Baner

Lokal

Radio Pancevo

Radnici JKP "Higijena" potavljaju nove kante

Izvor:Radio Pančevo, 25.8.2017.

Radnici JKP ,,Higijena" počeli su zamenu stubnih kanti.Za nabavku 400 plastičnih kanti izdvojeno je ukupno 1.200 000 dinara.Dve stotine stubnih posuda, koliko ih je stiglo u prvoj turi, jedva da će biti dovoljno da se zamene sve uništene kante u naseljima. Poražavajuća, višegodišnja statistika kaže da od blizu 600 kanti, čak trećinu unište huligani i građani koji umesto u kontejenre, kese pune smeća bacaju u ove posude, namenjene isključivo sitnom otpadu.Takodje, ,,Higijena" je izdvojila blizu 80.000 dinara za nabavku 12 limenih kanti. Dve su postavljene ispred Gradske uprave, pet ispred Kulturnog centra i pet u gradskom parku, saopšteno je iz JKP "Higijena"

 

Akcija "Zaustavimo ambroziju"

Izvor:Radio Pančevo, 25.8.2017.

Ambrozija cveta od kraja jula do kraja septembra i jedna je od najpoznatijih i najopasnijih alergenih biljaka na svetu. Stoga JKP „Zelenilo"apeluje na sve gradjane da se priključe akciji "Zaustavimo ambroziju", tako što će, ukoliko uoče ovaj korov na javnim zelenim površinama na teritoriji grada, o tome obavestiti "Zelenilo" na broj telefona 013/377904

   

Zaplenjeno više od dve tone duvana u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 25.8.2017.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu zaplenili su više od dve tone duvana i podneće krivičnu prijavu protiv četrdesetšestogodišnjeg muškarca iz Pančeva.Policija je u pretresu kuće osumnjičenog pronašla i oduzela oko 1.840 kilograma duvana u listu, oko 240 kilograma rezanog duvana i mašinu za rezanje duvana.Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i nedozvoljena proizvodnja, protiv osumnjičenog biće podneta krivična prijava, u redovnom postupku, nadležnom tužilaštvu u Pančevu.

   

Izložba "Jauk kamena" u Biblioteci

Izvor:Radio Pančevo, 25.8.2017.

U Galeriji Gradske biblioteke će u 19,30 h biti otvorena izložba apstraktne minijaturne fotografije ''Jauk kamena".Autor izložbe je Slobodan Božović,akademski multimedijalni umetnik.

   

Voda nije za kupanje na "Beloj steni" i Ponjavici u Brestovcu

Izvor:Radio Pančevo, 25.8.2017.

Za kupanje i rekreaciju ispravna je voda Tamiša na kupalištima u Pančevu, Jabuci i Glogonju. Takodje, voda je ispravna na jezeru u Kačarevu i Ponjavici u Omoljici i Ivanovu. Voda Ponjavice na kupalištu u Banatskom Brestovcu nije pogodna za kupanje i rekreaciju, kao ni voda Dunava na kupalištu „Bela stena,desno od špica, saopštio je Zavod za javno zdravlje.