Baner

Srbija

PSCPD u Sabornoj crkvi

Izvor: Radio Pančevo, 2.4.2014.

Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo će i ove godine učestvovati na najprestižnijem festivalu duhovne muzike u našoj zemlji, 20. „Horovima među freskama”.

U nekoliko srpskih pravoslavnih crkava u Beogradu, takmičiće se više od 30 horova iz zemlje i inostranstva, po unapred zadatim i veoma strogim propozicijama.

Celovečernjim koncertom u Sabornoj crkvi u Beogradu, u četvrtak, 3. aprila, od 20 sati, predstaviće se Veliki hor Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva, kojim rukovodi Vera Carina, i Dečji hor PSCPD-a, pod rukovodstvom Borjane Stražmešterov.

 

Počinju radovi na pruzi Beograd-Pančevo

 Izvor: Radio Pančevo, 25.3.2014

Građevinski radovi na modernizaciji, izgradnji i elektrifikaciji drugog železničkog koloseka na pruzi Beograd - Pančevo počeće danas, saopštile su "Železnice Srbije". Vrednost posla je 91 miliona dolara, od čega će 78 miliona dolara biti plaćeno iz ruskog kredita, a oko 13 miliona dolara, odnosno 15 odsto, obezbedila je Srbija.

Svečanom početku radova na deonici pruge Pančevački most - Pančevo Glavna, prisustvovaće predsednik Srbije Tomislav Nikolić, rukovodioci "Železnica Srbije" i ruskih državnih železnica.

   

Počelo suđenje za zloupotrebe u „Azotari”

Izvor: RTS, Radio Pančevo, 24.2.2014.

Suđenje bivšem ministru poljoprivrede Saši Draginu i njegovim saradnicima optuženim za zloupotrebe u pančevačkoj „Azotari”, počelo je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu. Pored Dragina, koji je u kućnom pritvoru, na optuženičkoj klupi je još 20 osoba, među kojima je i vlasnik konsultantske kuće Zvonimir Nikezić, koji je u julu prošle godine pušten iz pritvora uz jemstvo od milion evra u nekretninama.

   

Raspisani konkursi za upis u Vojnu gimnaziju i Vojnu akademiju

 Izvor: Radio Pančevo, 17.2.2014.

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za upis mladića i devojaka u vojne škole za novu školsku godinu, a prvi put u Vojnu gimnaziju biće primane i učenice.

Konkursi za upis u Vojnu gimnaziju, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije biće otvoreni do 31. marta.

U Vojnu gimnaziju biće primljeno 90 učenika i učenica, u Vojnu akademiju njih 50, a na školovanje na Medicinskom fakultetu VMA 25 kadeta i kadetkinja.

Od ove godine novina je da će u Vojnu gimnaziju biti primljene i devojke, tako da su sada vojno-obrazovne institucije u Srbiji otvorene za kandidate oba pola.

   

Izveštaj AMSS-a za 25. januar 2014.

Izvor: Radio Pančevo, 25.1.2014.

Prema informacijama kojima raspolaže AMSS, ledena kiša, sneg, niske temperature i jak vetar uslovili su da se saobraćaj ovog jutra obavlja otežano na gotovo celom području Srbije. Snega na kolovozu ima 1–5 cm na skoro svim putnim pravcima, a na pojedinim deonicama ima i poledice.