Srbija

Vučić izneo optužbe za malverzacije u Azotari

  Izvor: Tanjug, Beta, B92

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić je optužio je režim za "gubitke, malverzacije i pljačke". On je izneo otpužbe i za loše rukovođenje i upravljanje javnim preduzećima Azotara Pančevo i Skijališta Srbije. "Neto gubitak Azotare u 2009. godini bio je 18,6 miliona evra, a u 2010. godini 40,9 miliona evra. Od 2007. godine se kapital Azotare umanjivao", rekao je Vučić navodeći da SNS ima punu sobu dokumentacije o poslavanju tog i preduzeća Skijališta Srbije.

 

Počelo povlačenje Rosa

  Izvor: Tanjug

Pripadnici jedinice Rosa povlače se iz Leposavića, što je rezultat dogovora predstavnika Beograda, Prištine i Kfora, javlja Tanjug.

   

Napeta situacija na Kosovu

  Izvor: Radio Pančevo

Specijalne jedinice KP Rose zauzeli su administrativni prelaz Brnje kod Zubinog potoka dok su ih Srbi iz Leposavića blokadom puta sprečili da preuzmu prelaz Jarinje na severu Kosova, javlja za Radio Pančevo novinarka RTV KISS iz Kosovske Mitrovice Biljana Spasojević.

   

Dinar će sutra biti jači za jednu paru

                           Izvor: Radio Pančevo

Dinar će sutra biti jači za  jednu paru, što je u procentima bez promene u odnosu na petak i zvanični srednji kurs će biti 101,2878 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

   

Srbija zaslužuje status kandidata

                               Izvor: Radio Pančevo

Predsedavajući Parlamentarne skupštine (PS) Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Petros Eftemiu ocenio je danas da Srbija zaslužuje da dobije ne samo status kandidata, već i da ubrzo započne pregovore o pristupanju Evropskoj uniji .