Srbija

Noćas pomeranje sata unapred

 Izvor: Radio Pančevo, 28.3.2015.

Letnje računanje vremena počinje u noći između subote i nedelje, 28. i 29. marta, kada 29. marta, u 2 sata, časovnike treba pomeriti jedan sat unapred, na 3 sata. Letnje računanje vremena trajaće do poslednjeg vikenda u oktobru.

 

 

Vlada objavila program za višak zaposlenih

Izvor: Radio Pančevo, 25.3.2015.

Vlada Srbije objavila je Odluku i Program za rešavanje viška zaposlenih u postupku privatizacije za 2015. godinu, saznaje Radio Pančevo u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja. Program se primenjuje na „subjekte privatizacije u postupku privatizacije za koje je Agencija za privatizaciju objavila Javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti” i na subjekte privatizacije iz portfelja Agencije uključujući i firme za koje će biti pokrenut stečaj.

Sredstva za realizaciju programa koristiće se iz budžeta Republike Srbije i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Vlada Srbije Programom je utvrdila ko su nosioci aktivnosti prilikom utvrđivanja viška zaposlenih, način rešavanja viška zaposlenih i način odobravanja sredstava.

   

KUD „Stanko Paunović” drugi u državi

Izvor: Radio Pančevo, 23.3.2015.

KUD „Stanko Paunović” NIS–RNP je dobitnik druge nagrade na republičkom takmičenju folklornih ansambala Srbije, koje je tokom vikenda održano u Čačku. Paunović je takođe dobitnik specijalnog priznanja za najautentičniju narodnu nošnju, rekao je za Radio Pančevo Dejan Trifunović, umetnički rukovodilac KUD-a „Stanko Paunović”.

   

Danas Dan žalosti

 Izvor: Radio Pančevo, 15.3.2015.

Vlada Srbije proglasila je nedelju, 15. mart, za Dan žalosti zbog tragedije i smrti sedam osoba u padu vojnog helikoptera koji je prevozio bebu iz Raške u Beograd.

   

Sutra Dan žalosti

 Izvor: Radio Pančevo, 14.3.2015.

Vlada Srbije proglasila je nedelju 15. mart za Dan žalosti zbog tragedije i smrti sedam osoba u padu vojnog helikoptera koji je prevozio bebu iz Raške u Beograd.

   
Baner