Baner
Baner

Srbija

Biometerološka prognoza za 28. avgust

                              Izvor: Radio Pančevo

 

Usled uticaja biometeoroloških prilika hronični bolesnici mogu osećati izvesne tegobe, ali će termički uslovi biti povolјniji.
Glavobolјa, nervoza i reumatski bolovi se mogu javiti kod meteoropata. Preporučuje se pridržavanje saveta lekara i opreznost u saobraćaju.

 

RZZO: u toku nabavka "heparina"

   Izvor: Blic

Republički zavod za zdravstveno osiguranje pokrenuo je proceduru javne nabavke leka „heparin“ koji sprečava zgrušavanje krvi, posle dopisa kompanije Galenika da ne može da ga proizvodi.

   

Preporuka Vlade poslodavcima

Izvor: Radio Pančevo

Povrede radnika koji rade na otvorenom za vreme velikih vrućina i pogoršanje njihovog zdravstvenog stanja česta su pojava leti. Iako poslodavci ne trpe sankcije ukoliko radnicima ne obezbede pauze u najtoplijem delu dana, postoji preporuka Vlade Srbije da se za vreme velikih vrućina radi kraće. Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je da preporuka tog ministarstva o preraspodeli rada na visokim temperaturama i dalje važi, ali da ministarstvo ne može više od toga da učini. On je kazao da je ministarstvu na raspolaganju i inspekcijski nadzor, posebno na gradilištima.

 

 

 

 

   

Problemi s švajcarskim francima

 

Izvor: Radio Pančevo

Gradjanima koji su uzeli kredite u švajcarskim francima  treba pomoći  da ne trpe štetu zbog kursnih razlika  ove valute izjavio je  guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić i naveo nekoliko načina kako to učiniti . Medjutim ekonomisti se ne slažu sa njim. Neki smatraju da deo tereta treba da preuzme i sama Narodna banka Srbije.

 

   

Biometerološka prognoza za ponedeljak 22. avgust

                                               Izvor: Radio Pančevo

Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hroničnih bolesnika kojima se preporučuje da smanje fizičke napore u najtoplijem delu dana.