Baner

Srbija

Radojica Milosavljević kupio još dva medija

Izvor: Radio Pančevo, 28.8.2015.

Radojica Milosavljević iz Kruševca, kupac RTV Pančeva, izlicitirao je najvišu cenu za još dva medija – TV Pirot i RTV Brus. On je za Televiziju Pirot ponudio 26.300 evra, što je devet evra više od početne cene, dok je za Radio-televiziju Brus ponudio 10.200 evra, a početna cena je bila 10.051 evra. Milosavljević je do sada kupio RTV Pančevo, RTV Kragujevac, RTV Kruševac, TV Požega, Centar za informisanje Novi Kneževac i RTV Caribrod iz Dimitrovgrada.

 

SPC i vernici danas slave Veliku Gospojinu

Izvor: Radio Pančevo, 28.8.2015.

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas praznuju Uspenje presvete Bogorodice ili Veliku Gospojinu. Uspenje se ubraja u jedan od 12 najvećih hrišćanskih praznika i posvećen je danu kada je ona preminula.

Ovaj praznik je uspomena na smrt Bogorodice i, prema Jevanđelju, dan kada se ona uznela na nebo.

Liturgije u pravoslavnim hramovima služe se od 9.30.

   

Građani sve više kasne s otplatom rata za kredite

Izvor: Radio Pančevo, 27.8.2015.

Građani Srbije sve teže i sporije namiruju obaveze prema bankama. Prema podacima Kreditnog biroa, građani naše zemlje trenutno bankama otplaćuju 697 milijardi dinara raznih kredita, među kojima su najbrojniji stambeni i gotovinski. Vrednost rata za koje građani kasne s otplatom duže od dva meseca je 50,9 milijardi dinara, dok istovremeno raste broj novoodobrenih zajmova. Stanovnici Srbije najviše su zainteresovani za gotovinske kredite i kredite za refinansiranje. Zaduživanje građana po osnovu stambenih kredita i dalje je nisko, ali to analitičari NBS-a smatraju očekivanim, s obzirom na to da su relativno niska primanja i da je nepovoljna situacija na tržištu nekretnina.

   

Usvajanje Strategije razvoja školskog sporta u Vojvodini

Izvor: Radio Pančevo, 27.8.2015.

Usvajanje Strategije razvoja školskog sporta u Vojvodini doprineće novoj primeni i planiranju časova fizičke kulture u gotovo svim vojvođanskim osnovnim školama, navedeno je u saopštenju pokrajinske sekretarke za sport i omladinu Marinike Tepić. Jedan od glavnih ciljeva ove strategije jeste i povećanje broja sekcija, koje će podjednako biti dostupne svim đacima.

   

Poništeni postupci privatizacije devet preduzeća

Izvor: Radio Pančevo, 25.8.2015.

Agencija za privatizaciju poništila je danas postupke privatizacije devet preduzeća u Srbiji jer nije bilo zainteresovanih kupaca. Poništeni su pozivi za prikupljanje ponuda za kupovinu kapitala poljoprivrednih gazdinstava „Dolovo” iz Dolova, „Omoljica” iz Omoljice i „Seme Tamiš” iz Pančeva. Neuspešan je bio i pokušaj prodaje imovine preduzeća „Neven” iz Leskovca, „Branko Perišić” iz Kruševca, Industrije obuće Beograd, poljoprivrednog gazdinstva „Dragan Marković” iz Obrenovca, „Bratstvo i jedinstvo” iz Neuzine i „Armature” iz Aleksandrovca.