Srbija

Počinje isplata učeničkih kredita

 Izvor: Radio Pančevo, 26.2.2015.

Danas počinje isplata učeničkih stipendija i kredita, najavljeno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Kako je saopšteno, reč je o isplatama za decembar i januar za školsku 2014/2015. godinu i to u iznosu od 5.400 dinara mesečno, odnosno ukupno 10.800 za pomenuta dva meseca.

 

Trening za mlade o društvenim mrežama

 Izvor: Radio Pančevo, 25.2.2015.

U okviru projekta „Dobro upravljanje na lokalu”, koji zajedno sprovode Finska ambasada, NALED, Grad Pančevo i Grad Niš, biće održan treći trening, ovaj put na temu „Društvene mreže – komunikacija s mladima”.

Trening će biti održan od 10 sati, u sali na devetom spratu Gradske uprave Pančeva.

Ideja je da treningu prisustvuju predstavnici javnog i civilnog sektora kojima je u fokusu rad i komunikacija s mladima ili u okviru nekih svojih aktivnosti podrazumevaju komunikaciju s mladima.

   

Počinje isplata II dela januarskih penzija

 Izvor: Radio Pančevo, 24.2.2015.

Drugi deo penzija za januar biće isplaćen danas, 24. februara, saopšteno je iz PIO fonda.

   

Izmenjen red vožnje vozova do 3. marta

 Izvor: Radio Pančevo, 24.2.2015.

Saobraćaj putničkih vozova na relaciji Pančevački most – Pančevo Vojlovica izmenjen je do 3. marta, zbog radova na pančevačkoj pruzi, saopštili su nadležni iz „Železnica Srbije”.

Zbog radova na izgradnji drugog koloseka na delu pruge Pančevački most – Pančevo Glavna stanica, saobraćaj putničkih vozova od Pančevačkog mosta do Pančeva Vojlovice biće izmenjen u periodu od 10.10 do 15.10.

Putnički vozovi iz Zrenjanina u 6.45 i iz Vršca u 9.44 za Beograd Dunav stanicu saobraćaće do stanice Pančevo Glavna, a izostajaće na relaciji Pančevo Glavna – Beograd Dunav.

   

Počinje uskršnji post

 Izvor: Radio Pančevo, 23.2.2015.

Pravoslavni hrišćani počinju post koji traje do najvećeg hrišćanskog praznika – Uskrsa.

Pravoslavni hrišćani ove godine Uskrs slave 12. aprila, a druge hrišćanske crkve koje poštuju gregorijanski kalendar, sedam dana ranije, 5. aprila.

Uskršnji post smatra se najstrožim u hrišćanstvu i uvek počinje ponedeljkom. Taj ponedeljak zove se i Čisti ponedeljak, a cela prva nedelja Čista nedelja, u kojoj se sva jela kuvaju na vodi.

   
Baner