Baner

Srbija

Predstavništvo Vojvodine u Briselu

                                  Izvor: Radio Pančevo

Predstavništvo Vojvodine u Briselu biće otvoreno 10. oktobra, najavio je direktor Fonda Evropski poslovi Vojvodine Predrag Novikov.

Novikov je za novosadski "Dnevnik" rekao da je planirano da predstavništvo pokrajine u Briselu bude otvoreno u okviru manifestacije "Otvoreni dani", tokom koje se predstavljaju evropski regioni.

Naveo je da će se predstavništvo Vojvodine nalaziti pri Misiji Srbije u Briselu i da će u početku u njemu raditi dve osobe.

 

Dinar će u ponedeljak ojačati

                             Izvor: Radio Pančevo

 

Dinar će u ponedeljak, 15. avgusta ojačati prema evru za 0,3 odsto tako da će srednji kurs biti 101,8009 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije

Prema zvaničnom srednjem kursu NBS  jedan evro koštaće 27 para manje nego u petak kada je kurs 102,0783 dinara za jedan evro.

   

Vreme narednih dana

                      Izvor: Radio Pančevo

U ponedeljak pretežno sunčano, posle podne u oblasti Zlatibora, Peštera i Kopaonika očekuju se lokalni pljuskovi. Biće vrlo toplo, maksimalna temperatura do 35°C.

   

Vreme sutra 14.avgusta

                            Izvor: Radio Pančevo

U Srbiji sutra pretežno sunčano i toplo, posle podne na jugozapadu umereno oblačno. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 12 do 19°C, maksimalna dnevna od 27 do 32°C.

I u Pančevu u nedelju pretežno sunčano i vrlo toplo. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura 19°C, maksimalna dnevna 31°C.

   

Počinje Sabor trubača u Guči

  Izvor:Tanjug

Uz sviranje saborske himne "Sa Ovčara i Kablara" i pucnje prangija sa okolnih brda, danas će u Guči početi jedinstvena smotra izvornog narodnog stvaralaštva, jedna od najvećih u svetu - 51. Dragačevski sabor trubača.

Sve do sledeće nedelje, 14.avgusta, malena Guča biće domaćin 1.200 članova trubačkih orkestara, folklornih i pevačkih grupa, samoukih slikara i vajara, tkalja, vezilja i pletilja.