Baner

Srbija

MUP rasvetlio krađe ovaca

Izvor: Radio Pančevo, 4.2.2016.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beloj Crkvi rasvetlili su više krivičnih dela krađe ovaca i krivično delo izazivanje opšte opasnosti na štetu meštana iz okoline Bele Crkve.

 

Isplata učeničkih i studentskih stipendija i kredita

Izvor: Radio Pančevo, 2.2.2016.

Isplata učeničkih stipendija i kredita za novembar i decembar 2015. godine počinje danas. Mesečni iznos učeničkih stipendija i kredita iznosi 5.400 dinara. Počinje i isplata studentskih stipendija i kredita za novembar i decembar. Mesečni iznos studentske stipendije ili kredita iznosi 8.400 dinara. Za ove namene iz budžeta Ministarstva izdvojeno je 346.315.200 dinara, a ovu vrstu pomoći prima 20.614 studenata.

Za 12.165 učeničkih stipendija i kredita, iz budžeta nadležnog Ministarstva izdvojeno je 131.382.000 dinara.

 

   

Info-linija za podršku inkluzivnom obrazovanju

Izvor: Radio Pančevo, 1.2.2016.

Inicijativa za inkluziju „VelikiMali”, uz podršku Ministarstva prosvete i u partnerstvu s UNICEF-om i „Telekomom Srbija”, pokrenula je besplatnu info-liniju „Podrška inkluzivnom obrazovanju”. Linija je namenjena roditeljima dece s posebnim potrebama koja jesu ili će tek biti uključena u inkluzivno obrazovanje, ali i svima onima koji se bave inkluzijom.

Roditelji i zainteresovani će pozivanjem na broj 0800/100-121 dobiti vezu s jednim od dva mobilna telefonska broja na kojima će biti dežurni aktivisti organizacije „VelikiMali”.

Poziv je besplatan, a roditelji će biti u prilici da saznaju sve o propisima, procedurama i mogućnostima u vezi s inkluzivnim obrazovanjem, ali i da ukažu na svoje probleme i poteškoće s kojima se svakodnevno bore.

 

   

Pronađene devojčice iz Vršca

Izvor: Radio Pančevo, 26.1.2016.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon intenzivne potrage, pronašli su, uz veliku pomoć građana, dve devojčice iz Vršca, čiji je nestanak sinoć prijavlje. Kako saznajemo, policija ih je pronašla u mestu Lokve u napuštenoj kući. Devojčice nisu povređene i vraćene su roditeljima.

Marija Križ (2001) i Danijela Brkljač (2002) poslednji put su pre nestanka viđene u selu Jermenovci, Opština Plandište.

   

Potraga za dve devojčice iz Vršca

Izvor: Radio Pančevo, 26.1.2016.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za dvema devojčicama iz Vršca, čiji je nestanak sinoć prijavljen policiji.

Marija Križ (2001) i Danijela Brkljač (2002) poslednji put su viđene u selu Jermenovci, Opština Plandište.

Marija Križ visoka je oko 170 centimetara, punije je građe i ima plavu kosu. Na sebi je, u trenutku nestanka, imala karirani kaput plavo-sive boje, plave farmerke i crvene patike „starke”.

Danijela Brkljač visoka je oko 165 centimetara, ima smeđu dužu kosu. U trenutku nestanka, na sebi je imala crnu jaknu, plavu trenerku i bele duboke patike.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane koji imaju informacije o ovim dvema devojčicama da se jave dežurnoj službi Policijske uprave u Pančevu na telefon 013-192 ili najbližoj policijskoj stanici.