Baner

Lokal

Radio Pancevo

Predsednik Tadić sutra u Jabuci

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić i zaštitnik građana Saša Janković posetiće sutra selo Jabuku, i prisustvovati svečanoj sednici Saveta Mesne zajednice, kojom se obeležava seoska slava Sveti Ilija, saopšteno je večeras iz kabineta predsednika.

 

LDP prikuplja potpise za očuvanje starih kafana

Izvor: Radio Pančevo

Da bi sačuvali stare pančevačke kafane „Kasina“, „Evropa“ i „Korzo“ Liberalno demokratska partija Pančevo juče je pokrenula akciju prikupljanja potpisa građana da i nakon zakupa u ovim lokalima ne bude promenjena delatnost. Štandovi LDP-a će sutra biti postavljeni od 12 do 14 časova na uglu Radomira Putnika i Živojina Mišića. Juče je u gradskom parku potpise građana prikupljao i menažer Gradskog odbora LDP-a Predrag Patić koji je za Radio Pančevo rekao da traže od Direkcije da u tekstu konkursa naznači da budući zakupodavac ne sme da promeni delatnost kako bi ti objekti i ostali kafane.

 

   

Proslava Ilindena u Jabuci

 

Izvor: Radio Pančevo

U Jabuci je juče počela proslava Ilindena – nacionalnog praznika Makedonaca, a centralna proslava biće sutra na praznik. U okviru proslave danas je do 13 sati na obali Tamiša takmičewe u sportskom ribolovu, na stratištu od 9 gađanje glinenih golubova, u 16 sati na stadionu u Jabuci počeće turnir veterana u malom fudbalu, a u 19 sati u hali sportova ženska rukometna utakmica Jabuka – Uzdin.

   

Završeni 16. Žetelački dani

 

Izvor: Radio Pančevo

16. manifestacija „Žetelački dani“ završila se sinoć tradicionalnim balom u Vojlovici i defileom žetelaca ulicama Vojlovice. Tradicionalna manifestacija „Žetelački dani“ počela je 25. jula i Vojlovčani su imali prilike da prisustvuju Kosidbenom danu, tribinama za poljoprivrednike, sportskim takmičenjima, izložbama. Vojlovački „Žetelački dani“ imaju tradiciju od preko 30 godina, a 16. put manifestacija se održava kao gradska. Cilj je proslava uspešnog završetka žetelačkih radova i radovanje zbog prinosa pšenice.

 

   

Radionica Orfuk koridor

 

Izvor: Radio Pančevo

- U galeriji Elektrika i Dvorište Kulturnog centra Pančeva od danas do 25. avgusta održava se radionica Orfuk koridor. Gosti iz inostranstva, umetnici Ariana Vairo, Džon Dankan, Ti O si i Stefano Rovati, koji se bave likovnim izrazom, zvukom i pokretom, radiće na zajedničkom projektu uz povremeno uključivanje domaćih umetnika.