Baner

Srbija

Apel: Ne palite vatru na otvorenom

Izvor: Radio Pančevo, 20.7.2015.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine još jednom je apelovalo na sve građane, da tokom boravka u prirodi, ne pale vatru na otvorenom jer se može proširiti i izazvati šumske požare, čije su štete neprocenjive, i podsetilo da je samo 2012. godine u centralnoj Srbiji izgorelo 1.666 hektara šume.

 

RHMZ: Za vikend crveni meteo-alarm

Izvor: Radio Pančevo, 17.7.2015.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će danas u Srbiji biti veoma toplo te da će se najviša dnevna temperatura kretati od 34 do 37 Celzijusovih stepeni. Danas je za područje cele Srbije na snazi narandžasti meteo-alarm, a od sutra, prema prognozi RHMZ-a, biće aktivan crveni meteo-alarm. U saopštenju je istaknuto i da će u subotu i nedelju, 18. i 19. jula, biti veoma toplo, te da će najviša dnevna temperatura u većini mesta biti u intervalu od 37 do 39 Celzijusovih stepeni. Prema prognozi za narednih sedam dana, do petka, 24. jula, u Srbiji će biti sunčano i veoma toplo.

   

Izmene u redu vožnje železnice na relaciji Zrenjanin–Pančevo–Beograd

 Izvor: Radio Pančevo, 30.6.2015.

„Železnice Srbije” do daljeg privremeno menjaju organizaciju saobraćaja putničkih vozova na relaciji Zrenjanin – Pančevo Glavna – Beograd Dunav, kao i u suprotnom smeru.

Kako su saopštili nadležni iz „Železnica Srbije”, vozovi koji polaze iz Zrenjanina u 3.15 za Debeljaču, u 6.45 i 14.25 za Beograd Dunav stanicu i u 20.35 za Pančevo Glavnu, privremeno neće saobraćati.

   

Glavna povorka na „Karnevalu cveća”

Izvor: Radio Pančevo, 27.6.2015.

Manifestacija „Karneval cveća” održava se od 21. do 28. juna, u Beloj Crkvi. Glavni događaj – karnevalska povorka, zakazana je za danas, od 18 sati. Predsednik Skupštine Opštine Bela Crkva Nenad Živanović najavio je da će karnevalska povorka brojati preko 70 eksponata sa gostujućim karnevalskim grupama iz zemlje i inostranstva, mažoretkinjama i, naravno, da će biti upriličen vatromet kod glavne bine.

 

   

Besplatni pregledi tehničke ispravnosti vozila

Izvor: Radio Pančevo, 24.6.2015.

Auto-moto savez Srbije i Uprava saobraćajne policije započeli su akciju besplatnih pregleda tehničke ispravnosti vozila na 120 mesta širom Srbije, koja će trajati do subote, 27. juna. Po završetku akcije, policija će pojačati kontrole tehničke ispravnosti vozila i kažnjavati vozače koji upravljaju neispravnim vozilima.