Baner
Baner

Srbija

Pet minuta gromoglasne tišine

Izvor: Radio Pančevo, 3.5.2015.

Povodom Svetskog dana slobode medija koji se obeležava danas, akcijom „Pet minuta gromoglasne tišine”, Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) objavili su proglase. Radio Pančevo će se i ove godine priključiti akciji i na pet minuta obustaviti program. Od 11.55 do 12 sati na 92,1fm biće objavljena oba proglasa. 

 

NSZ: U 2014. za 3,6 odsto manje nezaposlenih

Izvor: Radio Pančevo, 2.5.2015.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, broj nezaposlenih u Srbiji u 2014. u odnosu na 2013. godinu je smanjen za 27.460 lica, što je u proseku 3,6 odsto, s tim da je najveće smanjenje broja nezaposlenih u tom periodu ostvareno u Vojvodini, i to za 7,7 odsto, odnosno za 15.491 lice.

   

Pančevci nezainteresovani za prvomajski protest

Izvor: Radio Pančevo, 29.4.2015.

Povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, predstavnici sindikata organizovaće trodnevne skupove u Beogradu i u još nekoliko gradova Srbije. Na pet mesta u Beogradu – na Terazijama, Trgu Nikole Pašića, Slaviji, u Knez Mihajlovoj i u TC-u „Ušće”, 29. i 30. aprila, u 11 sati, počeće kampanja za dostojanstven rad. Tradicionalno, 1. maja, na Trgu Nikole Pašića, u 10.30, počeće protestno okupljanje sindikata, čiji će učesnici nakon protestne šetnje položiti cveće na spomenik Dimitriju Tucoviću. Po prvi put organizovanog prevoza 1. maja iz Pančeva ka prestonici neće biti, jer je, kako nam je rečeno u Savezu samostalnih sindikata Grada Pančeva, prethodnih godina bila mala zainteresovanost za prvomajske proteste u Beogradu.

   

Časovi ponovo 45 minuta

Izvor: Radio Pančevo, 26.4.2015.

Ministar prosvete Srđan Verbić i predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije potpisali su juče Sporazum o rešavanju spornih pitanja, kao i Poseban kolektivni ugovor za zaposlene u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika. Potpisivanjem ova dva dokumenta stvoreni su uslovi za prekid štrajka prosvetnih radnika.

To znači da će se od sutra, 27. aprila, u svim školama nastava odvijati redovno, a časovi će trajati 45 minuta. Dva sindikata su bila u štrajku od 17. novembra prošle godine.

   

Krediti za razvoj ruralnog turizma

Izvor: Radio Pančevo, 26.4.2015.

Krediti za unapređenje turističke privrede dostupni su privrednicima, a konkurs će biti objavljen na sajtu Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikaciju. Krediti su, pre svega, namenjeni poljoprivrednicima i registrovanim poljoprivrednim domaćinstvima u cilju razvoja ruralnog turizma.
Zahtevi će se podnositi resornom ministarstvu, koje ih prosleđuje Fondu za razvoj.
Grejs period za grinfild investicije je dve godine, a period otplate sedam godina, dok je za braunfild investicije grejs period godinu dana, a period otplate šest godina.

 

   
Baner