica Stevana Šupljikca i Milke Marković. Kuburović je istakla da Ministarstvo pravde posebnu pažnju posvećuje unapređenju infrastrukturnih kapaciteta sudova, a da Prekršajni sud u Pančevu radi u uslovima koji nisu primereni, budući da u prostorijama površine od oko 200 metara kvadratnih, koje se nalaze u stambenoj zgradi, radi 17 sudija i 45 zaposlenih.Ona je naglasila da bi nova zgrada, koja će se prostirati na oko 900 metara kvadratnih, trebalo da bude završena do kraja godine.Za izgradnju nove zgrade iz Republičkog budžeta izdvojeno je oko 95 miliona dinara.Otvaranju radova prisustvovali su i predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić, predsednik Prekršajnog suda u Pančevu Ljiljana Kostić i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

   

Danas novčana naknada za nezaposlena lica

Izvor:Radio Pančevo, 22.2.2017.

Nacionalna služba za zapošljavanje će danas, preko Poštanske štedionice,izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima za januar.Privremena novčana naknad za januar nezaposlenim licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije biće isplaćena sutra.