Baner

Lokal

Radio Pancevo

Starčevo slavi seosku slavu - Ognjenu Mariju

  Pančevo /Izvor: Radio Pančevo

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju praznik Svete velikomučenice Marine, u narodu poznat kao Ognjena Marija, koja se poštuje kao borac za hrišćansku veru i zaštitnica žena.

 

Pančevo među 40 najrazvijenijih gradova

   Pančevo /Izvor: Radio Pančevo

U uredbi Vlade Srbije o utvrđivanju jedinstvene liste razvijenosti regiona i lokalnih samouprava za 2010. godinu Pančevo spada među 40 najrazvijenijih opština i gradova.

   

U Petrohemiji manji kvar - uticaja na okolinu nema

  Pančevo /Izvor: Radio Pančevo

Eksplozija koja je jutros u 6.50 razbudila Pančevce dogodila se u Petrohemiji gde je došlo je do manjeg ispada u pogonu Peng, nakon čega se video crni dim.

   

Petrušić: Situacija u Jabuci ipak mirna

Izvor: Radio Pančevo

Mesna zajednica Jabuka danas je demantovala navode vise nevladinih organizacija koje su saopstile da je Romima u tom mestu ugrožena bezbednost i uskraćena sloboda kretanja. Članovi saveta MZ Jabuka, gradske vlasti i policije juče su imali hitan sastanak kako bi utvrdili tacno stanje u tom selu, a povodom tvrdnji nevladinih organizacija da 106 romskih porodica ne napušta svoje domove u strahu od novih incidenata. Predsednik Saveta MZ Jabuka Goran Mitevski izjavio je da to nije tačno i da je situacija u selu mirna. Povodom tvrdnja pojednih nevladinih organizacija da Romi u Jabuci već dva meseca na napuštaju svoje domove u strahu za svoju bezbednost, oglasila se povernica za ljudska prava Nevena Petrušić, i dmentovala ovakve navode.

   

Apel: ne palite njive

 

Izvor: Radio Pančevo

Ministarstvo poljoprivrede Srbije apelovalo je danas na poljoprivrednike da na njivama ne pale ostatke posle žetve da ne bi uništili plodni sloj zemljišta, i da ne bi izazvali šumske požare.

Šumarska, lovna i poljoprivredna inspekcija Generalnog inspektorata Ministarstva poljoprivrede počeće pojačanu kontrolu šuma i poljoprivrednih površina, uzpozorava se saopštenju.

(M.D.)