Baner

Lokal

Radio Pancevo

PIO fond Pančevo radi i u subotu

Izvor: Radio Pančevo, 27.12.2016.

Filijala PIO fonda Pančeva radiće u subotu, 31. decembra, od 8 do 13 časova, kako bi svi osiguranici mogli blagovremeno da podnesu zahteve i penzionišu se pod uslovima koji važe za 2016. godinu, saopštila je direktroka Saša Drčelić.

 

Gradonačelnik otvara Novogodišnji bazar

Izvor: Radio Pančevo, 27.12.2016.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov svečano će otvoriti Novogodišnji bazar, sutra, u sredu, 28. decembra u 13 časova na platou ispred Gradske uprave. Novogodišnji bazar biće otvoren do 30. decembra od 11 do 19 časova, a na štandovima svoje ručno izrađene proizvode izložiće oko 190 izlagača. U okviru Novogodišnjeg bazara biće priređen i prateći program, pa je tako za 29. decembar, od 17 sati do 19 sati predviđen nastup "Banatskih kicoša", dok će 30. decembar od 15 sati biti upriličena - Novogodišnja tombola za sve učesnike i posetioce bazara.

   

Stop nelegalnoj prodaji petardi

Izvor: Radio Pančevo, 27.12.2016.

Komunalna policija Pančeva već danima pojačano sprovodi akcije kontrole prodaje pirotehničkih sredstava, kako bi se smanjila nelegalna ulična prodaja, a sugrađani zaštitili, uoči novogodišnjih praznika. Poseban apel da ne koriste pirotehnička sredstva bez prisustva roditelja ili staratelja, Komunalna policija je uputila deci mlađoj od 14 godina. Srđan Miletić, načelnik komunalne policije Pančeva poručuje, da ako već praznike moramo da obeležimo uz rakete, vatromet i petarde, da ih onda kupujemo u prodavnicama koje prodaju ispravna i pregledana sredstva s potrebnim deklaracijama.

   

Skorenovac dobio kvalitetnu pijaću vodu

Izvor: Radio Pančevo, 27.12.2016.

Žitelji Skorenovca, nakon 11 godina piju ispravnu vodu sa česme, bez boje i mirisa, koja više nema povišene koncentracije arsena.Lokalna samouprava je za izgradnju mini postrojenja za prečišćavanje vode uložila 7,6 miliona dinara i voda više neće biti žute boje, a rešiće se problem i meštanima u ostalim selima koji nemaju bakteriološki i hemijski ispravnu vodu. Za nekoliko dana kada se završi ispiranje vodovodne mreže meštani Skorenovca imaće kvalitetnu vodu, jer sada maju novi rezervoar i bunare koji su na dubini od 50 metara i sa dovoljno zaliha kvalitetne vode za narednih 50 godina.

   

Pred odbornicima budžet za 2017.

Izvor: Radio Pančevo, 26.12.2016.

Poslednja, deveta sednica gradskog parlmenta u ovoj godini održaće se u četvrtak 29.decembra. Pred odbornicima će se kao najvažnija tačka zasedanja naći budžet za 2017. godinu, koji će biti nešto manji nego ove godine i iznosiće 5 milijardi 725 miliona dinara. Između ostalog odbornici bi trebalo da daju „zeleno svetlo", kako bi se Grad kreditno zadužio za finansiranje kapitalnih investicija, prevenstveo potamiškog kolektora. Na poslednjem ovogodišnjem zasedanju odbornici bi trebalo da usvoje niz Odluka koje su vezane za funkcionisanje Grada, kao što su odluke o autobuskim i taksi stajalištima i najnižoj ceni po kojoj će auto-taksi morati da prevozi putnike, odluke o saobraćaju na teritoriji Pančeva, odluke o obezbeđivanju javne rasvete i radnom vremenu ugostiteljskih objekata.