Srbija

Stefanović: sutra povlačenje ROSU. Predstoji teška noć

Postignut dogovor da se do sutra ujutru specijalna jedinica kosovske policije ROSU povuče u Prištinu i da se uklone sve srpske blokade puteva na severu Kosova. Šef tima Vlade Srbije za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović izjavio na prelazu Jarinje da se dogovorio s komandantom Kfora Erhardom Bilerom.

 

 

Pucnjava na KiM. Tadić apeluje na prisebnost

Izvor: B92 i RTS u 19.00

Sa Kosova stižu protivrečne informacije. U 16h čula se pucnjava kod sela Varage. KIM radio: U Zubinom Potoku povređeno troje Srba. Tanjug: Smirivanje situacije. Izrešetano nekoliko srpskih vozila, a nema ranjenih Srba, prenosi RTS.

   

Vučić izneo optužbe za malverzacije u Azotari

  Izvor: Tanjug, Beta, B92

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić je optužio je režim za "gubitke, malverzacije i pljačke". On je izneo otpužbe i za loše rukovođenje i upravljanje javnim preduzećima Azotara Pančevo i Skijališta Srbije. "Neto gubitak Azotare u 2009. godini bio je 18,6 miliona evra, a u 2010. godini 40,9 miliona evra. Od 2007. godine se kapital Azotare umanjivao", rekao je Vučić navodeći da SNS ima punu sobu dokumentacije o poslavanju tog i preduzeća Skijališta Srbije.

   

Počelo povlačenje Rosa

  Izvor: Tanjug

Pripadnici jedinice Rosa povlače se iz Leposavića, što je rezultat dogovora predstavnika Beograda, Prištine i Kfora, javlja Tanjug.

   

Napeta situacija na Kosovu

  Izvor: Radio Pančevo

Specijalne jedinice KP Rose zauzeli su administrativni prelaz Brnje kod Zubinog potoka dok su ih Srbi iz Leposavića blokadom puta sprečili da preuzmu prelaz Jarinje na severu Kosova, javlja za Radio Pančevo novinarka RTV KISS iz Kosovske Mitrovice Biljana Spasojević.