Srbija

Glavni izvozni partner Italija

                               Izvor: Radio Pančevo

 

Glavni izvozni partner Srbije u prvih pet meseci ove godine bila je Italija u koju je izvezeni proizvodi vredna 584,1 milion dolara, a glavni uvozni partner Ruska Federacija (RF), iz koje je uvezena roba za 1,08 milijardi dolara, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

 

Žetva pri kraju

                                      Izvor: Radio Pančevo

Pšenica je u Srbiji skinuta sa oko 40 odsto zasejanijh površina, prosečni prinosi su od 3,5 do četiri tone po hektaru (t/ha) na individualnim imanjima, dok se na poljima velikih kombinata očekuje i preko sedam t/ha, a ukupan ovogodišnji rod pšenice procenjen je na oko dva miliona t.

   

Dačić: Građani neće više da slušaju bajke

Izvor: Radio Pančevo

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, rekao je u Surdulici da dolazi vreme u kome će građani drugačije da vrednuju i cene političare.

   

Održana centralna proslava Međunarodnog dana Dunava

Izvor: Radio Pančevo

Centralna proslava Međunarodnog dana Dunava u Srbiji održana je danas na Zemunskom keju, gde je veliki broj posetilaca imao priliku da prošeta oslikanom Dunavskom ulicom i da se upozna sa zanimljivostima i karakteristikama druge po dužini reke u Evropi, njenim pritokama, zaštićenim parkovima i staništima ugroženih vrsta.

   

Izbor direktora konkursom stupa na snagu odmah

Izvor: Radio Pančevo

Šef Vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je danas da odluka vlade o izboru direktora javnih preduzeća i onih u većinskom vlasništvu države konkursom, stupa na snagu odmah.