Baner

Srbija

Besmislena priča o uvođenju evra

Izvor: Radio Pančevo, 9.3.2015.

Polemika koja se ovih dana vodi oko toga da li uvesti evro kao zvaničnu valutu u Srbiji čisto je gubljenje vremena i to je u ovom trenutku neizvodljivo, ocenio je za Radio Pančevo ekonomista Mišo Brkić.

 

Pančevke na protestnom maršu

Izvor: Radio Pančevo, 8.3.2015.

Ženska mirovna grupa Pančevo učestvovaće u protestnom maršu, 8. marta, u Beogradu, na Trgu Republike, od 13 sati. Pored ŽMIG-a, učestvovaće i Ženska romska mreža, Mreža žena protiv nasilja, „Žene u crnom” i sindikalne sekcije žena. Kako je navela Marijana Jović iz ŽMIG-a, u ovoj šetnji će biti nošeni transparenti napravljeni na radionici održanoj juče u „Apolu”.

   

Tri meseca za legalizaciju oružja

Izvor: Radio Pančevo, 4.3.2015.

MUP Srbije danas počinje zakonsku legalizaciju oružja, koja će trajati tri meseca. Vlasnici oružja, fizička i pravna lica, mogu da predaju sve vrste oružja i municije najbližoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj stanici bez dokazivanja porekla oružja i municije, i pri tome neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja, piše u saopštenju MUP-a.

   

Počinje isplata učeničkih kredita

 Izvor: Radio Pančevo, 26.2.2015.

Danas počinje isplata učeničkih stipendija i kredita, najavljeno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Kako je saopšteno, reč je o isplatama za decembar i januar za školsku 2014/2015. godinu i to u iznosu od 5.400 dinara mesečno, odnosno ukupno 10.800 za pomenuta dva meseca.

   

Trening za mlade o društvenim mrežama

 Izvor: Radio Pančevo, 25.2.2015.

U okviru projekta „Dobro upravljanje na lokalu”, koji zajedno sprovode Finska ambasada, NALED, Grad Pančevo i Grad Niš, biće održan treći trening, ovaj put na temu „Društvene mreže – komunikacija s mladima”.

Trening će biti održan od 10 sati, u sali na devetom spratu Gradske uprave Pančeva.

Ideja je da treningu prisustvuju predstavnici javnog i civilnog sektora kojima je u fokusu rad i komunikacija s mladima ili u okviru nekih svojih aktivnosti podrazumevaju komunikaciju s mladima.