Srbija

Kasni štampanje besplatnih udžbenika

     Izvor: Blic

Besplatni udžbenici za učenike od prvog do trećeg razreda najverovatnije neće biti odštampani do 1. septembra, jer Ministarstvo prosvete i nauke još nije potpisalo ugovore sa izdavačima, zbog čega ima nisu ni dostavljeni spiskovi o potrebama po školama.

 

Uhapšeni kradljivci automobila

 

Izvor: radio Pančevo

Policija u Smederevu, Pančevu i Beogradu uhapsila je tročlanu kriminalnu grupu koja je na području centralne Srbije krala vozila nemačke proizvodnje, rasturala ih i prodavala u delove, saopštila je u petak smederevska policija. Ova kriminalna grupa je u poslednjih mesec dana na području Smedereva, Pančeva, Mladenovca, Grocke i Požarevca ukrala 16 putničkih automobila marke "golf" i "mercedes".

 

   

Stefanović: sutra povlačenje ROSU. Predstoji teška noć

Postignut dogovor da se do sutra ujutru specijalna jedinica kosovske policije ROSU povuče u Prištinu i da se uklone sve srpske blokade puteva na severu Kosova. Šef tima Vlade Srbije za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović izjavio na prelazu Jarinje da se dogovorio s komandantom Kfora Erhardom Bilerom.

 

   

Pucnjava na KiM. Tadić apeluje na prisebnost

Izvor: B92 i RTS u 19.00

Sa Kosova stižu protivrečne informacije. U 16h čula se pucnjava kod sela Varage. KIM radio: U Zubinom Potoku povređeno troje Srba. Tanjug: Smirivanje situacije. Izrešetano nekoliko srpskih vozila, a nema ranjenih Srba, prenosi RTS.

   

Vučić izneo optužbe za malverzacije u Azotari

  Izvor: Tanjug, Beta, B92

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić je optužio je režim za "gubitke, malverzacije i pljačke". On je izneo otpužbe i za loše rukovođenje i upravljanje javnim preduzećima Azotara Pančevo i Skijališta Srbije. "Neto gubitak Azotare u 2009. godini bio je 18,6 miliona evra, a u 2010. godini 40,9 miliona evra. Od 2007. godine se kapital Azotare umanjivao", rekao je Vučić navodeći da SNS ima punu sobu dokumentacije o poslavanju tog i preduzeća Skijališta Srbije.