Baner

Lokal

Radio Pancevo

Košutić na čelu "naprednjaka"

 

Izvor: Radio Pančevo

Za predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Pančevu jednoglasno je danas izabran Miomir Košutić, diplomirani ekonomista i direktor Findomestik banke u Pančevu. Na izbornoj skupštini izabrano je i 16 članova Gradskog odbora SNS-a koji su ujedno i predsednici Mesnih odbora. Košutić je nakon glasanja, u maloj sali Gradske kuće, izjavio za Radio Pančevo da sa centralom stranke ima odličnu saradnju s obzirom na to da je i član Glavnog odbora SNS-a, a da u lokalu, za početak, očekuje vraćanje mandata njegovim odbornicima u gradskoj Skupštini. O Gradskom odboru SNS-a u Pančevu kaže da je jedinstven i da su sve nesuglasice iza njih.

(M.D.)

 

 

Rebalans uvećan za 330 miliona dinara

 

Izvor: Radio Pančevo

Odbornici pančevačke Skupštine na današnjoj sednici usvojili su rebalans budžeta koji je uvećan za oko 330 miliona dinara. Najveći deo novca doći će iz republičkog budžeta i drugih izvora, a svega 66 miliona iz gradskih prihoda. Većnik zadužen za finansije Zoran Jovanović je, obrazlažući rebalans, rekao da će on biti investicioni.

 

"Povećavamo prihode za 330 miliona za razliku od poslednjih godinu i po dana kada smo samo smanjivali iznose budžeta" rekao je većnik Jovanović za govornicom.

Inače, svih 11 odbornika novoosnovane odborničke grupe "Za moje Pančevo" (grupa odbornika SRS-a) glasali su za predloge gradske vlasti, pa su tačke redovno usvajane sa više od 40 glasova ZA.

(M.D.)

 

 

   

Hala Bagremar kao "Skadar na Bojani"

 

Izvor: Radio Pančevo

Dnevni red je na početku današnje sednice sa 70 proširen na 90 tačaka, a jedna od dopunskih bila je i prenos zemljišta na kome se gradi hala Bagremar u vlasništvo grada. Opozicija je iskoristila priliku da otvori raspravu o toj investiciji, pa je član Gradskog veća zadužen za finansije Zoran Jovanović rekao da je do sada u izgradnju hale uloženo 200 miliona dinara od 650 na koliko je izgradnja procenjena. Grad Pančevo je uložio 50 miliona dinara, a pokraijnski Fond za kapitalna ulaganja 150 miliona dinara, rekao je Jovanović. On je za skupštinskom govornicom rekao i da grad, zbog propusta prethodne administrracije tek sada radi na pribavljanju papira za vlasništavo nad zemljištem hale i dodao da hala neće biti završena do 2012. godine kako je bilo predviđeno.

(M.D.)

 

   

Filipa Višnjića i Petra Preradovića uskoro završene

 

Izvor: Radio Pančevo

Ulice Filipa Višnjića i Petra Preradovića u kojima je rekonstrukcija počela prošle godine biće uskoro završene, najavio je danas za skupštinskom govornicom član Gradskog veća zadužen za finansije Zoran Jovanović odgovarajući na pitanje šefa odborničke grupe radikala Petra Jojića.

Jovanović je rekao da se radovi u te dve ulice obavljaju sporije jer rekonstrukciju ulica finansira grad, a priliv novca u budžet je loš.

(M.D.)

 

   

Rod pšenice manji do 25 odsto

Izvor: Radio Pančevo

Žetva u južnom Banatu privodi se kraju. Na području Pančeva , Alinbunara , Opova i Kovačice požnjeveno je skoro 97 odsto površina pod hlebnim žitom od zasejanih 27.000 hektara. Zbog loših vremenskih prilika u vreme sazrevanja zrna rod pšenice će ove godine biti za 20 do 25 odsto manji nego lane.

(M.D.)