Baner

Srbija

Privatizovan „Studio B”

Izvor: Beta, Radio Pančevo, 19.8.2015.

Javno preduzeće RTV „Studio B” prodato je danas za 530.000 evra kompaniji „Maksim Media” d. o. o. Beograd, koja je bila i jedini ponuđač koji je dostavio ponudu za kupovinu te medijske kuće. Ugovor o kupoprodaji biće potpisan u roku od 15 do 20 dana. Vlasnik „Studija B” bio je Grad Beograd, a procenjena vrednost kapitala te medijske kuće bila je 528.626 evra.

 

 

Prodata četiri javna preduzeća za informisanje

Izvor: Radio Pančevo, 17.8.2015.

U Agenciji za privatizaciju, 14. avgusta, prodata su četiri javna preduzeća za informisanje.

Radio-televizija Kruševac prodata je Radojici Milosavljeviću, koji je prethodno kupio i našu medijsku kuću. Milosavljević je RTV Kruševac kupio za 14.000 evra, a početna cena ovog javnog preduzeća bila je 13.992 evra.

Takođe, Milosavljević je kao jedini učesnik u prodaji RTV-a Kragujevac, kupio i ovo preduzeće po ceni od 85.500 evra u gotovom. Početna cena iznosila je 85.383 evra.

Javno preduzeće za informisanje Novi Pazar kupio je konzorcijum fizičkih lica, čiji je predstavnik Denis Mavrić iz Novog Pazara. Njegova prijava za učešće bila je odobrena od strane komisije. Početna cena kapitala iznosila je 89.347 evra, a svojom ponudom konzorcijum se obavezao da plati 89.350 evra u gotovom.

I Radio-televizija Inđija dobila je novog vlasnika. Ona je prodata Danijeli Šuša iz Šida, nakon što je komisija utvrdila da je njena ponuda jedina i dostavljena u skladu s Uredbom o uslovima, postupku i načinu prodaje kapitala. Šuša je RTV Inđiju kupila po početnoj ceni od 63.458 еvrа.

   

Prodati RTV Trstenik i „Apolo” iz Novog Sada

Izvor: Radio Pančevo, 7.8.2015.

Javno preduzeće Radio-televizija Trstenik prodato je juče na javnom nadmetanju, koje je održano u Agenciji za privatizaciju, po ceni od 177.000 evra, konzorcijumu fizičkih lica iz Trstenika, koje je zastupao Vladimir Stevanović. Početna cena RTV-a Trstenik na javnom nadmetanju bila je 30.000 evra, a u postupku su učestvovala četiri ponuđača, koji su dostavili validne ponude, među kojima je i Radojica Milosavljević iz Kruševca, koji je zainteresovan i za kupovinu RTV Pančeva.

Juče je prodato i Javno preduzeće „Apolo” iz Novog Sada u Agenciji za privatizaciju. Novi vlasnik je preduzeće „Srbija danas” iz Beograda, koje je jedino dostavilo ponudu za kupovinu kapitala tog javno-informativnog preduzeća. Ostvarena prodajna cena je 174.950 evra, što je ujedno bila i početna cena na javnom nadmetanju za prodaju kapitala JP-a „Apolo” Novi Sad.

   

Štrbac: Konačno reči dobrodošlice

Izvor: Tanjug, Radio Pančevo, 5.8.2015.

Proteranim Srbima iz Hrvatske su konačno, posle 20 godina, upućene reči dobrodošlice, posle kojih će se osećati kao ravnopravni građani Srbije, izjavio je predsednik Dokumentaciono-informacionog centra „Veritas” Savo Štrbac.

   

Prihvatni Centar za ptice grabljivice

Izvor: Radio Pančevo, 3.8.2015. 
Naš sugrađanin sa Sodare, koji je želeo da ostane anoniman, našao je malu pticu grabljivicu - vetrušku koja bi sigurno završila kao hrana mačkama, da je nije odneo u Institut za biološka istraživana ,,Siniša Stanković" u Beogradu, gde se nalazi novoosnovani Centar za ptice grabljivice. Profesora Sašu Marinkovića koji radi u ovom centru, pitali smo šta treba uraditi kad nađemo pticu koja je ispala iz gnezda.