Baner

Srbija

Privatizacija punom parom

Izvor: Radio Pančevo, 14.8.2014.

Agencija za privatizaciju objaviće sutra na svom sajtu javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora za privatizaciju 502 preduzeća sa zavisnim privrednim društvima, u skladu s novim Zakonom o privatizaciji, koji je 13. avgusta stupio na snagu.

Javni poziv odnosiće se i na preduzeća iz delatnosti informisanja i komunikacija koja se privatizuju po novom Zakonu o javnom informisanju.

Po novom Zakonu o privatizaciji, iz postupka privatizacije izuzeta su preduzeća koja zapošljavaju osobe s invaliditetom i preduzeća iz odbrambene industrije, te javni poziv za njih Agencija neće raspisivati.

Obaveštenje o javnom pozivu biće istovremeno objavljeno u renomiranom časopisu „Fajnenšal Tajms” i nacionalnim sredstvima javnog informisanja.

 

Poziv manjinama da se upišu u Poseban birački spisak

Izvor: Radio Pančevo, 12.8.2014.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije pozvalo je danas sve pripadnike nacionalnih manjina da se do 18. avgusta u što većem broju upišu u Poseban birački spisak. U Pančevu se nacionalne manjine mogu upisati u Poseban birački spisak, u zgradi Gradske uprave, u kancelariji 107, svakog radnog dana, od 7 do 15 sati. U saopštenju se podseća da će 18. avgusta Poseban birački spisak biti privremeno zatvoren radi donošenja odluke o tome da li nacionalna manjina stiče pravo na izbor svog nacionalnog saveta neposredno, odnosno putem elektorske skupštine.

   

Medijima 30 dana za pokretanje privatizacije

Izvor: Radio Pančevo, BETA, 9.8.2014.

Mediji koje je osnovala država, pokrajina ili lokalna samouprava treba u narednih 30 dana da podnesu inicijativu za pokretanje privatizacije, proističe iz Zakona o javnom informisanju i medijima, koji će u sredu, 13. avgusta, stupiti na snagu.

   

Počinje "Žisel" u Omoljici

 Izvor: Radio Pančevo, 8.8.2014.

Međunarodni Festival amaterskog filma i fotografije na temu život sela „Žisel" biće otvoren večeras u Omoljici u 20 sati i 30 minuta u Domu kulture.

Kao i prethodnih godina, festival u Omoljici prikazuje radove u dva segmenta, u okviru 42. Salona fotografije i 44. Festivala amaterskih filmova.

Večeras će biti uručene nagrade najboljim autorima u kategoriji fotografije, dok će autori najboljih filmova biti nagrađeni u nedelju.

Organizator festivala „Žisel" je Dom kulture iz Omoljice.

   

Gradnja drugog koloseka Beograd- Pančevo brža od plana

Izvor: Radio Pančevo, agencije, 5.8.2014

Radovi na izgradnji drugog koloseka na pruzi Beograd - Pančevo, realizuju se i brže nego što je predviđeno, konstatovali su potpredsednica vlade Zorana Mihajlović i direktor kompanije RŽD International Sergej Pavlov. Ovo je prvi projekat iz ruskog državnog izvoznog kredita za modernizaciju srpskih železnica, koji je počeo da se realizuje 25. marta ove godine.

Reč je o deonici Pančevački most - Pančevo Glavna dugoj 15 kilometara, čijom će izgradnjom, modernizacijom i elektrifikacijom biti povećana propusna moć pruge, brzina vozova će biti povećana na 120 kilometara na sat i skraćeno vreme vožnje vozova na ovoj relaciji.

Projekat obuhvata rekonstrukciju postojećeg koloseka i izgradnju i elektrifikaciju novog, drugog koloseka, ali i uređenje železničke infrastrukture u stanicama i na pruzi između Pančevačkog mosta i Pančevo glavne (Krnjača, Ovča, Pančevački most, Krnjača most i Sebeš).