Baner

Srbija

Izmena Zakona o akcizama?

 

Izvor: Radio Pančevo/Beta

Srbija bi trebalo da izmeni Zakon o akcizama do 22. marta da bi ga uskladila sa sporazumima Srbije i EU, izjavio je juče potpredsednik srpske vlade Božidar Djelić. Naftna industrija Srbije je saopštila da očekuje da će Vlada Srbije u odredjivanju akcizne politike za gorivo naći ravnotežu izmedju poštovanja energetskog sporazuma sa Rusijom.

 

 

Pregovori prosvetara i Vlade se nastavljaju. Časovi skraćeni na 30 minuta

Izvor: Radio Pančevo/Beta

Predstavnici Vlade Srbije i četiri reprezentativna sindikata obrazovanja nisu na današnjim razgovorima postigli dogovor i nastaviće pregovore sledeće nedelje, u ponedeljak ili utorak, rekli su agenciji Beta predstavnici sindikata.

Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" počeće u ponedeljak, 24. januara, štrajk skraćenjem časova na 30 minuta, najavio je danas predsednik tog sindiakta Tomislav Živanović.

   

Nove tablice sa starim grbom

 

Izvor: Radio Pančevo/Beta

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da već izdate nove registarske tablice za vozila, na kojima je utisnut, kako je rekao, deo grba, a ne ceo državni grb Srbije, neće moći da se zamene pre isteka sedmogodišnjeg roka njihove važnosti.

 

   

Prosvetari da poštuju minimum procesa rada

 

Izvor: Radio Pančevo

Ministar prosvete Žarko Obradović danas je uputio pismo direktorima škola i načelnicima školskih uprava u Srbiji u kojem od njih traži da, u skladu sa zakonskim propisima, omoguće minimum rada tokom štrajka čiji su početak reprezentativni sindikati obrazovanja najavili za 28. januar.

 

   

Od 12. decembra isplata regresiranog prevoza studentima

  Izvor: Radio Pančevo

Studenti koji su ostvarili pravo na regresirani prevoz za period od oktobra do decembra ove godine, novac od danas mogu podići uz ličnu kartu na svim šalterima Banke Poštanske štedionice i poštama na teritoriji Pančeva. 

Iznos je 1.774,00 dinara.