Baner

Srbija

,,Neka i mame koje rade doje"

Izvor: Radio Pančevo, 1.8.2015.

Svetska nedelja dojenja obeležava se od 1. do 7. avgusta u oko 180 zemalja, među kojima je i Srbija. Svetska zdravstvena alijansa u ovoj nedelji posebno će se zalagati za podršku ženama da doje na radnom mestu, bez obzira da li su zaposlene u državnoj, privatnoj firmi ili rade u kućnim uslovima. Zato je ovogodišnji slogan „ Neka i mame koje rade doje".

 

Apel: Ne palite vatru na otvorenom

Izvor: Radio Pančevo, 20.7.2015.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine još jednom je apelovalo na sve građane, da tokom boravka u prirodi, ne pale vatru na otvorenom jer se može proširiti i izazvati šumske požare, čije su štete neprocenjive, i podsetilo da je samo 2012. godine u centralnoj Srbiji izgorelo 1.666 hektara šume.

   

RHMZ: Za vikend crveni meteo-alarm

Izvor: Radio Pančevo, 17.7.2015.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će danas u Srbiji biti veoma toplo te da će se najviša dnevna temperatura kretati od 34 do 37 Celzijusovih stepeni. Danas je za područje cele Srbije na snazi narandžasti meteo-alarm, a od sutra, prema prognozi RHMZ-a, biće aktivan crveni meteo-alarm. U saopštenju je istaknuto i da će u subotu i nedelju, 18. i 19. jula, biti veoma toplo, te da će najviša dnevna temperatura u većini mesta biti u intervalu od 37 do 39 Celzijusovih stepeni. Prema prognozi za narednih sedam dana, do petka, 24. jula, u Srbiji će biti sunčano i veoma toplo.

   

Izmene u redu vožnje železnice na relaciji Zrenjanin–Pančevo–Beograd

 Izvor: Radio Pančevo, 30.6.2015.

„Železnice Srbije” do daljeg privremeno menjaju organizaciju saobraćaja putničkih vozova na relaciji Zrenjanin – Pančevo Glavna – Beograd Dunav, kao i u suprotnom smeru.

Kako su saopštili nadležni iz „Železnica Srbije”, vozovi koji polaze iz Zrenjanina u 3.15 za Debeljaču, u 6.45 i 14.25 za Beograd Dunav stanicu i u 20.35 za Pančevo Glavnu, privremeno neće saobraćati.

   

Glavna povorka na „Karnevalu cveća”

Izvor: Radio Pančevo, 27.6.2015.

Manifestacija „Karneval cveća” održava se od 21. do 28. juna, u Beloj Crkvi. Glavni događaj – karnevalska povorka, zakazana je za danas, od 18 sati. Predsednik Skupštine Opštine Bela Crkva Nenad Živanović najavio je da će karnevalska povorka brojati preko 70 eksponata sa gostujućim karnevalskim grupama iz zemlje i inostranstva, mažoretkinjama i, naravno, da će biti upriličen vatromet kod glavne bine.