Baner

Srbija

Crteži na temu ekološkog saobraćaja

Izvor: Radio Pančevo, 14.8.2014.

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, „EU info centar” i Sekretarijat za saobraćaj Beograda organizuju za osnovce i srednjoškolce takmičenje u crtanju na temu alternativne mobilnosti. Ovoj akciji se pridružuje i pančevački Sekretarijat za zaštitu životne sredine, koji poziva đake da do 5. septembra pošalju radove. Alternativna mobilnost predstavlja upotrebu javnog prevoza, železnice i ekoloških vidova saobraćaja kao što su pešačenje ili vožnja bicikla. Cilj ove akcije je edukacija stanovništva svih starosnih grupa o značaju ekoloških vidova saobraćaja. Crteže ne veće od A3 formata, s originalnim porukama, treba poslati putem elektronske pošte na adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , s naznakom: Alternativna mobilnost – „Zelene ideje za naš grad”. Prve tri nagrade za crteže su bicikl, roleri i trotinet, dok će najboljih 20 radova biti izloženo u „EU info centru” u septembru tokom obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti.

 

Privatizacija punom parom

Izvor: Radio Pančevo, 14.8.2014.

Agencija za privatizaciju objaviće sutra na svom sajtu javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora za privatizaciju 502 preduzeća sa zavisnim privrednim društvima, u skladu s novim Zakonom o privatizaciji, koji je 13. avgusta stupio na snagu.

Javni poziv odnosiće se i na preduzeća iz delatnosti informisanja i komunikacija koja se privatizuju po novom Zakonu o javnom informisanju.

Po novom Zakonu o privatizaciji, iz postupka privatizacije izuzeta su preduzeća koja zapošljavaju osobe s invaliditetom i preduzeća iz odbrambene industrije, te javni poziv za njih Agencija neće raspisivati.

Obaveštenje o javnom pozivu biće istovremeno objavljeno u renomiranom časopisu „Fajnenšal Tajms” i nacionalnim sredstvima javnog informisanja.

   

Poziv manjinama da se upišu u Poseban birački spisak

Izvor: Radio Pančevo, 12.8.2014.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije pozvalo je danas sve pripadnike nacionalnih manjina da se do 18. avgusta u što većem broju upišu u Poseban birački spisak. U Pančevu se nacionalne manjine mogu upisati u Poseban birački spisak, u zgradi Gradske uprave, u kancelariji 107, svakog radnog dana, od 7 do 15 sati. U saopštenju se podseća da će 18. avgusta Poseban birački spisak biti privremeno zatvoren radi donošenja odluke o tome da li nacionalna manjina stiče pravo na izbor svog nacionalnog saveta neposredno, odnosno putem elektorske skupštine.

   

Medijima 30 dana za pokretanje privatizacije

Izvor: Radio Pančevo, BETA, 9.8.2014.

Mediji koje je osnovala država, pokrajina ili lokalna samouprava treba u narednih 30 dana da podnesu inicijativu za pokretanje privatizacije, proističe iz Zakona o javnom informisanju i medijima, koji će u sredu, 13. avgusta, stupiti na snagu.

   

Počinje "Žisel" u Omoljici

 Izvor: Radio Pančevo, 8.8.2014.

Međunarodni Festival amaterskog filma i fotografije na temu život sela „Žisel" biće otvoren večeras u Omoljici u 20 sati i 30 minuta u Domu kulture.

Kao i prethodnih godina, festival u Omoljici prikazuje radove u dva segmenta, u okviru 42. Salona fotografije i 44. Festivala amaterskih filmova.

Večeras će biti uručene nagrade najboljim autorima u kategoriji fotografije, dok će autori najboljih filmova biti nagrađeni u nedelju.

Organizator festivala „Žisel" je Dom kulture iz Omoljice.