Baner

Srbija

SPC i vernici praznuju Veliku Gospojinu

 Izvor: Radio Pančevo, 28.8.2014.

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas praznuju dan Uspenja presvete Bogorodice ili Veliku Gospojinu, kako se najčešće taj praznik naziva u narodu.

Uspenje presvete Bogorodice ubraja se u 12 najvećih hrišćanskih praznika, a posvećeno je danu kada je Bogorodica, kako piše u crkvenim knjigama, „preseljena na nebo”.

 

EPS: Počinje prinudna naplata duga za struju

Izvor: Radio Pančevo, 24.8.2014.

Od ponedeljka, 25. avgusta, privatni izvršitelji posetiće 100.000 domaćinstava građana koji ne plaćaju struju, a protiv kojih je pokrenuta prinudna naplata. „EPS Snabdevanje” prinudno će naplatiti dugove od građana koji nisu izmirili račune za struju zaključno s novembrom 2013. godine.

 

   

Upis u Poseban birački spisak do ponoći

Izvor: Radio Pančevo, 23.8.2014.

Poseban birački spisak biće zaključen večeras u ponoć. U Pančevu se nacionalne manjine mogu upisati u Poseban birački spisak, u zgradi Gradske uprave, u kancelariji 107.

   

Crteži na temu ekološkog saobraćaja

Izvor: Radio Pančevo, 14.8.2014.

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, „EU info centar” i Sekretarijat za saobraćaj Beograda organizuju za osnovce i srednjoškolce takmičenje u crtanju na temu alternativne mobilnosti. Ovoj akciji se pridružuje i pančevački Sekretarijat za zaštitu životne sredine, koji poziva đake da do 5. septembra pošalju radove. Alternativna mobilnost predstavlja upotrebu javnog prevoza, železnice i ekoloških vidova saobraćaja kao što su pešačenje ili vožnja bicikla. Cilj ove akcije je edukacija stanovništva svih starosnih grupa o značaju ekoloških vidova saobraćaja. Crteže ne veće od A3 formata, s originalnim porukama, treba poslati putem elektronske pošte na adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , s naznakom: Alternativna mobilnost – „Zelene ideje za naš grad”. Prve tri nagrade za crteže su bicikl, roleri i trotinet, dok će najboljih 20 radova biti izloženo u „EU info centru” u septembru tokom obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti.

   

Privatizacija punom parom

Izvor: Radio Pančevo, 14.8.2014.

Agencija za privatizaciju objaviće sutra na svom sajtu javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora za privatizaciju 502 preduzeća sa zavisnim privrednim društvima, u skladu s novim Zakonom o privatizaciji, koji je 13. avgusta stupio na snagu.

Javni poziv odnosiće se i na preduzeća iz delatnosti informisanja i komunikacija koja se privatizuju po novom Zakonu o javnom informisanju.

Po novom Zakonu o privatizaciji, iz postupka privatizacije izuzeta su preduzeća koja zapošljavaju osobe s invaliditetom i preduzeća iz odbrambene industrije, te javni poziv za njih Agencija neće raspisivati.

Obaveštenje o javnom pozivu biće istovremeno objavljeno u renomiranom časopisu „Fajnenšal Tajms” i nacionalnim sredstvima javnog informisanja.