Baner

Srbija

Glavna povorka na „Karnevalu cveća”

Izvor: Radio Pančevo, 27.6.2015.

Manifestacija „Karneval cveća” održava se od 21. do 28. juna, u Beloj Crkvi. Glavni događaj – karnevalska povorka, zakazana je za danas, od 18 sati. Predsednik Skupštine Opštine Bela Crkva Nenad Živanović najavio je da će karnevalska povorka brojati preko 70 eksponata sa gostujućim karnevalskim grupama iz zemlje i inostranstva, mažoretkinjama i, naravno, da će biti upriličen vatromet kod glavne bine.

 

 

Besplatni pregledi tehničke ispravnosti vozila

Izvor: Radio Pančevo, 24.6.2015.

Auto-moto savez Srbije i Uprava saobraćajne policije započeli su akciju besplatnih pregleda tehničke ispravnosti vozila na 120 mesta širom Srbije, koja će trajati do subote, 27. juna. Po završetku akcije, policija će pojačati kontrole tehničke ispravnosti vozila i kažnjavati vozače koji upravljaju neispravnim vozilima.

   

Počeo upis brucoša za 2015/16.

Izvor: Radio Pančevo, 24.6.2015.

Upis brucoša za školsku 2015/16. godinu počeo je danas prijavljivanjem kandidata na fakultetima i visokim strukovnim školama u Srbiji.

Prijavljivanje traje do 28. juna, a prijemni ispiti biće organizovani od 29. juna do 3. jula. Preliminarni rezultati znaće se do 5. jula. Nakon njihovog objavljivanja, predviđeni su rokovi za primedbe i žalbe, a fakulteti moraju objaviti konačne rang-liste do 10. jula, kada počinje i upis, koji mora biti završen do 15. jula.

   

Isplata junskih stipendija i kredita

 Izvor: Radio Pančevo, 17.6.2015.

Isplata studentskih stipendija i kredita Ministarstva prosvete za jun i stipendija za nadarene učenike i studente počeće danas.

Mesečni iznos studentske stipendije ili kredita je 8.400 dinara, što pokriva troškove smeštaja i ishrane na mesečnom nivou u studentskim domovima.

Pojedinačni iznos mesečne rate stipendije za nadarene učenike je 7.500 dinara. Mesečna stipendija za izuzetno nadarene studente na osnovnim i master studijama je 12.000 dinara, a za doktorske studije 15.000 dinara.

   

I pokrajinska Vlada o vodosnabdevanju u Pančevu

 Izvor: Radio Pančevo, 11.6.2015.

Pokrajinska Vlada je na jučerašnjoj sednici, kojoj je predsedavao dr Bojan Pajtić, prihvatila informaciju o problemima u vodosnabdevanju Pančeva.

U zaključcima koje je donela pokrajinska Vlada, ukazano je na neophodnost dobre saradnje između nadležnih organa lokalne samouprave i Zavoda za javno zdravlje Pančevo, a u cilju obezbeđivanja zdravstveno ispravne vode za piće stanovništvu.