Baner

Lokal

Radio Pancevo

Ispiti za upis u srednje škole u ponedeljak

Izvor: Radio Pančevo

Kvalifikacioni ispiti za upis u srednje škole u Srbiji održaće se u ponedeljak 21. juna iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a dan kasnije iz matematike. Kako je za Radio Pančevo rekao koordinator Upisne komisije za srednje škole Goran Bokanić učenici ispite polažu u svojim osnovnim školama gde oba ispitna dana treba da budu oko 9.30 sati.

Polaganje ispita počinje u 10.00, a djaci za rešavanje zadataka imaju dva sata.

 

Isplata za negu drugog lica

Izvor: Radio Pančevo

Isplata dodatka za pomoć i negu drugog lica počinje danas dostavom na kućnu adresu ili uplatom na tekuće i službene račune korisnika. Takođe danas počinje i isplata materijalnog obezbeđenja za porodice za maj,  saopštilo je nadležno ministarstvo.

   

Počinje KARNEVAL u Pančevu

Pančevo /Izvor: Radio Pančevo/

Sedmi internacionalni pančevački karneval biće otvoren u 20.30h na platou ispred gradske uprave, kada će već po tradiciji maestru karnevala biti uručeni ključevi grada što simbolično označava da će tokom dva dana karnevalisti celog sveta upravljati našim gradom. Karneval će trajati dva dana uz učešće 2,5 hiljade karnevalista, a predstaviće se  sviše od 40 grupa, rekao je direktor pančevačkog karnevala Zoran Belić.

   

Nestašica svih krvnih grupa

Pančevo /Izvor: Radio Pančevo/

Službi za transfuziju u Pančevu nedostaje krv svih krvnih grupa. Iz ove službe apeluju na dobrovoljne davaoce da dođu i daju krv kako ne bi došlo do odlaganja operacija, rekla je Radio Pančevu dr. Radmila Rajlić Ristovska.

   

Beovoz, ATP, zdravstvo

Pančevo /Izvor: Radio Pančevo/

Trasa Beovoza skraćena je do buvljaka u periodu od 8 do 18 časova. Do 23. juna putnike će sa pančevačkih železničkih stanica do buvljaka prevoziti privremena autobuska linija ATP-a P-1. U autobusima će važiti mesečne i pojedinačne karte za Beovoz.