Baner

Vučić i Čepurin: Dobri odnosi Srbije i Rusije u obostranom interesu

Izvor: Radio Pančevo, 18.3.2016.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina. Premijer Vučić i ambasador Čepurin razgovarali su o sveukupnim odnosima Republike Srbije i Ruske Federacije. Zajednički zaključak je da se ovi odnosi dobro razvijaju u obostranom interesu.

Tokom razgovora srpskog premijera i ruskog ambasadora konstatovano je da je u toku zajednički rad na pripremi svih strateških tema u vezi sa saradnjom dveju zemalja do predstojeće posete predsednika ruske Vlade Dmitrija Medvedeva.

Ambasador Čepurin je upoznao premijera Vučića s pozitivnim pomakom u vezi s idejom o bescarinskom izvozu „Fijatovih” vozila, proizvedenih u Srbiji, na tržište Evroazijske ekonomske unije. Juče je prihvaćen predlog o pokretanju procesa unifikacije trgovinskog režima između zemalja Evroazijske ekonomske unije i Srbije, koji bi trebalo da bude konačno usvojen u maju ove godine. To će omogućiti delovanje radnih grupa Srbije i Unije kada je reč o „Fijatu”, kao i o drugim tačkama uzajamne trgovine.

Premijer Vučić i ambasador Čepurin zaključili su da će otvaranje direktne linije „Er Srbije” između Beograda i Sankt Peterburga 18. juna ove godine, mnogo značiti za jačanje veza i razvoj saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti trgovine i turizma.